W sprawie wersji 1,2 60KM

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Postprzez rustyred wtorek, 28 lutego 2006, 06:13

[quote="zuwik"]
Wyciska 145, wtedy spalanie było takie samo, ale [quote]
...przy tym spidzie zawiasy od klapy silnika przepełzają pod szybę :)
rustyred - Radek
(kiedyś miał Kangura)
rustyred
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez george wtorek, 28 lutego 2006, 16:33

[quote]Jak torbacza kocham -szaleńcy.
Oszczędzajcie zwierządka,przytulajcie,a nie piracić[quote]

Ja też torbacza kocham a ON to odwzajemnia i dzielnie śmiga 140km/h
6,5-7,2l/100km
george
był 1.2 RNA ; D7F '98
jest 1,5 DCI ; K9K '07
george
Vice Kangoomistrz 2008
Vice Kangoomistrz 2008

Postprzez PanKot środa, 1 marca 2006, 08:38

Odważyłem się jechać 160km/h z Poznania do Konina, spalanie wyszło około 10literków/100km. Natomiast 140-145 km/h mozna jeździć bez problemów. Wypróbowałem to kilkakrotnie na trasie Wrocław-Sosnowiec, spalanie około 7 litrów/100km - więc całkiem przyzwoicie. Niestety przy tech prędkościach nadal jest się zawalidrogą bo wyprzedzanie trwa długo - brak mocy do wykonania tego manewru szybko i sprawnie. Kangoorek trzyma się drogi dobrze nawet przy bocznym wietrze. Bardzo przeszkadza mu jednak wiatr od przodu. Watr w plecy jest super dla naszego żaglowca autostrad.
Ale uwaga:
- przy przekraczaniu bariery dźwięku następuje detonacja i może autko rozlecieć się - tego jeszcze nie próbowałem w obawie o torbacza.
Pomyślnych wiatrów :!:
1,2;RN;60KM; żółty'98; tył-drzwi, CB-Alan-101, alu15", wersja sportowa (trampki w bagażniku).
MB 123 230CE 1984r.
PanKot
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez rustyred środa, 1 marca 2006, 09:17

PanKot napisał(a): Kangoorek trzyma się drogi dobrze nawet przy bocznym wietrze. Bardzo przeszkadza mu jednak wiatr od przodu. Watr w plecy jest super dla naszego żaglowca autostrad.
:!:

Nooo, znam z autopsji. A najfajniej (nie licząc bólu wytrzeszczonych do granic czujności gałek ocznych) to jechało mi się kiedyś autostradą 60 metrów za solidnie rozpędzonym Magnum :)
rustyred - Radek
(kiedyś miał Kangura)
rustyred
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez PanKot środa, 1 marca 2006, 10:44

rustyred napisał(a): (...) A najfajniej (nie licząc bólu wytrzeszczonych do granic czujności gałek ocznych) to jechało mi się kiedyś autostradą 60 metrów za solidnie rozpędzonym Magnum :)

To to nic, byłeś wolny, znaczy swobodny.

Ja kiedyś jechałem na holu Suzuki Carry, ciągnęła mnie Mazda 626 z prędkością 140km/h z Elbląga do W-wy. U mnie licznik kończył się na 120 więc wskazówka opierała się już na ograniczniku poza licznikien. Na dodatek hol był mocowany po przekątnej bo tak były uchwyty. U mnie po prawej a w Mazdzie po jewej. Każde jej przyspieszenie powodowało wywalanie mnie na środek szosy. Wyprzedzał wszystko co dogonił a ja z tyłu o mało sie nie zes***em ze strachu. Po godzinie jazdy odważyłem się sięgnąć na sąsiednie siedzenie po telefon i poprosić o zatrzymanie na siusiu. Nogi i ręce tak mi się trzęsły, że nie mogłem rozpiąć spodni.
Poprosiłem o wolniejszą jazdę - zwolnił do stówki. Skoncentrowany na maxa dojechałem szczęśliwie do domu. Ale było adrenalinki :!:
1,2;RN;60KM; żółty'98; tył-drzwi, CB-Alan-101, alu15", wersja sportowa (trampki w bagażniku).
MB 123 230CE 1984r.
PanKot
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez branio środa, 1 marca 2006, 15:56

PanieKocie 8O
Koty zawsze spadają na cztery łapy :lol:
Can go. Kangoo
Zahaczony kłapacz z Junkersem
branio
Kangoomaniak
Kangoomaniak