pęknięty klosz migacza

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

pęknięty klosz migacza

Postprzez machina niedziela, 26 marca 2006, 16:20

witam,

od niedawna w moim plemieniu zagościł kicajec i jeszcze nie poznałem go dokładnie. otóż jest problem z kloszem migacza - pękł w wyniku nie wiadomo czego, bo w takim stanie już go przygarnęliśmy. rozglądałem już się za nową częścią, ale wszędzie można kupić całą lampę, nigdzie jej części składowych, co nasuwa wniosek, że noka nie można rozkręcić/rozłupać. w sumie to chciałem po prostu dostać się do środka i skleić wszystkie elementy, no ale nawet za bardzo nie wiem, jak tego dokonać. czy ktoś mógłby mi odpowiedzieć na pytanie, czy lampa jest rozbieralna, czy też w przypadku uszkodzenia któregokolwiek z kloszy jedynym wyjściem jest kupno całego oka?
machina
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez branio niedziela, 26 marca 2006, 22:21

Raczej cały.
Can go. Kangoo
Zahaczony kłapacz z Junkersem
branio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez zuwik poniedziałek, 27 marca 2006, 07:31

Oczywiście da się, ale będziesz musiał w to włożyć dużo pracy, a ostatecznie nie wiadomo czy się uda :) Warto spróbować, skoro czy zepsujesz przy rozbieraniu czy nie będziesz rozbierał - nowy kupić musisz ;) Jak tylko pozbędziesz się przez podgrzewanie uszczelnienia będzie ok. Pytanie czy znajdziesz sam klosz - poszukaj w używkach
Obrazek
zuwik
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Masaccio poniedziałek, 27 marca 2006, 21:13

Jak to tylnia lampa to nie będzie droga.
Masaccio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Powrót do Pytam