wysiadł 1 kluczyk, ale bateria podobno ok

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

wysiadł 1 kluczyk, ale bateria podobno ok

Postprzez jacQ środa, 18 lutego 2004, 16:26

Witam
mama kangurka 2,5 latka.
jakie macie pomysły na naprawę lub jakie sugestie?
Jeden kluczyk działa, drugi otwiera mi centralny zamek ale nie łapie go immobiliser.
W warsztacie powiedzieli że bateria w kluczyku jest ok bo by centralny nie łapał. Podobno te typy tak mają że po jakimś czasie wysiadają.
Ich wycena: nowy kluczyk bez obsługi centralnego 200pln, nowy kluczyk z obsługą centralnego zamka 650 pln.

Zastanawiam się nad otworzeniem kluczyka i ewentalnym przeczyszczeniem tego co jest inside.
jacQ
ex 1.2/D4F 730/Campus'07 oklejony srebrny
ex 1.9D/F8Q 632/RN'01 biel lodówki
jacQ
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez sw poniedziałek, 23 lutego 2004, 12:14

Jezeli to jest taki uklad jak w skodzie z tym immo (a chyba tak, jak wyczytalem w dokumentacji), to baterie do tego nic nie maja. Tam jest taki maly transponder (czy jak to sie nazywa) zatopiony w plastiku. Prawde mowiac nie bardzo wiem co sie tam moze zepsuc, ale jak sie zepsulo, to tylko mlotkiem potraktowac, bo jakiekolwiek proby naprawy sa skazane na niepowodzenie. Jest jeszcze mozliwosc, ze blad nie jest w kluczyku tylko w komputerze, tzn. komputer zapomnial sobie kod transpondera i dlatego moze nie odpalac. Tu trzeba skonsultowac sie z serwisem.
Trzecia mozliwosc - wyjac transponder z dobrego kluczyka i przykleic do pierscienia wokol stacyki (pod obudową kolumny kierownicy). Tyle ze wowczas tracisz zabezpieczenie, jakim jest immo.
sw
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Kangoo badziewskie kluczyki? jezeli one?

Postprzez yacc piątek, 27 sierpnia 2004, 19:22

Ja juz w pierwszym roku expolatacji mialem klopot z immi odpalaniem z kluczyka, niby to naprawa w serwisie kosztowala 80 z³ i gowno dala, zaczalem uzywac drugi, po roku uzytkowania drugiego kluczyka to samo ale tym razem naprawa 180 z³ i tez gowno samochod na 10 dni w odstawke, serwis renault zalecil kupno nowego kluczyka z dostwa z Francji za jedyne 580 z³ + VAT tylko jaka gwarancja ze to gowno bedzie dzialac, ciekawe rozwiazanie, Renault sobie zagwarantowal dodatkowy dochod co roku pareset zlociszy za swoj badziewiasty samochod, teraz tylko musze zastanowic jak sie tego dziadostwa pozbyc...Nie wspomnie o rdzy ktora sie pojawila na drzwiach, nie otwierajacych sie tylnych drzwiach w zimie i sugestiach seriwisu notabene autoryzowanego zebym sobie kangoorka ubezpieczyl autokasko a oni mi go wyremontuja...
yacc

Postprzez AdiK niedziela, 29 sierpnia 2004, 17:37

Psujący się kluczyk to norma rodzice wymienili już trzy transpondery. Zamawiając kluczyk w serwisie nalerzy zamuwić sam transponder ponieważ część metalowa jest wymienna i uwaga przy samodzielnym rozbieraniu kluczyka bo serwis potrafi oskarżyć nas o zepsucie .

P :) ozdrawiam AdiK
Pozdrawiam Adrian

Był KaleidoGwiezdnyPył 1.5dci75
Jest Peugeot 5008 2.0HDI
AdiK
Kangoomistrz 2009
Kangoomistrz 2009

Postprzez Lukasz_Kangoo poniedziałek, 30 sierpnia 2004, 10:33

No to wygląda na to, że u mnie padł tak samo.
Od pewnego czasu tylko jeden kluczyk otwiera samochód. Obydwa go odpalają więc immo działa.

Jaki jest koszt tego transpondera??
Lukasz Stawiarski
KANGOO 1.4 (K7J) CB
Warszawa #GG - 2535619
K.A.N.G.O.O.: Kinetic Artificial Neohuman Generated for Online Observation
Lukasz_Kangoo
Ojciec Założyciel
Ojciec Założyciel

cholerny kluczyk

Postprzez PanKot środa, 1 września 2004, 01:33

też nawalił mi pilot w kluczyku, nie mogę uruchomić centralnego zamka, muszę otwierać wszystkie drzwi osobno z kluczyka - to jest straszne. Serwis Renault'a odpada bo za drogi - ponad 650zł. W serwisie auto-alarmów obiecali mi, że zrobią mi otwieranie z oddzielnego pilota (podłączą go pod włącznik centralnego zamka przy dźwigni biegów) za 240zł (dostanę 2 piloty). Powiedzcie - czy to drogo? I tak muszę poczekać do wypłaty więc mam jeszcze trochę czasu. Może ktoś robił sam taką przeróbkę? Jakie poniósł koszty i co zrobił?
1,2;RN;60KM; żółty'98; tył-drzwi, CB-Alan-101, alu15", wersja sportowa (trampki w bagażniku).
MB 123 230CE 1984r.
PanKot
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Mam podobny problem!

Postprzez dejwid czwartek, 2 września 2004, 22:40

Zwykłym kluczem odpalam, centralny otwieram z pilota :evil: . Dzięki temu noszę dwa kluczyki jednocześnie. Jak zgubie to wtopa zupełna :roll: . W serwisie 600 złotych nowy pilot z przestawieniem immo. Może rzeczywiście lepiej pojechać do AUTOALARM-ów i załatwić to osobnymi pilotami???
dejwid
Kangoojunior
Kangoojunior

PYTANKO!

Postprzez dejwid czwartek, 2 września 2004, 22:48

Czy mówiac TRANSPONDER macie na myśli ten maleńki czarny prostokącik w obudowie kluczyka, bo w moim pilocie "tego" nie ma, a w zwykłym kluczu jest. Samochód odkupiłem z drugiej ręki i nie wiem czy ktoś nie grzebał wcześniej przy tym kluczu przez co zgubił transponder. Czy mozna przełozyć tenze z jednego klucza do drugiego???

Pozdro serdeczne - DEJWID
dejwid
Kangoojunior
Kangoojunior

immobilaizer

Postprzez adamonius poniedziałek, 8 maja 2006, 14:13

Ostatnio w zakladzie rtv lutowalem do plytki w kluczyku wlacznik od zamka centralnego (po upadku oderwal sie). Zaplacilem 5 zl. Przy tej okazji tenze elektronik powidomil mine ze w przypadku slabniecia sygnalu na immobilaizer moge sie do niego zglosic. Gdy powiedzialem mu ze z tego powogu wymienilem kluczyk ASO i zaplacilem 600 zl to sie posmial i powiedzial ze u niego naprawa kosztowalaby 60 zl.
adamonius
Kangoorzątko
Kangoorzątko

kluczyk padaka

Postprzez stawis środa, 10 maja 2006, 13:24

witam

tutaj popa3cie
http://www.renault.triger.com.pl/technika_porada1.htm
pozdro dla kangusiow :-)
St@WIS
FQ9 Kangooosia 1,9 DTi Expresion 2002
6 furtek