Przepływomierz

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Postprzez sw poniedziałek, 9 stycznia 2006, 21:41

na forum lanosa mieli pomysl, aby wyciac w obrotomierzu dziure i wstawic wyswietlacz. O ile to jest pomysł karkołomny, to gdyby ładnie obudować wyswietlacz, spokojnie moznaby go przykleic od zewnątrz do szyby tablicy w dolnej części obrotomierza. Powinno być widoczne. Inne pomysły wymagają rżnięcia deski. :(
Ale zaraz - skoro masz radio na górze, to w miejscu radia masz wolne miejsce?
Może tam?
sw
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez sw poniedziałek, 9 stycznia 2006, 21:50

Bullitt napisał(a):ja znalazłem manual do bardzo podobnego komputera http://lanos.autokacik.pl/pokladowy.htm

Tamten komputer ma 2x wiecej kabelków. Już mam dość. Chciałbym wiedzieć, w które kable trzeba się wpiąć (12V to znajde, ale te dwa pozostałe to dla mnie problem).
Instrukcja do komputera T.A.K. tez jest jasno napisana, jesli wie sie, które kable w aucie trzeba "przeciąć".
sw
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Bullitt poniedziałek, 9 stycznia 2006, 22:02

sw napisał(a):Instrukcja do komputera T.A.K. tez jest jasno napisana, jesli wie sie, które kable w aucie trzeba "przeciąć".

Moze nie przeciać, tylko wpiac sie w nie.
+ - to jasne
- - j.w
sw- j.w zwłaszcza dla Ciebie :wink:
wtr - do któregokolwiek z wtryskiwaczy od strony z ktorej jest sterowanie(prawdopodobnie sterowane sa masa, ale to łatwo sprawdzic)
weg- znajdziesz na zestawie wskazników. W torbie jest opis, jakbs nie znalazł to pomoge.
sw napisał(a):Ale zaraz - skoro masz radio na górze, to w miejscu radia masz wolne miejsce?

Też zajete. Ciecia deski sie nie boje, ale za bardzo nie ma gdzie. Jak zrobi sie cieplej to byc moze w miejscu lewego głosnika pojawi sie wskaźnik cisnienia doładowania.
Bullitt
Kangoomistrz 2008
Kangoomistrz 2008

Postprzez sw wtorek, 10 stycznia 2006, 08:33

Miedzy przednią szybą a nawiewem szyby jest troche miejsca. Myslalem czym to możnaby wypełnić. Taki wskaźnik na środku pod szybą mógłby być niezły. Powinien być widoczny. A przyciski na obudowie tablicy rozdzielczej, zeby byly pod ręką (zrobilem sobie tak przycisk dodatkowego klaksonu i niezle wyglada).

PS. Dodatkowy klakson typu TIIIIIRRRR. :) Ale jeszcze nie podłączony, więc więcej nie piszę.
sw
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Bullitt wtorek, 10 stycznia 2006, 09:17

Chodzi o to miejsce?
Obrazek

Niestety też zajęte. Ale tam nie wejdzie tak wysoki wyswietlacz. A przycisk to tylko fabryczny :idea: Trzeba kupic przełącznik wycieraczek od Clio w wersji z komputerem.
Dodatkowy klakson typu TIIIIIRRRR

No tak, w koncu Kangoo tez ciezarowe :wink:
Bullitt
Kangoomistrz 2008
Kangoomistrz 2008

Postprzez sw wtorek, 10 stycznia 2006, 10:48

Mam, WEG trzeba podłączyć pod styk 23 w desce w SZARYM gnieździe (w instrukcji deski "informacja o prędkości pojazdu")

Do stacyjki
+12 - zasilanie stałe
ZAP - pod zapłon
SW - pod akcesoria (nie pozycyjne, bo to bez sensu)

WTR - "sterowana strona wtryskiwacza" - czyli dalej nie wiem gdzie.
sw
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Bullitt wtorek, 10 stycznia 2006, 11:29

podłaczasz do przewodu któregokolwiek z wtryskiwaczy. Sa na nich wtyczki. dochodzi tam po dwa przewody. Trzeba sprawdzic na ktorym pojawia sie sygnal.
Bullitt
Kangoomistrz 2008
Kangoomistrz 2008

Postprzez sw wtorek, 10 stycznia 2006, 12:13

Bullitt napisał(a):podłaczasz do przewodu któregokolwiek z wtryskiwaczy. Sa na nich wtyczki. dochodzi tam po dwa przewody. Trzeba sprawdzic na ktorym pojawia sie sygnal.

Tak, to ja rozumiem, tylko jak sprawdzić czy jest sygnał - tu mam wątpliwość.
sw
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Bullitt wtorek, 10 stycznia 2006, 14:24

Od biedy nawet miernikiem. Albo poszukac schematu i po kolorkach.
Bullitt
Kangoomistrz 2008
Kangoomistrz 2008

Poprzednia strona

Powrót do Pytam