Tragedia w Katowicach/Chorzowie

Off-topic: tematy związane z techniką

!

Postprzez czerja niedziela, 29 stycznia 2006, 11:20

już 65 ofiar a to podobno nie koniec!TRAGEDIA!czy u nas w Polsce zawsze trzeba na czymś oszczędzać?pewnie znajdą jednego winnego i go ukarzą ale napewno winny to nie jest jeden człowiek!
żółty 1.2RN oklejony klubowo!
przebieg 202546
czerja
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez zuwik niedziela, 29 stycznia 2006, 11:28

Nie tylko u nas. 2 stycznia to samo w Niemczech, nawet Japańcom się coś ostatnio zapadło. Choć i tak szkoda, że akurat u nas.
Obrazek
zuwik
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez zanussi niedziela, 29 stycznia 2006, 11:56

od dziś chodze na zakupy do małego sklepiki osiedlowego a moze i zacznę chodzić na bazar pod chmurką.... nie ma mowy o Auchanach, Tescach, Castoramach, Obich, Leroyach Merlinach, Billach, Kauflandach, Sparach i sam nie wiem czym tam jeszcze..... choć z drugiej strony nigdy nie wiadomo czy się jakiś zabłakany meteor nie znajdzie na mojej drodze.... ech... i tak żle i tak nie dobrze...
zanussi
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez loocky niedziela, 29 stycznia 2006, 12:06

1. Przy takiej powierzchni powinno być około 54 filarów, każdy powinien składać się z dwóch części, takich jak tam składał się jeden, czyli taki podwójny. Pytanie kto dopuścił taki budynek do urzytetczności publicznej.
2. KAŻDY zarządca obiektu MA OBOWIĄZEK UPRZOTNIĘCIA śniegu z dachu. W zeszłą sobotę ewakuwano AUCHAN w Mikołowie, bo wystąpiło ryzyko zawalenia. U mnie w Tychach REAL 2 tygodnie zrzucał śnieg po ostatnich intensywnych opadach. wywieźli z dachu o powierzchni 5500 mkw 40 pełnych wywrotek zmarzniętego śniegu.
3. Dachy spadziste, są zakazane w tekiego rodzaju budynkach. Duże zagrożenie niosłoby obsunięcie się śniegu z dachu.
4. Jedynym winnym jest zarządca, który nie uprzątnął śniegu.
5. Warstwa pokrywy śnieżnej podobno miejscami liczyła pół metra grubości.
6. Proszę wszystkich, którzy mogą, o to aby oddali krew dla ofiar. Wiem co to znaczy brak krwi, a przy takiej tragedii na pewno on wystąpi.
loocky
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez zuwik środa, 1 lutego 2006, 14:21

zuwik napisał(a):Ciekawe, czy ten ktoś, kto spaprał obliczenia za to odpowie...
Chciałbym się wycofać ze swojej opinii, również pohamować kolegę fredzia. Norma przewiduje obciążenie 70kg/m2, na dachu było 10cm lodu i 40cm śniegu, co nam daje ok.400-450kg/m2. Jestem zdumiony, że hala zaprojektowana wh norm aż tyle wytrzymała (570% normy :!: ). Jak dojdzie do tego, że obwinią konstruktora lub wykonawcę, to ręce załamywać... A po konstruktorze na necie tak jeżdżą, że już chciał popełnić samobójstwo...
Obrazek
zuwik
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Poprzednia strona

Powrót do Inne