zuwik napisał(a):Witamy witamy i cieszymy się z kolejnym posiadaczem Kangusia
Rozumiem, że miało być 16V

Zastanawiam się jak w Twoim odczuciu radzi sobie ten silniczek
Ano miało być:-) Jak sobie radzi? Cóż, demon z niego żaden, wcześniej jeździłem zdezelowanym Passatem 1.6 TD i było to auto bardziej dynamiczne, a przy czterech osobach 140 km/h było normą. O spalaniu nie będę wiele pisał - tylko jedno: nie wiedziałem, że poziom paliwa może tak szybko dochodzic do zera:-) Moja średnia po mieście to około 8.2/100. A wracając do silnika - ruszanie jest najgorsze, później (drugi i trzeci bieg) przy wysokich obrotach jest ok. Pochwalę się że na autostradzie - jądąc z górki - poszedł 180km/h, ale kierownica zaczęła drżeć i wolałem zwolnić (jechałem z pasażerem - bez bagażu)
Aha, w firmie mamy jeszcze Renault Megane 80 koniów i Skoda Octavia 100 koniów - ich właściciele twierdzą, że moje autko "nie jeździ":-D
Nie wiem co więcej mogę napisać, bo na autach się nie znam. Ogólnie jestem zadowolony. Mnie zależało na klimie i możliwości wożenia rodziny - przesuwane drzwi są idealne gdy ma się małe dzieci (fotelik). Tylko ten hałas związany z marnym wykończeniem - tu bardzo się zawiodłem - nie rozumiem jak można, aż tak beznadziejnymi materiałami wykańczać samochody.
Jeśli macie jakieś pytania to śmiało, postaram się odpowiedzieć.
--
Pozdrawiam
lam3r