problem z odpalaniem 1,5 dci

Zanim zaczniesz pisać w innych działach przedstaw się

problem z odpalaniem 1,5 dci

Postprzez marioszym wtorek, 13 grudnia 2011, 12:51

Witam,
Mam kangoo 1,5 dci 2003r 82km. Od pewnego czasu mam problem z odpalaniem na ciepłym silniku, a dokładnie wystarczy przejechać 5 km i pozostawić zgaszone auto na 10 min. i zaczyna się problem. Udaje się odpalić dopiero za 3,czasami 4 lub piątym razem. Silnik odpala i gaśnie. Nawet za 5 razem dobrze jest wcisnąć lekko gaz i po odpaleniu trzymać około 1800 obrotów przez 15 sekund, bo inaczej też może zgasnąć. Jak już odpali to później jest wszystko ok. Miedzy czasie pojawiło się powietrze w przewodach paliwowych. Wymieniłem filtr, przewody, pompa i 2 wtryski zostały "zregenerowane", układ paliwowy wypłukany. Powietrza już nie ma w przewodach, albo jeśli są to bardzo śladowe ilości. Komputer pokazał opóźniony czas reakcji przekaźnika głównego, przekaźniki były zamieniane i nadal to samo. Auto obecnie jest w warsztacie, który regenerował wtryski i pompę, ponieważ w momencie problemów z odpaleniem było za niskie ciśnienie na listwie (pompa po regeneracji). "Warsztat" twierdzi że jeszcze raz sprawdzili pompę i jest sprawna. A ja mam nadal ten sam problem z odpalaniem na ciepłym silniku. Czy może ktoś miał podobny problem ? proszę o pomoc.
marioszym

Re: problem z odpalaniem 1,5 dci

Postprzez hulltaj wtorek, 13 grudnia 2011, 13:46

Ja też mam 1,5 dci ale u mnie pali normalnie. :evil: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
1,5dci-z salonu wyjechał w styczniu 2005.
hulltaj
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Re: problem z odpalaniem 1,5 dci

Postprzez branio wtorek, 13 grudnia 2011, 13:50

Niesprawne wtryski
Can go. Kangoo
Zahaczony kłapacz z Junkersem
branio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Powrót do Jestem tu nowy