Subwoofer pod siedzenie

Pytania i porady dotyczące audio, CB i nawigacji satelitarnej i tel. komórkowych w naszych samochodach

Postprzez Masaccio piątek, 21 kwietnia 2006, 20:30

Jestem ciekaw, bo też coś muszę pod fotele dać. Na razie jadę tylko na 10 w desce :?
Masaccio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Lukas84 piątek, 21 kwietnia 2006, 21:34

Jestem ciekaw, bo też coś muszę pod fotele dać. Na razie jadę tylko na 10 w desce

Spokojnie :) Jedną skrzynkę już prawie skończyłem. Na dniach będę ją montował do Kangura i ocenie jak to gra. Mam nadzieję, że się nie zawiodę na tym, bo trochę mnie to pracy kosztowało, a to dopiero jedna skrzynka :?
Głośniki jakie tam wrzucam to Pioneer TS-E2095, są to 20cm-we trójdrożne głośniczki o mocy muz. 300W (90W RMS). Mam zamiar rozdzielic głośnik basowy od reszty(czyli odciąc średnioton i gwizdek). Po skończonej robocie zapodam fotki i wrażenia.
A jak ktoś będzie zainteresowany to podpowiem wszystko co i jak zmontowałem i czego używałem.
Lukas84
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez Masaccio piątek, 21 kwietnia 2006, 21:50

Ja mam kolumny od mini wieży, chyba zobaczę czy pasują, może na styk wejdą.
Masaccio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Lukas84 piątek, 21 kwietnia 2006, 23:05

Ja mam kolumny od mini wieży, chyba zobaczę czy pasują, może na styk wejdą.

Wydaje mnie się, że to nienajlepszy pomysł. Kolumny od wieży( a załaszcza od MINI) nie grają ładnie w aucie, tym bardziej jak są to 8-ohmowe głośniki. Lepiej zabrac się za robotę samemu. Satysfakcja z tego większa i powinno po dobrym złożeniu dawac jakieś efekty. Możesz też kupic jakieś 16-cm głośniki i zmontowac je w tubie, która tam wejdzie jak strzała :lol: i praktycznie sam basssssssss z tego będzie.
Lukas84
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez Masaccio poniedziałek, 24 kwietnia 2006, 17:23

Grają spoko, sprawdzałem w innym aucie, są 6 omowe, soprany można zdemontować, są jakby przy ściąganej maskownicy. Głośnik ma średnice 16cm a środek kolumny już kiedyś wytłumiłem. sprawdzę kiedyś, jak będę miał więcej czasu.
Masaccio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Masaccio poniedziałek, 24 kwietnia 2006, 17:31

Dodam jeszcze, że te kolumny mają 80W nominalnej, 120W muzycznej, czy jakoś tak. Podpinać mam zamiar pod wzmacniacz w radiu 4X30W nominalnie, 50W napisane na panelu :) Głośniki w desce mają odcięte basy (jakiś taki kondensator) na mojego nosa powinno grać wystarczająco, słucham radia dość cicho, ale bez niskich tonów jakoś tak dziwnie.
Masaccio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez dempsej wtorek, 23 maja 2006, 11:44

Zobaczcie co znalazlem, po szwabsku, a tlumaczenie na angielski jest dosc.. dyskusyjne ;] ale jest tu cos o malych i wydajnych subach. Jesli ktos zna niemiecki, to niech przetlumaczy to lepiej.

Stronka: http://www.kinotechnik.edis.at/pages/di ... l-sub.html

Tlumacz: http://babelfish.altavista.com/babelfish/tr
dempsej
II Vice Kangoomistrz 2009

Postprzez dempsej środa, 31 maja 2006, 10:04

Wpadlo mi w rece takie cos:

Obrazek

a na tych malutkich obrazkach obok, jest jakis Renault nawet ;P

Obrazek

jedno jakby znajome...
ale raczej tylko jakby.
Anyway, oprocz buszmana sa tez wyroby markowe jak widac :]
dempsej

Postprzez Lukas84 środa, 31 maja 2006, 14:14

No to jest ciekawa propozycja dla nas, ale ten Pionek nie będzie oczywiście grał jak rasowe skrzynie :) Ja mam już skończone swoje skrzynki pod fotelami i nie do końca wiem jak określic ich działanie :? Otóż w pozamykanym aucie, jak dam trochę głośniej to mi się uszy zatykają i gra to tak sobie, ale jak wyjdę z Kangura i stanę obok to odsłuch zdecydowanie się zmienia na lepsze. Ale wiadomo, że nie o to mi chodziło, bo przecież mam słuchac muzy w Kangurku a nie stojąc obok niego. Moim zdaniem umiejscowienie tych skrzynek pod fotelami jest niekorzystne dla odsłuchu siędząc na fotelu :( Ale za to jak schylę głowę pod fotel wtedy zaczyna powiewac basssem :D
Kangoo II
2004
1.5 dCi 65
Confortline
Biały blaszak
Lukas84
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez KiK środa, 31 maja 2006, 14:42

Lukas84 napisał(a):Ale za to jak schylę głowę pod fotel wtedy zaczyna powiewac basssem :D

Pamiętaj tylko nie schylać się jak będziesz prowadził 8) :wink: :) :D :lol:

Kuba
www.pomozlence.pl/aukcja.html
Czarny XX Super Blackbird '01
Granatowy C8 2,2 '03
Czerwony Kangoorek 1,4 `99 ... już ex
KiK
Łubu dubu, łubu dubu, niech nam żyje Prezes i jego Pomocnik naszego klubu, NIEEECH ŻYYYJEEE NAM!
Łubu dubu, łubu dubu, niech nam żyje Prezes i jego Pomocnik naszego klubu, NIEEECH ŻYYYJEEE NAM!

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Audio, CB, nawigacja, mobile