Zepsute pokretło doplywu powietrza konsola

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Zepsute pokretło doplywu powietrza konsola

Postprzez fargo środa, 9 listopada 2005, 20:02

Zepsuło mi sie pokretło do zamykania doplywu powietrza do otwórów srodkowych, niezaleznie od pozycji zawsze dmucha, pewnie cos spadło w srodku i nie zamyka-pytanko jak dostac się do tego mechanizmu? od której strony?
fargo
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez Bullitt środa, 9 listopada 2005, 20:21

Być może tylko klapa odczepila się od mechanizmu. Wyjmij prawą kratkę ( przesuń w bok tak, zeby wyskoczyła z zatrzasku i pociągnij) i poświeć latarką do środka. U góry na środku, za pokrętłem widać zatrzask.
Bullitt
Kangoomistrz 2008
Kangoomistrz 2008

Postprzez Wiz środa, 9 listopada 2005, 20:27

Ja mialem podobnie. Miesiac po zakupie rozpadlo sie dokladnie to samo. Roznica byla taka ze u mnie sie urwalo a nie ze zeskoczylo. Pojechalem do serwisu i sie dowiedzialem ze nie ma takiej czesci do wymiany, tylko caly kokpit i ze gwarancja nie obejmuje takiej naprawy, bo urwane. Zrobilem awanture i naprawili (cos kleili i sztukowali) ale nic nie zaplacilem.
Sugeruje szybka naprawe bo jak przyjda przymrozki to nie nagrzejesz przedniej szyby i bedzie Ci wszystko marzlo na niej.
ANTYKLUBOWICZ
STOPER DROGOWY :D
smoke tires not drugs
Aktualnie czerwone Clio 3 ph 1, choć wole żony niebieskie Clio 4 GT :)

Wiz
Użytkownik zbananowany

Postprzez Bullitt środa, 9 listopada 2005, 20:35

Awaryjnie to mozna zamknąć jakimś długim wkrętakiem przez kratkę :mrgreen:
Bullitt
Kangoomistrz 2008
Kangoomistrz 2008

Postprzez fargo środa, 9 listopada 2005, 21:42

Bullitt napisał(a):Być może tylko klapa odczepila się od mechanizmu. Wyjmij prawą kratkę ( przesuń w bok tak, zeby wyskoczyła z zatrzasku i pociągnij) i poświeć latarką do środka. U góry na środku, za pokrętłem widać zatrzask.

Zrobilem tak, ale dzwigienka wewnatrz spadla nie przy klapce tylko przy pokretle, jest jakis sposób zey dostac sie do pokretła?
fargo
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez Adro czwartek, 10 listopada 2005, 08:20

fargo napisał(a):Zrobilem tak, ale dzwigienka wewnatrz spadla nie przy klapce tylko przy pokretle, jest jakis sposób zey dostac sie do pokretła?

Część deski rozdzielczej nad nawiewem jest "odkręcalna" - w zależności od wersji jest to albo obudowa wyświetlacza radia, albo wgłębienie na pierdółki. Odkręć dwie śruby mocujące tę część, wyjmij i dostaniesz się do nawiewu.
Kangoo'99 1.2 Yello
Adro
Kangoojunior
Kangoojunior

Powrót do Pytam