Dziękuję za sugestie... A więc tak:
1. Półka kupiona - udało się w jasnym kolorze w super stanie - niestety brak jednego plastika, tego najbliżej klapy który zapobiega podskakiwaniu ale może gdzieś dokupię

2. Opony wymienione - nic już nie huczy - jest gitara

3. Zdjęcia zawieszenia wstawione w odpowiednim dziale
4. Pokrętło temperatury zrobione - była ułamana końcówka gdzie zahacza się cięgło, kupiłem inne pokrętła i przełożyłem sam plastik z zębatką - koszt 40zł
5. Kupiłem radio z CD Cabasse Auditorium - chyba max co można wstawić, żeby zachować funkcjonalność pilota przy kierownicy i wyświetlacza

- koszt 65zł z wysyłką
6. Automat - BAJKA! - każdemu polecam, to mój pierwszy i jestem bardzo zadowolony - nic nie szarpie, zmienia biegi delikatnie i adekwatnie do tego jak kierowca jeździ (jak po emerycku to bardzo szybkie zmiany i śmigam na 4 biegu cichutko i powolutku a jak się wtedy depnie w podłogę to kręci do 6000 obrotów

nie ma co oczekiwać, że wgniata w fotel i asfalt się topi ale wczoraj bez najmniejszego problemu 160km/h osiągnąłem bez stękania i byłoby więcej ale... po co - zrobiłem to tylko, żeby sprawdzić jak działa automat w trybie sport)
7. Pojawiła mi się nowa usterka, w sumie ciężko to nazwać usterką ale... - jak obracam kierownicą to coś mi trzeszczy w kabinie. Wiem na 100%, że nie jest to maglownica, łożyska kolumn ani nic pod maską, to coś na kolumnie, czasami delikatnie i tylko w jakimś położeniu a czasami (na przykład wczoraj w trakcie dnia) cały czas, doprowadzając mnie do szału...
8. W przyszłym tygodniu zakładam LPG i robię rozrząd, olej skrzynia + silnik
9. Kupiłem nowe obudowy do kluczyków bo stare już sfatygowane i w miejscu przycisków mam dziurki... Ale żeby nie było tak prosto, będę musiał przypiłować płytki elektroniczne bo takie obudowy jak są u mnie, jak mi to przekazali w sklepie z takimi bajerami: "są Nissanowskie, bardzo rzadkie i praktycznie nie do dostania a płytkę trzeba delikatnie przypiłować i będzie pasować do standardowej obudowy dwuprzyciskowej" - koszt 28,58zł z wysyłką