Kraków
Ja od miesiąca mam Kangoo więc doświadczenia za dużego nie mam.
Byłem na okresowym przeglądzie w serwisie Auto Nalepa w Węgrzcach(auto ma 25000 - do 30000 jeszcze trochę brakuje ale wolę na pewnym oleju jeździć, nie mam pojęcia co było wlane przez poprzedniego właściciela), Wymienili mi olej, filtr oleju, powietrza a ponieważ mam klimę chciałem ją odkazić i wymienić filtr przeciwpyłkowy (tak się to chyba nazywa). Po pierwsze usłyszałem, że mam zły nr nadwozia bo tkiego nie mają w danych
a po drugie, że nie mam takiego filtra
. Fakt ten filtr i chłodniczka od klimy jest dość ukryta w nowszych rocznikach, ale myślałem, że jak robią z francuzami to się znają. W końcu dogrzebali się gdzie to ma być i wymienili filtr, a zamiast czyścić wstawili mi bioklip (ponoć lepsze bo dłużej zabija zarazki).
Ogólnie nie mogę dać im minusa bo nic nie popsuli a nawet za darmo poprawili mi styki pod fotelem i przykleili uszczelkę, tyle że wolałbym mechanika co się zna na Kangoo a nie takiego co się uczy. Także w Krakowie szukam dalej.
Na Głowackiego i na Żmujdzkiej zawsze nie mają czasu i termin na przyszły tydzień. A ja nie wiem kiedy za tydzień będę miał czas aby zostawić im auto. Mam problem z delikatnym wyciekiem z pompy wspomagania (prawdopodobnie oring na wyjściu) i z braku czasu mojego i mechaników) nie zanosi się abym to zrobił szybciej niż za miesiąc. Przydałby się mechanik co się zna i ma czas dla klienta.
PS
Wymieniałem w ASO pasy (w ramach gratisowej akcji) i na Al. Pokoju mówili, że to trwa 2 godz ale termin to dopiero za 2 tygodnie. Na Powstańców Śląskich kazali przyjechać aby sprawdzić kolor pasów po czym w 20 min wymienili na miejscu
Jak się chce to czas się znajdzie!!