acha, skoro juz kupuje nowe auto, a nie czesto mi sie to zdarza to podziel sie przemysleniami odnosnie naszych kochanych sprzedawców w ASO:
1. Facet mi mowi że JA zle wybrałem pampe, bo tanszy bedzie privilige- kur... on chyba nie wie co sprzedaj, a pozatym wybor klienta jest swiety i nigdy sie mu nie mowi ze zrobil cos ŹLE!!!
Jak odbiore auto to chyba wjade mu do salonu przez okno i zapytam czy widzi róznice
2. W Auto-Nowak w Gdyni facet umowił sie ze mna na jazde probna o 9:00 i prosił o pkt... o 9:20 poprosiłem o przekazanie pozdrowien temu panu , ktory nie przyszedł!!
3. pytania typu czym rozni sie zawieszeni pampy od zwykłego i od 4x4 nalezy zostawic dla siebie- po co oni maja sie czerwienic i dziwic ze jest cosinnego niz zwykła ładownosc i podwyzszona ładowność
4. "Zdunek"- Gdańsk, po tygodniu oczekiwania na odpowiedz zadzwonił i powiedział ze zgubił moj mail i nr komorki, ale znalazł i .... a ja mu na to ze juz kupiłem (to było najprzyjemniejsze: pytał czy zartuje...)
5. Jesli ktos mysli ze wydajac 60 000 dostanie kawe, jakies gadzety to niech zrobi sobie kawe w termos i wydrukuje strone z konfiguratora
http://www.renaul.... (BTW: jak zakładałem instalacje gazowa to facet na koncu dał butelke szampana, zebym swietował ze bede taniej jezdził!!!)
6. Sam mam czasem klientów ktorzy o "grosze" porownuja ofert z całej polski, wiec postanowiłem zrobic to samo: Wyslalem fax chyba do wszystkich dealerów z pytaniem o konkretna specyfikacje. Uwaga: odpowiedziała ok 10% zapytanych, ceny rózniły sie nawet o 6000pln (napisałem ze prosze o uwzglednienie wszelkich rabatów bo bede porowywał!!!)
7. Ogólna ocena: mniej niz zero!!!
i jeszcze 8. doadajmy do tego ze ponoc panuje kryzys w sprzedazy nowych aut... po prostu w tylkach im sie od dobrobytu poprzestawiało...
1998 kangoo 1,4 LPG -to był kangoor...
2006 kangoo pampa 1,5 dci
2006 trafic 2,0 dci -to był trafic....
2008