Witam :)

Zanim zaczniesz pisać w innych działach przedstaw się

Witam :)

Postprzez dostawca środa, 10 października 2012, 08:51

Witam, dzień dobry.
Noszę się z wymianą smarta na kangoo 4x4 benzynowe, nawet jedno znalazłem blisko w komisie, podjadę oglądnąć.
Pytanie do czterołapów na co zwracać szczególną uwagę? Wiem już, że pada napęd po około 100tyś...
Mam w firmie 2 kangoo, a raczej jeden plus wrak kangoo. Budowlańcy nimi jeżdzą. Zielony 1,4 8v obrdzewiały ale sprawny cały czas jeżdzący, ostatanio uszczelniałem w nim antenkę bo ciekło(w drugim też). Drugi biały dTi to ruina... kielichy odpadły, silnik zajechany, pompa tak samo, kontrolki świecą... buda w jakim stanie nie wiem bo jest zalepiona od spodu "gazobetonem"-jeździł na budowie autostrady pod Dębicą.
Jestem zadziwiony wytrwałością zielonego, ale dTi to padaka...
Czy w 4x4 też tak rdzewieją progi?
Słyszałem, że napęd można zrobić z xtraila? Jest to plug&play czy mordęga? Co tam jeszcze... w naszych kangoo padają co chwilę zawiasy drzwi kufra i centralny zamek dawno wyszedł...
Co jeszcze może mnie zaskoczyć?
Auto ma być kupione w celach codzennego przemieszczania się do pracy i z powrotem, weekendowych wypadów do lasu na asg i jakichś wyjazdów w góry. Pozdrawiam serdecznie Paweł.

PS troszkę mało o sobie, a same pytania, ale aktualnie w pracy, później coś dopiszę, a po pracy chcę jechać oglądać tamtego... :)
Czterołap 2,0 Sport
F4R swap-||||||||||||||||||||Complete!-Czyli jak zepsuć 4x4, krok po kroku-Klik!
Bo życie jest za krótkie, zeby jeździć dieslem
dostawca
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Re: Witam :)

Postprzez MZ_MZ środa, 10 października 2012, 12:38

Witaj.

Kup kangura, a smarta włóż do bagażnika. :) Z takimi ocenammi spotykano się w USA, kiedy wprowadzano tam sprzedaż. Jeden amerykanin mówił, " ... ten smart to akurat wchodzi do bagażnika mojego Navigatora " :D .

O 4x4 chodzą skrajnie różne opinie. Na chyba , że naprawdę potrzebujesz 4x4. Natomiast Scenic RX4 ma dobre opinie.

Pozdrawiam.
MZ
jest - Kangoo ...
był - Kangoo ...

Obrazek
MZ_MZ
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez dostawca środa, 10 października 2012, 13:21

Już się dowiedziałem, że tego co chciałem oglądać sprzedali...
A na smarta nie mam co narzekać, tylko zmienić by po 5 latach używania(7 w domu)... :) Poza tym przydałoby się czasem coś większego :mrgreen:
A co do 4x4 lubię sobie zjechać z ubitego... ;)
Czterołap 2,0 Sport
F4R swap-||||||||||||||||||||Complete!-Czyli jak zepsuć 4x4, krok po kroku-Klik!
dostawca
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez Masaccio środa, 10 października 2012, 19:40

Powiem tak, albo kup zwykłe kangoo, prześwit jest nawet duży, to można zjechać. Jak dużo i często zjeżdżasz to kup po prostu terenówkę. Kangoo 4x4 ma tak naprawdę niewiele lepsze właściwości terenowe od zwykłego, a problemów za to o wiele więcej. Jest też coś pośredniego, czyli kangoo pampa z fabrycznie zwiększonym prześwitem i osłonami podwozia ale ciężko taką trafić, zwłaszcza po liftingu.
Masaccio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez dostawca środa, 10 października 2012, 21:42

Wybaczcie braki lub błędy telefon. Byłem oglądać jednego, świetny, jest jeszcze jeden w limanowej i też go zobacze. Co do terenowek jest w domu rav4 zmotany sj413 z silnikiem świata gti, jest uaz 452, chce coś pseudoterenowego, żeby moja ładniejsza polowka nie bała się zimy lub wyjazdu w bieszczady, a mieszkam blisko... oglądałem go od spodu, pytałem o dostępność części w filli ic, wszystko jest na zamówienie... zwykły mnie tak nie pociąga... powiedzcie na co zwracać szczególną uwagę ;-)
Czterołap 2,0 Sport
dostawca
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez dostawca sobota, 13 października 2012, 12:30

W poniedziałek zamieniam za smarkatego, dopłata 3,5tysia za 4x4 :) :mrgreen:
Czterołap 2,0 Sport
dostawca
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez Lucass wtorek, 16 października 2012, 19:10

Wish you luck! :)
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Zapraszam na http://www.wedrowki.com
Lucass
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny

Postprzez dostawca środa, 17 października 2012, 20:11

A dziękuję :)
Kangoorzątko można zobaczyć w dziale mój kangoor :)
Do wymiany kilka rzeczy ale zamknę się w 300zł na start :)
Czterołap 2,0 Sport
dostawca
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Powrót do Jestem tu nowy