Kangoor - Warszawa

Zanim zaczniesz pisać w innych działach przedstaw się

Kangoor - Warszawa

Postprzez Grzegorz sobota, 8 maja 2004, 18:07

Witam wszystkich,

Wprawdzi zabierałem już głos na forum, ale dopiero od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem Kangoo Kaleido 1.5 dci. Choć szczęśliwość przyćmiewa trochę fakt, że mam kłopoty ze wstecznym. Założyli mi jako drugie zabezpieczenie (do ubezpieczenia) blokadę skrzyni biegów i od samego początku mam z nią kłopoty. Już dwa razy była poprawiana, pierwszy raz - tego samego dnia co odbiór samochodu tj. 27 kwietnia. Problem polega na tym, że w efekcie pomimo odbezpieczonej blokady nie można wrzucić wstecznego, albo inaczej udaje się to raz na 20 prób. Przez tydzień było dobrze i znów zaczęły się kłopoty 6 maja. W związku z tym wylądowałem w warsztacie (Decar). Samochód stał do 7 maja. Po odbiorze OK. Dziś wszystko wróciło do "normy" czyli wrzucenie wstecznego wymaga wiele szczęścia. W poniedziałek jadę z tym do serwisu i przyznam się szczerze, że moja cierpliwość już się wyczerpała. Czy ktoś się z czymś takim spotkał? Podejrzewam, że blokada został źle założona i wszelkie poprawki mogą być tylko tymczasowe. Nie wiem, czy możliwa jest zmiana mocowania blokady? Proszę o rady. Jak wyegzekwować doprowadzenie sprawy do szczęśliwego końca?

Pozdrawiam,

Grzegorz
Grzegorz
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez Juri środa, 12 maja 2004, 17:34

Witaj Grzegorz! Gratuluję nowego autka, szkoda tylko , że masz problemy z tą blokadą. Myślę , że sprawa nie jest taka prosta. Możesz zarządać zwrotu pieniędzy za tą blokadę i ewentualnie pojechać do innego warsztatu (chyba , że to jest związane z gwarancją na auto i coś takiego można tyklko montować w serwisie). Może też lepiej byłoby całkowicie zrezygnować z tego typu blokady. Opisz jak sobie poradziłeś z tym problemem. Pozdrawiam JURI.
Juri
Kangoojunior
Kangoojunior

blokada skrzyni biegów

Postprzez Grzegorz środa, 12 maja 2004, 19:18

Samochód jest nowy. Blokada montowana była u dealera jeszcze przed odebraniem samochodu. W związku z tym jest na gwarancji. Na razie po raz trzeci naprawili i zobaczymy czy w końcu skutecznie. Jestem gotowy podjąć batalię z dealerem Renault, jeśli sytuacja będzie się powtarzać. Nic nie wkurza mnie tak jak fuszerka roboty. Każdą wizytę każę sobie wpisywać do książki gwarancyjnej.
Poza tym autko jest OK.

Grzegorz
Grzegorz
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez jon104 czwartek, 13 maja 2004, 11:34

:lol: Witam serdecznie i także gatuluje zakupu i typu :lol:

Co do blokady lewarka, to jeżeli masz bolec tylko wysuwany, a nie wyjmowany całkiem to mam dokładnie taki sam. Mam szczeście i mój nie przeszkadza we wrzuceniu wstecznego :wink: jezeli problem bedzie sie powtarzał proponuję całkowite wyeliminowanie urządzenia (przynajmniej czasowo), co pozwoli na sprawdzenie gdzie leży przyczyna. W moim kangoorku też montowali to u dilera i działa w porządku, ale 10 dkg opiłków spod wykładziny musiałem wymieść. Denerwujące. Zreszta podobnie jak zamontowanie samej ramki do montażu tablic rejestracyjnych nie na śrubach, a na nitach zrywanych. Juz zatem nie ma jak zamocować tablich. Mocowanie gaśnicy też na nitach, a chciałem przenieść gdzie indziej. :evil: Nie ma to jak panowie serwisanci :evil:

Zyczę powodzenia w zmaganiach z serwisem :?
Pozdrawiam - Janusz
http://www.pozadomem.eu
------------------------
Alize '03 dCi BYŁ!!!
jon104
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Grzegorz czwartek, 13 maja 2004, 11:49

Dokładnie taki sam - wsuwany żeby zabezpieczyć i wysuwany żeby zwolnić blokadę. Patent generalnie dobry tylko jak widać na moim przykładzie musi być precyzyjnie założony. Ale na razie po trzeciej wizycie działa. Oby tak już do końca.

