Pompa wtryskowa 1,9D

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Pompa wtryskowa 1,9D

Postprzez panton5 wtorek, 11 października 2005, 18:56

Witam Serdecznie
Mam problem ze swoim kangoorkiem 1,9d 65 KM F8Q 2002 (przebieg 102tys, drugi właściciel- kupiony od rodziny). Szwankuje mi pompa wtryskowa. Objawy są takie, że na biegu jałowym falują obroty. Raz spadają raz rosną. Wygląda czasami tak jakby się dławił i miał zaraz zgasnąć. Ostanio zauważyłem, że nawet w trakcie jazdy są wyczuwalne falowania. Byłem u paru magików, podłączali pod komputer ale nie wykazał żadnych błędów. Kazali mi jechać do speca od pomp to ten mi zaśpiewał 1500-2500pln w zależności od usterki. Tak więc wielka prośba o pomoc (porady, tańsze warsztay).Z góry dziękuje. SREBNY KANGOO OASIS
ps. Jest to system lukasa, i jak dobrze zrozumiałem mechaników, w pełnej elektronice bez linki gazu. Aha filtry wymieniam co 15tys., tankuje tylko na stacjach shell, bp. [/b]
panton5
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez dominik czwartek, 13 października 2005, 17:47

Witam,przerabiałem ten temat,jesli nie była regulowana pompa to na 90% winny jest elektrozawór wyprzedzenia kąta wtrysku,jak będzie na wolnych obrotach zmienał pracę to to puknij w elektrozawór dużym kluczem np19 (wczesniej zdejmij z niego gumową osłonę) elektrozawór jest z przodu pompy nad alternatorem (rysunki i opis w torbie) w serwisie kosztuje 600-700pln ja założyłem zamiennik za 380pln.Pozdrawiam.
F8Q 1,9/65/ 283 kkm, 1999r GRIS FJORD MET. 2CT (920) klima,relingi,zahaczony,CB,naklejki klubowe, Leichtmetallfelgen
Obrazek
dominik
Kangooekspert
Kangooekspert

pompa wtryskowa

Postprzez panton5@wp.pl czwartek, 13 października 2005, 19:46

witam
Dziêki za podpowied¼ Dominik. Spróbujê tak zrobiæ i dam znaæ o ewentualnych efektach walania kluczem po pompie :lol: . Tymczasem pozrawiam
Przemek z Gdañska, Gwiezdny Py³
panton5@wp.pl

Postprzez osama78 piątek, 14 października 2005, 18:58

ja miałem coś podobnego tyle że wszyscy mówili że to pompa a okazało się że to uszczelka pod głowicą. Przy okazji wymieniłem pompę elektronik na mechaniczną tyle że ona jest prawdopodobnie z VW Boscha. Niejestem zadowolony z osiągami, ale samochód jezdzi a za pompe tylko sprawdzenie powiedzieli panowie mechanicy 460Zł tyle co kosztowało przełozenie razem z pompą. Teraz mam dwie pompy z tym że panowie mechanicy nieumieja sobie z elektronikiem poradzić. Przykro mi. Wiec jak naprawisz tę pompe to daj znać. Chętnie ją zainstaluje z powrotem.
osama78
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Czujnik.

Postprzez Pawe³ środa, 30 listopada 2005, 10:10

mam pyatnie gdzie mo¿na zakupic czujnik k±ta wyprzedzenia wtrysku do samochod 1,9 D 65 Km F8Q. Chodzi mi o zamiennik w serwisie chca 700 z³. Pozdrawiam
GG:2965393
Pawe³

Powrót do Pytam