Otóz... w moim Kangoo "klęknęło" wspomaganie kierownicy. Od samego początku było wiadome że to pompa. Łudziłem się jednak, że może brak płynu, bo na prostych kołach kręciło się w miarę lekko, ale na skraju skrętu wydawało mi się że prowadzę Jelcza z 40 tonami na plecach. Żeby sprawdzić stan płynu w zbiorniczku do wspomagania (silnik 1,9 dTi - CZERJA - UWAŻAJ!

), trzeba wykręcić albo akumulator (czego starałem się za wszelką cenę uniknąć), albo.. ściągnąć zderzak i wyciągnąć lampę. Niestety - pompa. I teraz Panie/Panowie. W kangoo 1,9 dTi zamontowano pompę ELEKTRYCZNĄ, a nie mechaniczną. Żadnych pasków i prostej wymiany nie przewidziano. Bawiłem się z wymianą 4 godziny (koszt w ASO 150 - za założenie), ale udało się, działa. Co najśmieszniejsze pompy do wspomagania - elektryczne, montowane były w Kangoo (wybrane modele) i Clio. I jakby się któremuś z klubowiczów zepsuło, informuję, że koszt nowej pompy w ASO to 2700 PLN!! (chyba ich pop......), koszt nowej u dielerów prywatnych ok. 910. Mnie udało się kupić używkę z gwarancją za 350. Żyć k$%@#, nie umierać.
Jeszcze tyke rozrząd i drązki przód. ehhhhhhhhhhh....................
Pozdro!
fioletowy 1,9dTi 2002r. Pełna opcja; ABS, 4 x SRS, klima, schowki lotnicze...

! SPRZEDANY !