Przeróbka ciężarówki na osobówkę

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Przeróbka ciężarówki na osobówkę

Postprzez piotrbryla czwartek, 14 października 2004, 15:37

Czy przerabiał ktoś ciężarowe kangoo na osobowe i w jaki sposób?? Czy zakładaliście tapicerke oryginalną czy u tapicera czy też samemu. Za wszelkie opinie z góry wielkie dzięki.
piotrbryla
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez Magic czwartek, 14 października 2004, 16:32

Nie wiem czy mogę powiedzieć że przerabiałem, bo samochód był ciężarowy tylko z nazwy tzn. miał kratkę i tyle, więc wystarczyło ją wywalić i załatwić papierki. Dostałem z komisu w którym kupiłem samochód zaświadczenie "o dokonaniu przeróbek znoszących znamiona samochodu ciężarowego" ;), w WK dostałem skierowanie na dodatkowy przegląd w stacji, stacja wydała papier że przeróbek dokonano, a tylne siedzenia są zaopatrzone w fabryczne pasy bezpieczeństwa, poszedłem z tym papierem do WK, gdzie wydano mi stały dowód i już.
Co do tapicerki - kupowałbym oryginalną, nie będzie problemów z montażem, homologacjami i właśnie przeglądem. Myślę że handlarze częściami są w stanie ściągnąć wszystko co potrzeba.
Magic
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez piotrbryla wtorek, 21 czerwca 2005, 08:29

Powtornie powroce do tematu który kiedyś zacząłem. Otóż tapicerke już sam zrobiłem w sumie może i tanim kosztem ale już nie ma tyle gołej blachy no i jest zdecydowanie ciszej (wyciszylem również dodatkową pianką podłogę w części bagażowej).
Jednak moje pytanie dotyczy przeróbki: Otóż chciałbym przerobić kangoo na 6-cio osobowy wg własnej koncepcji (2+2+2). Czy ktoś wie coś na ten temat odnośnie przepisów, wymogów, ładowności itp. Dodam jeszcze że obecnie kangoorek jest dwuosobowy z kratka zarejestrowany jako cięzarowy, drzwi po obu stronach.
Za wszelkie sugestie z góry dzięki!!
Żółte Kangoo 1.9d 55KM
piotrbryla
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez kerry wtorek, 21 czerwca 2005, 10:31

Siedem latek na karku (razem czternaście)...:)))
ObrazekObrazek
Czerwone RN 2000 drzwi rulez! :)
kerry
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez piotrbryla środa, 29 czerwca 2005, 07:17

Znalazłem kolesia z Kutna, który mi powiedział, że ma uprawnienia do zmian w pojazdach i że po wydaniu takiego dokumentu musze pojsc do diagnosty a potem do wydziału komunikacji(i juz mam auto 5-cio osobowe). Koleś sie nazywa Zbigniew Furmański i jest z Kutna. Jeśli ktoś coś załatwiał u niego to niech napisze.
Żółte Kangoo 1.9d 55KM
piotrbryla
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez kerry środa, 29 czerwca 2005, 09:27

Takich kolesiów to jest pewnie dużo, tylko pytanie ZA ILE? :roll:
Siedem latek na karku (razem czternaście)...:)))
ObrazekObrazek
Czerwone RN 2000 drzwi rulez! :)
kerry
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez piotrbryla środa, 29 czerwca 2005, 09:46

koles mi powiedzial 100zl + VAT czyli 122zl za wydanie takiego dokumentu. Czy ktos spotkal sie juz z kims takim (z takimi uprawnieniami. Zaznacze rowniez ze nie jest on rzeczoznawca.
Żółte Kangoo 1.9d 55KM
piotrbryla
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Powrót do Pytam