Woda pod dywanikiem a wykładzina

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Woda pod dywanikiem a wykładzina

Postprzez oceanman wtorek, 18 kwietnia 2006, 13:37

Witam
Po zimie znowu odkryłem wodę pod wykładziną, spodziewałem się i to akurat jest woda ze stopionego śniegu, natomiast woda z lat ubiegłych spowodowała przegnicie gąbki którą jest podklejona wykładzina kangoo. Gąbga jest cała czarna, jeszcze brzydko nie pachnie ale wolę nie wiedzieć jaka tam mikroflora nie siedzi, chciałbym zeskrobać tą gąbkę i podkleić jakimś substytutem, czy ktoś z was wie gdzie możnaby taką gąbkę dostać????????????/
oceanman
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez branio wtorek, 18 kwietnia 2006, 14:15

Oceanman -lepiej płyń dookoła świata bo jak zuwik zobaczy to z jajek nic nie zostanie :lol:
Kasuj,maż,likwiduj tego posta albo przeklej
tu
Can go. Kangoo
Zahaczony kłapacz z Junkersem
branio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez oceanman czwartek, 20 kwietnia 2006, 08:56

Nieszczelność to nie problem dlatego celowo nie przyklejałem się do tamtego posta, tak naprawdę pytałem się tylko gdzie tą gąbkę kupic? Bo moja naprawdę wygląda fatalnie :P
oceanman
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez zuwik czwartek, 20 kwietnia 2006, 14:24

No właśnie branio :P

Pochwała dla oceanman - nie dał się zwieść podstępnemu, zadziornemu, okrutnemu, bla, bla, bla braniowi :P :lol:

Może kup sobie od razu z gumą? z jakiegoś rozbitka (ten element raczej nie ulega zniszczeniu ;) )
Obrazek
zuwik
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez arci wtorek, 25 kwietnia 2006, 06:51

witam .Sądzę że woda pod wykladzina nie jest efektem nieszczelności tylko rożnicy temperatur i skraplania powietrza bo lałem myjka po kangurze i w środku sucho .A moze jest gdzieś filtr wentylacji zatkany pozdrawiam i życze miłych rozważań
kango PRIVILEGE 2012 gwiezdny pył
arci
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez kavka wtorek, 25 kwietnia 2006, 19:15

witam .Sądzę że woda pod wykladzina nie jest efektem nieszczelności tylko rożnicy temperatur i skraplania powietrza bo lałem myjka po kangurze i w środku sucho

Mam te same podejżenia :wink:
Obrazek
kavka
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez lam3r sobota, 6 maja 2006, 11:02

kavka napisał(a):
witam .Sądzę że woda pod wykladzina nie jest efektem nieszczelności tylko rożnicy temperatur i skraplania powietrza bo lałem myjka po kangurze i w środku sucho

Mam te same podejżenia :wink:

No to ja mam inne doświadczenia. Sprawdzałem w dwóch innych autach (inne marki/modele) i nie ma tam efektu skraplania ;-)
Coś mi się wydaje, że na siłę zwalacie winę na wszystko inne niż wykonaie auta...
Bye
--
lam3r - iphone 12 mini user last used Kangoo Privilege 1.5 DCi 105KM av ~6,6 L/100km -> now using Hyundai Kona Premium 1.6 177KM 7DCT 4WD av ~9,8 L/100km
"This is the French-est car on sale. It should come with chickens and garlic bulbs as standard equipment."
nie tankuję na PutOil
http://www.vigowroclaw.pl
lam3r
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez zuwik sobota, 6 maja 2006, 12:26

Wątek w którym chodziło o przyczynę wystepowania wody, o ile się nie mylę, jest zdecydowanie gdzieś indziej! :?
Obrazek
zuwik
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez honzik sobota, 6 maja 2006, 21:16

witam.
wszystkie moje wcześniejsze doświadczenia z autkami to takie że podłogi były wyłożone materiałami paro przepuszczalny (jakieś tam welury, filce), a w moim torbaczu wszystko jest zalane gumą. jeżeli nawet to nie skraplanie ( co uważam za bardzo realne) tylko jakieś nieszczelności to i tak ciecz nie ma możliwości swobodnego odparowania.
Czy ktoś zamieniał kiedyś gumę z gąbką na coś innego?
honzik
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez branio niedziela, 7 maja 2006, 08:54

zuwik napisał(a):No właśnie branio
Wątek w którym chodziło o przyczynę wystepowania wody, o ile się nie mylę, jest zdecydowanie gdzieś indziej!

I Ty, zuwiku ,przeciwko mnie :!: :)
Jak nie przypali się od razu hydrze głowy to będzie odrastać :roll:
A teraz się męcz :lol:
Can go. Kangoo
Zahaczony kłapacz z Junkersem
branio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Następna strona

Powrót do Pytam