MRUGAJĄCY IMMOBILAJZER

Wiem jak coś zrobić lub mam wiedzę, którą chcę się podzielić z innymi

Postprzez Brada czwartek, 23 marca 2006, 22:30

eee.. dobre! :-)
Dasz jakieś konkretniejsze namiary na ten bezpiecznik? W zasadzie ja swój immo już zrobiłem, i nie sądze żeby poszło na dieslu, ale warto wiedzieć...
fioletowy 1,9dTi 2002r. Pełna opcja; ABS, 4 x SRS, klima, schowki lotnicze...
Obrazek ! SPRZEDANY !
Brada
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez zuwik czwartek, 23 marca 2006, 22:30

Chłopie kasuj to :!: :!: :!: :!: I to prędziutko, a zainteresowanym (klubowiczom ze stażem) wyślij na priv, chyba że chcesz wywołać GTA 8O
Obrazek
zuwik
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Brada czwartek, 23 marca 2006, 22:36

Dam it - a tak sobie właśnie myślałem żeby nike pytać publicznie... ;-) faktycznie tamat możę być lekutko niebezpieczny! Żuwik, czuwaj!
fioletowy 1,9dTi 2002r. Pełna opcja; ABS, 4 x SRS, klima, schowki lotnicze...
Obrazek ! SPRZEDANY !
Brada
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez branio piątek, 24 marca 2006, 07:30

Nie sądzę by przyczyną był immo :?
Ale proszę o instrukcję :)
Can go. Kangoo
Zahaczony kłapacz z Junkersem
branio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez KiK poniedziałek, 27 marca 2006, 07:36

Nie trza było wcześniej pisać ... zaoszczędziłbym kilka stówek a i jakoweś zabezpieczenie też by jeszcze było :P

Kuba

PS: Dla wszelkiego złego to i ja poproszę.
www.pomozlence.pl/aukcja.html
Czarny XX Super Blackbird '01
Granatowy C8 2,2 '03
Czerwony Kangoorek 1,4 `99 ... już ex
KiK
Łubu dubu, łubu dubu, niech nam żyje Prezes i jego Pomocnik naszego klubu, NIEEECH ŻYYYJEEE NAM!
Łubu dubu, łubu dubu, niech nam żyje Prezes i jego Pomocnik naszego klubu, NIEEECH ŻYYYJEEE NAM!

pilne

Postprzez furman wtorek, 28 marca 2006, 22:07

witam
padł mi wlasnie immob. potrzebuję pilnie jakis dobry adres serwisu w bielsku białej okolicy -katowice-kraków, najlepiej chyba bedzie go usunąć, nie wiem czy przeprogramowanie kodu pomoże ???
przy próbach reanimacji pogrzebałem-przypadkiem - tez w tych bezpiecznikach o których bylo wczesniej, zapalił po jakimś czasie, ale nie wiem czy to był efekt tego, ogolnie raz pali raz nie- za jakies szczególowe info bede wdzięczny-jezeli to oczywiscie w praktyce działa.
furman
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez KiK wtorek, 28 marca 2006, 22:16

napisz tylko czy masz dwa kluczyki - znam metodę jak zapalić autko przy użyciu dwóch łapek i dwóch kluczyków :D

Kuba

PS: to nie jest żart :)
Granatowy C8 2,2 '03
KiK

Postprzez furman wtorek, 28 marca 2006, 22:37

tak mam, próbowałem obydwoma i nic, postał przez noc i rano odpalił,
wyzej coś czytałem o 2 kluczykach??,przy rozbebeszonej kierownicy, ajk działa to w sytuacji krytycznej sie przyda, na dłuższą mete cos trzeba zrobić
furman
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez KiK środa, 29 marca 2006, 09:29

furman no to czytałeś właśnie mój opis uruchamiania torbacza w sytuacji awaryjnej :D - po tym jak ASO przez dwa dni nie potrafiło sprecyzować miejsca usterki. Kierownica nie jest przy tym rozbebeszona tylko pierscień immo jest wyciągnięty na zewnątrz przez otwór od dźwigni wycieraczek. Jeden kluczyk w pierścień [tak jak się wkłada do stacyjki] a drugim odpalasz - u mnie działało ... choc nie ukrywam, że męcząca to metoda :? :?

Na awaryjną sytuację skutkuje - nie polecam na dłużej ... no chyba, że się przyzwyczaisz i nie będzie Ci to przeszkadzać.
Tak na marginesie to w takiej sytuacji uszkodzenie immo można rozpatrywać w dwóch płaszczyznach - jedna to transponder w kluczyku, a drugie to jakieś zużycie pierścienia ... na szczęście mi to już nie grozi :wink:

Kuba

PS: Mi bardziej opłacało się pojechać do Wawy i wyciąć immo niż jeździć z pierścieniem na zewnątrz nie wiedząc jak długo jeszcze.
Granatowy C8 2,2 '03
KiK

Postprzez furman środa, 29 marca 2006, 23:50

dzieki za pomoc KIK, dzis rozgrzebałem instalacje, chociaż autko pali jak nowe-jak trzeba naprawiać to się kamufluje :lol: ,od soboty nawalał, poniedzałek odpoczywał, a dzisiaj działa poprawnie. Z tego co czytałem na forum to chyba wszystkim wczesniej mrugała kontrolka zanim wysiadał imm. u mnie nie-wiec ja spr, po zdmontowaniu ze stacyjki dopiero miga, normalnie działa tzn. gasnie, Zastanawiam sie czy to na pewno immob. moze jakies styki albo przekaznik szwankuje, wlasnie sciagam schemat instalacji elektr, jak sie sytuacja powtorzy to go wytne chirurgicznie,,, tylko musze znalesc dobrą klinike w okolicy. :lol:naprawianie chyba nie ma sensu, nawet nie wiem na czym by miało polegać-wymiana kluczy-pisał ktoś wczesniej-jest droga, pierscień ????, może jakies przeprogramowanie
na wszelki wypadek bede brał 2 kluczyki,
dzieki
mariusz
furman
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wiem