gratka grodziowa nie metalowa co myslicie

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Postprzez zuwik wtorek, 9 maja 2006, 14:51

hoolek napisał(a):w kazdym razie rozmawialem z wydzialem komunikacji i stacjami diagnostycznymi i mozna przerobic na osobowy
idziesz do wydzialu komuniakcji piszesz ze chcesz zmienic rodzaj pojazdu daja skierowanie na badanie, jedziesz wyjmuja kratke robia przeglad idziesz do wydzialu komunikacji placisz dostajesz nowy dowod, jak masz karte pojzadu tam tez zmieniaja i juz
koszt orientacyjne
przeglad plus wyjecie kratki na stacji ok 300zl
dowod rejestracyjny nowy - tutaj nie pamietam chyba kolo 100
i to wszystko
w tym kraju raz mozna raz nie - teraz znowu jest mozliwosc pytalem w tamtym tygodniu
Tak, było wałkowane już na forum gdzieś. A mówili Ci też, że potem NIE MOŻESZ jeździć z kratką? ;) Bo koledze powiedzieli :)
Obrazek
zuwik
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez skarb wtorek, 9 maja 2006, 15:37

Hoolek - bardzo proszę jak przyjdzie i zamontujesz to sie pochwal.

Też często pudła wożę i ciekawy jestem czy to jest na tyle wytrzymałe i mało elastyczne coby jak się zamontuje za przednimi siedzeniami w łeb nie dostać przy ostrym hamowaniu pudełeczkiem.

W temacie siatek berlingo, partner - dostaje się je z tego co wiem przy zakupie nowego samochodu gratis czyli mogliście widzieć je np. w osobówkach - a jaką i czy ktoś sobie wozi kratkę w osobówce to jego sprawa.

Zamiast kratki może ktoś sobie sklejkę przyciąć i włożyć a służb mundurowych to nie interesuje.

pozdro i czekam na recenzję
2008 Kangoo II Privielege 1.5 dci 105 km - wszystkomający z cennika z wyjątkiem dachu szklanego.
2004 Kangoo I Helios 1.5 dci - 102 km
skarb
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez zuwik wtorek, 9 maja 2006, 15:43

skarb napisał(a):Zamiast kratki może ktoś sobie sklejkę przyciąć i włożyć a służb mundurowych to nie interesuje.
Jeśli sklejka ma odpowiednie, zaczepy w fabryczne miejsca i wytrzyma (jak pisał kolega kerry parę postów wyżej) równomiernie przyłożone na całej powierzchni równoległej do osi podłużnej pojazdu obciążenie odpowiadające dwukrotnej masie ładunku przewidzianego do umieszczenia w przestrzeni ładunkowej, oraz zostanie to potwierdzone, to tak. Inaczej mówiąc, Twoja sklejka musiałaby mieć homologację ;)
Obrazek
zuwik
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez PanKot wtorek, 9 maja 2006, 16:48

Panowie,
siatki elastyczne montowane lub dodawane do samochodów nie zastepują metalowych w żadnym kraju.
Elestayczne przegrody służą do oddzielenia pasażerów od przewożonych zwierząt np. psów, małp, żyraf (w wersji z otwieranym dachem) oraz do aut osobowych do oddzielenia od bagażu.
1,2;RN;60KM; żółty'98; tył-drzwi, CB-Alan-101, alu15", wersja sportowa (trampki w bagażniku).
MB 123 230CE 1984r.
PanKot
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez kerry wtorek, 9 maja 2006, 18:07

zuwik napisał(a): A mówili Ci też, że potem NIE MOŻESZ jeździć z kratką? ;) Bo koledze powiedzieli :)

No popatrz, znowu o mnie mowa:) Faktycznie, szef komuniakcji w UM powiedział, że po przerejestrowaniu pojazdu na osobowy NIE MOGĘ wozić kratki bo już nie jestem CIĘŻAROWY 8O Życzę temu panu mnóstwa równie cudownych mądrości życiowych na starość, może nie zwariuje...:)
Siedem latek na karku (razem czternaście)...:)))
ObrazekObrazek
Czerwone RN 2000 drzwi rulez! :)
kerry
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez skarb środa, 10 maja 2006, 16:17

Zuwik - jak masz OSOBÓWKĘ to możęsz sobie przegrodę zrobić w dowolnym miejscu i z czegokolwiek, może to być sklejka albo przegroda elastyczna o której dyskutujemy - oczywiście byleby to było zgodne z przepisami - np. nie pogarszało widoczności.

W samochodzie rejestrowanym jako ciężarowy istnieje obowiązek oddzielenia przestrzeni pasażerskiej od bagażowej zgodnie z odpowiednimi przepisami.

Natomiast w osobówce to jest twoja dobra wola czy chcesz się zabezpieczyć coby Ci ładunek w główkę nie przyłożył czy nie.

Pozdro
2008 Kangoo II Privielege 1.5 dci 105 km - wszystkomający z cennika z wyjątkiem dachu szklanego.
skarb
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez zuwik środa, 10 maja 2006, 17:49

Szczerze powiem - coś nie doczytałem :) Teoretycznie może być i sklejka, praktycznie mogą Ci powiedzieć tak jak koledze Kerry'emu i swoje udowodnisz dopiero w grodzkim, o ile tam ktoś będzie myślał :)
skarb napisał(a):może to być sklejka albo przegroda elastyczna o której dyskutujemy - oczywiście byleby to było zgodne z przepisami - np. nie pogarszało widoczności.
Myślę, że bardziej mogli by się czepić mocowania - jak masz dwa zewnętrzne lusterka, to przez wewnętrzne nie musisz nic widzieć, nie? :)
Obrazek
zuwik
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez skarb środa, 10 maja 2006, 20:21

No to ja nie wiem.

pozdro
skarb
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez skarb czwartek, 15 czerwca 2006, 22:24

Hoolek - kupiłeś ???

Jak to się sprawuje ???

pozdro
skarb
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez hoolek czwartek, 15 czerwca 2006, 22:43

sory ze sie nie odzywalem:)
kratka jest super szybko mozna ja wyciagnac powdiwnac i wogole naprawde trwala i nawet jak cos poleci ciezkiego to jest super, lekka i nie klepie na dziurach jak metal.
jedna rzecz jaka trzeba zrobic to troszke podpilowac zaczepy na kracie aby swobodnie wchodzily i wychodzily z rynienki w kangurku
polecam te siatke naprawde jest ok, moze jak bedziecie chcieli strzele fotki to ktos wrzuci
hoolek
Kangoojunior
Kangoojunior

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pytam