problem z fabrycznym immobiliserem

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

problem z fabrycznym immobiliserem

Postprzez Gość czwartek, 14 lipca 2005, 14:09

po ogolnych problemach ze stacyjka-
otoz awaria chyba jego nastapila:najpierw zalaczal sie bez kluczyka w stacyjce(kluczyk nawet daleko poza autem),a teraz nie zalacza sie juz wogole tzn.jak blisko by kluczyk tej "petli" nie byl to i tak lampka miga-tym samym auto nie da sie odpalic wogole,wiadomo-kreci ale mu czegos brakuje.
stacyjka jest juz nowa,wszystko pozakladane ok,dodam ze immobiliser jest osobny od stacyjki.
Ale jak teraz odpalic auto?? Stoi sobie na podworku,nijak go zapalic-a wypadaloby bo to auto do pracy sluzyc ma zazwyczaj.
zarowno jeden jak i drugi kluczyk(czyli 2 transpondery) nic nie trybi.
co radzicie ?? auto to reno kangoo diesel,wiec serwis jest bardzo drogi i za usuniecie tego problemu bym chyba na wakacje nigdzie nie pojechal(bez przesady no ale).
da sie to jakos ominac ?? chodzi mi o to czy np.podlaczenie do kompa by pomoglo cos wogole ???? mozna to jakos na stale wylaczyc ???? a moze zastapic innym immobiliserem ???? kto to wogole moze usunac czy naprawic ????
domyslam sie ze niektore rady nie beda opisane na kaciku(ze wzgl.bezpieczenstwa) i dobrze,ale poprosze byscie swoje sugestie wyslali na priv,bo mam nie lada problem.
te ogolnodostepowe-jezeli takowe sa,jak wiadomo na kacik spoko.
kazda rada moze sie przydac...
a moze zaprogramowac od nowa immobilser-ile cos takiego moze kosztowac ???? badz nowa centralka ????
Gość

Postprzez Owca poniedziałek, 18 lipca 2005, 14:33

Cześć! Mieliśmy już ten problem... Wina kluczyka (w moim przypadku). Tym zajmie się tylko serwis Renault. Koszt ok 300 zł (w Wawie). Po tej naprawie padł mi centralny. Ponowna wizyta i serwis załamał ręce... 600zł NOWY KLUCZYK!!!
Owca
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez Gość wtorek, 19 lipca 2005, 20:08

Owca napisał(a):Cze¶æ! Mieli¶my ju¿ ten problem... Wina kluczyka (w moim przypadku). Tym zajmie siê tylko serwis Renault. Koszt ok 300 z³ (w Wawie). Po tej naprawie pad³ mi centralny. Ponowna wizyta i serwis za³ama³ rêce... 600z³ NOWY KLUCZYK!!!

no wiec dzis problem sie rozwiazal,znajomy wypial mi wogole caly immobilaiser,koszt operacji 40z³,roboty 2h chyba-nie bylem przy tym.Generalnie mozna go latwo obejsc.Kazdy zlodziei dobrze pewnie o tym wie,wiec informacja ta nie jest niczym nowym.Nie trzeba robic tego w serwisie i wydawac duzo pieniedzy.
Gość

Postprzez Gość czwartek, 15 września 2005, 20:45

Anonymous napisał(a):
Owca napisał(a):Cze¶æ! Mieli¶my ju¿ ten problem... Wina kluczyka (w moim przypadku). Tym zajmie siê tylko serwis Renault. Koszt ok 300 z³ (w Wawie). Po tej naprawie pad³ mi centralny. Ponowna wizyta i serwis za³ama³ rêce... 600z³ NOWY KLUCZYK!!!

no wiec dzis problem sie rozwiazal,znajomy wypial mi wogole caly immobilaiser,koszt operacji 40z³,roboty 2h chyba-nie bylem przy tym.Generalnie mozna go latwo obejsc.Kazdy zlodziei dobrze pewnie o tym wie,wiec informacja ta nie jest niczym nowym.Nie trzeba robic tego w serwisie i wydawac duzo pieniedzy.

jak od³aczyæ w takim razie immobilizer w kangoo mam ten sam problem moze ktos mi pomóc bo na serwis mnie niestaæ markusex@wp.pl
Gość

Postprzez Gość piątek, 14 października 2005, 15:42

Proszê o pomoc jak mo¿na obej¶æ immobilaser?
z góry dziêkuje. vipmariusz@poczta.onet.pl
Gość

Postprzez misiek288 sobota, 15 października 2005, 08:23

Anonymous napisał(a):Proszę o pomoc jak można obejść immobilaser?
z góry dziękuje. vipmariusz@poczta.onet.pl

a co, :roll: chcesz się pozyczyć samochodu sąsiada bez jego wiedzy :?:
misiek288
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez vipmariusz niedziela, 16 października 2005, 19:38

Upadł mi kluczyk i nie chce odpalić ,bo dioda miga.
W serwisie czas oczekiwania na drugi kluczyk to 14 dni.
vipmariusz
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Powrót do Pytam