Pozdrawiam,

Grzegorz
Grzegorz
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez Mona czwartek, 13 maja 2004, 20:20

Witam.Ja też jestem świeżo upieczonym posiadaczem kangoorka( odebrany 6 maja) i również z blokadą skrzyni biegów.Bieg wsteczny wchodzi dosyć ciężko ale wchodzi. Składam to na karb nowości i braku wyrobienia lub po prostu ten typ tak ma, ale jako kompletny laik mogę się mylić. Mimo wszystko witam w klubie kangooromaniaków i życzę Miliona kilometrów :) .

Pozdrawiam
Paweł
--------------
Kaleido 1,5 dci
--------------
Mona
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez Mona czwartek, 13 maja 2004, 20:21

Witam.Ja też jestem świeżo upieczonym posiadaczem kangoorka( odebrany 6 maja) i również z blokadą skrzyni biegów.Bieg wsteczny wchodzi dosyć ciężko ale wchodzi. Składam to na karb nowości i braku wyrobienia lub po prostu ten typ tak ma, ale jako kompletny laik mogę się mylić. Mimo wszystko witam w klubie kangooromaniaków i życzę Miliona kilometrów :) .

Pozdrawiam
Paweł
--------------
Kaleido 1,5 dci
--------------
Mona
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez wodzoo piątek, 14 maja 2004, 03:42

jon104 napisał(a)::lol: Witam serdecznie i także gatuluje zakupu i typu :lol:

Co do blokady lewarka, to jeżeli masz bolec tylko wysuwany, a nie wyjmowany całkiem to mam dokładnie taki sam. Mam szczeście i mój nie przeszkadza we wrzuceniu wstecznego :wink: jezeli problem bedzie sie powtarzał proponuję całkowite wyeliminowanie urządzenia (przynajmniej czasowo), co pozwoli na sprawdzenie gdzie leży przyczyna. W moim kangoorku też montowali to u dilera i działa w porządku, ale 10 dkg opiłków spod wykładziny musiałem wymieść. Denerwujące. Zreszta podobnie jak zamontowanie samej ramki do montażu tablic rejestracyjnych nie na śrubach, a na nitach zrywanych. Juz zatem nie ma jak zamocować tablich. Mocowanie gaśnicy też na nitach, a chciałem przenieść gdzie indziej. :evil: Nie ma to jak panowie serwisanci :evil:

Zyczę powodzenia w zmaganiach z serwisem :?

Jon104 ciesz sie ze w ogole miales przymocowana ,mi chlopaki wrzucili luzem pod siedzenie :lol: :lol: :lol:
A tak jak juz jestesmy przy temacie ,gdzie byla zamontowana i gdzie chciales przeniesc :?:
1,5 dci 65KM
wodzoo
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez jon104 piątek, 14 maja 2004, 06:49

wodzoo napisał(a):Jon104 ciesz sie ze w ogole miales przymocowana ,mi chlopaki wrzucili luzem pod siedzenie :lol: :lol: :lol:
A tak jak juz jestesmy przy temacie ,gdzie byla zamontowana i gdzie chciales przeniesc :?:

:D No fakt, miałem sie nieźle :D
Przytwiedzikli ja pod fotelem kierowcy od przodu na takim przetłoczeniu. miałem zamiar ją przenieść troch głębiej lub zaszaleć i dać do bagażnika. Pod fotelem widziałbym jakąś skrzynkę na drobiazgi (oczywiście po odpowiednim ułożniu kabli od napinaczy) :P
A tak - kicha :!: :wink:
Pozdrawiam - Janusz
http://www.pozadomem.eu
------------------------
Alize '03 dCi BYŁ!!!
jon104
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Re: Kangoor - Warszawa

Postprzez kriskomp niedziela, 16 maja 2004, 14:18

Witam i ja. Ja też mam blokadę montowaną u dealera, ale nigdy nie miałem z nią problemów :)
Krzysztof
kriskomp
Kangoojunior
Kangoojunior

Następna strona

Powrót do Jestem tu nowy