wspomaganie elektryczne kierownicy piski

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

wspomaganie elektryczne kierownicy piski

Postprzez piter6311 piątek, 10 lutego 2006, 22:22

Witam.
Mój Kangórek 1.5 dci 65 koni 2002 grudzień //wspomaganie elektryczne kierownicy// ,co jakiś czas popiskiwał po odpaleniu silnika na 10 sekund, ruszjąc kierownica przestawał.
Dzisiaj pierwszy raz wysiadło wspomaganie kierownicy na 20 sekund, kawałek przejechałem i zaczęło działać.po wyłaczeniu silnika i odczekaniu około godziny wspomaganie zaczęło działać ale strasznie piszczało, kręcenie kierownicą nic juz nie pomagało, była tylko inna tonacja pisku .Co mam robić ratunku pomocy.Czy jutro rano mam próbowac odpalic i moze bedzie dobrze .Ale co dalej mam robić.

Pozdrawiam
piter6311
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez Bullitt sobota, 11 lutego 2006, 09:06

Niestety czeka Cię zakup nowej pompy wspomagania. Na szczęście teraz juz mozna kupić uzywane w dobrej cenie.http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=85412838 A dla bezpieczenstwa teraz odłączyłbym całkiem pompę - wtyczka jest przed akumulatorem. Lepiej juz jezdzic na całkiem wyłączonym, niz właczajacym sie z zaskoczenia - trenowałem jazde z popsuta pompa przez tydzien.
Bullitt
Kangoomistrz 2008
Kangoomistrz 2008

Postprzez Gość sobota, 11 lutego 2006, 12:16

dzieki za pocieszenie , ale chyba nie mam wyj¶cia, p³yn dola³em i faktycznie z nienacka za³±cza siê z duzym piskiem i po czasie przestaje,jaka mo¿e byæ przyczyna awarii tej pompy i jakie mam szanse na awarie drugiej pompy ,jak zapobiegaæ, dzieki
Gość

Postprzez zuwik sobota, 11 lutego 2006, 13:46

Możesz mieć ten problem:
SPRAWA NADKOLA

Podjedź do serwisu i powiedz, że słyszałeś, że są problemy z nadkolem i jeżeli masz to stare, to prosiłbyś o wymianę na nowe, poprawione. Jak są mądrzy, to nawet bez gwarancji wymienią.
Obrazek
zuwik
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Bullitt niedziela, 12 lutego 2006, 11:53

Anonymous napisał(a):dzieki za pocieszenie , ale chyba nie mam wyjścia, płyn dolałem i faktycznie z nienacka załącza się z duzym piskiem i po czasie przestaje,jaka może być przyczyna awarii tej pompy i jakie mam szanse na awarie drugiej pompy ,jak zapobiegać, dzieki

Niestety TTTM i pompy czasami padają. U mnie druga pompa juz prawie dwa lata bezawaryjnie pracuje.
Bullitt
Kangoomistrz 2008
Kangoomistrz 2008

Postprzez Bullitt niedziela, 12 lutego 2006, 11:55

zuwik napisał(a):Możesz mieć ten problem:
SPRAWA NADKOLA

Podjedź do serwisu i powiedz, że słyszałeś, że są problemy z nadkolem i jeżeli masz to stare, to prosiłbyś o wymianę na nowe, poprawione. Jak są mądrzy, to nawet bez gwarancji wymienią.

Nadkole moze sie uda, ale nowej pompy raczej nie wywalczy...
Bullitt
Kangoomistrz 2008
Kangoomistrz 2008

Postprzez zuwik niedziela, 12 lutego 2006, 12:07

Bullitt napisał(a):Nadkole moze sie uda, ale nowej pompy raczej nie wywalczy...
Nieeeee 8) Kto mówił o pompie? :lol: Powiedzą, że była źle użytkowana, za dużo skręcałeś w lewo, albo za często nie skręcałeś i się zapiekła :lol: Zielona nota była na nadkole w końcu :wink: :lol:
Obrazek
zuwik
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez piter6311 poniedziałek, 13 lutego 2006, 10:27

Witam
Całą sobote i niedziele wspomaganie nie działało raz poraz piszczało,a dzisiaj rano w poniedziałek wszystko działa, ale mysle że bez wymiany pompy się nie obędzie
pozdrawiam
piter6311
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez piter6311 wtorek, 14 lutego 2006, 08:57

Witam
cały poniedziałek wspomaganie działało, we wtorek rano takze, bez piszczenia , co się dzieje ,czy warto wymieniać silnik z pompą , czy to tylko chwilowa poprawa .

pozdrawiam
piter6311
Kangoojunior
Kangoojunior

Powrót do Pytam