Witam
Pisze dopiero teraz, bo mam nawał pracy. Przed 1 w nocy wróciłem a od 6 rana już byłem na zleceniu.
Auto kupione! Dziękuje za troskę i pomoc;-)
Facet po mnie przyjechał, pojechaliśmy na na stacje diagnostyczna, wskazana przeze mnie i tam go prześwietlałem.
Jak to 11-letnie auto ma swoje plusy i minusy.
Plusy:
Fura jest w 100 % sprawna, bez rudej z wyjątkiem mocowania drzwi tylnych oraz minimalnego odprysku na nadkolu (od wewnątrz), od 2009. w Polsce sprowadzona z Włoch.
Zawieszenie, rewelacja, belka super. Mam wydruki. Każde miejsce latarka z diagnosta prześwietliłem.
Silnik, odpala na zimnym. Obroty równe, nie falujące. Biegi wchodzą ok, sprzęgło tez ok.
Wnętrze jak na auto robocze spoko, nie zmęczone jakoś szczególnie. Klima nabita, sprawna, elektryczne szyby, lusterka, podgrzewanie lusterek wszystko cacy.
Minusy:
Wyciekiem bym tego nie nazwał, raczej lekko mokrym - łączenie chyba skrzyni z silnikiem. Troszkę było wilgotno. Postało auto trochę ale nic z niego nie kapało.
W najbliższym czasie muszę wymienić tarcze i klocki. Rozrząd tez jest do wymiany (ale to bym robił tak czy siak).
Brak gaśnicy, trójkąta, itp.
Tylko letnie opony
OC i przegląd do marca
I najważniejsze
Auto na pewno nie było bezwypadkowe, sprzedający nie zaprzeczał, ale nie wiedział (bądź nie chciał powiedzieć) co i jak było.
Źle były spasowane drzwi na pewno od strony kierowcy i widać było inny odcień lakieru przy tylnej prawej lampie.
Długo to mieliłem w sobie, ale stwierdziłem ze jak mechanicznie jest ok, a z przodu nie widziałem oznak żeby był walony to biorę.
Auto ma być wołem roboczym do zarabiania, mam wrzucać z tyłu materiały budowlane i narzędzia i tyle.
Tych minusów nie widać gołym okiem, trzeba przejechać paluchami i wyczuć. Auto prezentuje się mimo tych niuansów bardzo ładnie.
Teraz tylko wymiana:
rozdzadu
oleje, filtry
być może świece żarowe (profilaktycznie)
podmiana radia - w starym aucie mam nowe Radio Alpine z BT, tutaj jest Blackpunt ale mi się nie podoba.
No i zakup opon. I tutaj mam dylemat bo założone są jak się okazało opony do auta ciężarowego (wzmocnione) a te są dużo droższe od tych najlepszych do osobowego.
Aktualnie sa 165/70/14
Jakie jeszcze mogę założyć opony?
Pozdrawiam Kangomianiaków