Oponki 185/60 i powinno byc OK.
P.S.
W Kowie jest facet który przerabia stalowe felgi - zmienia ich ET poprzez przespawanie środka felgi - Efekt porażajacy!!!!!! Nie zdecydowałem sie bo wolalem jednak aluski.

darecki jesteś kochanydarecki napisał(a):Aaaaaaaa myślałem że polujesz na alu. Jak stalówki to prosze: http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=85316528 Mam takie , więc na pewno pasują . I ta cena-myśle że OK.
Lato 165/70/14 continental , zima przód165/70/14 dayton(syf) tył 175/65/14 bieżnikowane (bieżnik jak do sam. terenowego) . Niestety zestaw zimowy był na samochodzie jak go kupiłem. Jeszcze uwaga na temat felg-te które Ci podesłałem (stalówki) są od wzmocnionego kangura ( z grubszej blachy) i na pewno trwalsze od felg do clio czy megi. Nie sądze też abyś kupił ładne za kwote poniżej 200 zł , albo będą wymagały malowania , albo np. jedna będzie uszkodzona. Ja szukałem w zeszłym roku i wyszedłem z założenia że lepiej kupić troche droższe i mieć święty spokój.zuwik napisał(a): darecki jakie Ty masz butki?
zuwik napisał(a):A powiedzcie mi taką rzecz: czy wzrost spalania przy zmianie np. z 165 na 185 jest naprawdę zauważalny? Będzie rzędu pół litra na setkę? czy to tylko mit, który można sobie w torbę wsadzić? Bo jeśli raczej to drugie, to nie będę się dwa razy zastanawiał.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość