spryskiwacz - problem!

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

spryskiwacz - problem!

Postprzez rafako wtorek, 20 czerwca 2006, 12:07

Witam !
Mam problemik ze spryskiwaczem jak do tej pory chodził bez problemu ale od jakiegoś tygodnia spryskiwał szyby pod coraz mniejszym ciśnienie i w końcu "zdechł". Czy macie jakieś pomysły co może być przyczyną - nadmieniam że jak chce spryskać szyby to słysze jak chodzi silniczek, więc sam niewiem czy może padla sama pompka??

Pozdr.
Rafał

Kangoo 1,4 2000r - zagazowany
gg: 5229421
www.mojepapugi.za.pl
rafako
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez ROBAK wtorek, 20 czerwca 2006, 12:35

A może coś się "PRZYTKAŁO"
Pozdrawiam - ROBAK
Moja strona - WWW - serdeczne zapraszam.

Obrazek
ROBAK
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez misiek288 wtorek, 20 czerwca 2006, 14:41

A może brakło płynu :!: :!: :!:
misiek288
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez lam3r wtorek, 20 czerwca 2006, 15:31

He he...
jakieś dwa tygodnie temu dręczyłem _ONE_ podobnym problemem. U mnie nie obeszło się z rozkręcaniem i wyjmowaniem pojemnika na płyn (trzeba odkręcić wycieraczkę). U mnie było baaardzo źle, bo zatkał się rozdzielacz przód/tył. Niby wszystko przepłukałem ale z tego co widzę ostatnio coś tam jeszcze zostało, bo jakoś dziwnie psika... raz mocniej - reaz słabiej. Będę musiał powalczyć jeszcze raz:-)
Miłego rozkręcania.
Aha... dobra metota to sprężone powietrze wdmuchiwane od strony końcówek/psikawek - oczywiście uprzednio odłączamy rurki od pomki:-)
Bye
--
lam3r - iphone 12 mini user last used Kangoo Privilege 1.5 DCi 105KM av ~6,6 L/100km -> now using Hyundai Kona Premium 1.6 177KM 7DCT 4WD av ~9,8 L/100km
"This is the French-est car on sale. It should come with chickens and garlic bulbs as standard equipment."
nie tankuję na PutOil
http://www.vigowroclaw.pl
lam3r
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez PanKot wtorek, 20 czerwca 2006, 17:31

Sprawdź czy jednakowo słabo sika na przód i tył.
Jeśli jeden z obwodów działa dobrze to oznacza, że przypchał się zaworek. Wtedy można spróbować przedmuchać delikatnie lub napuścić płynu z odkamieniaczem. Jeśli natomiast w obie strony jest słaby to raczej nic nie dadzą żadne zabiegi trzeba będzie kupić nową pompkę.
Za pompkę powinieneś zapłacić nie więcej niż 50 zł.
1,2;RN;60KM; żółty'98; tył-drzwi, CB-Alan-101, alu15", wersja sportowa (trampki w bagażniku).
MB 123 230CE 1984r.
PanKot
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez KiK wtorek, 20 czerwca 2006, 19:41

A mnie się wydaje że problem jest do naprawienia ;) Tylko jedno pytanie mam do Ciebie rafako
* czy spryskiwacz nie działa zarówno na przód i na tył?

Jeżeli tak to wystarczy przyciąć gumki które sa na końcach metalogo wałeczka w pompce spryskiwacza - potrafią po pewnym czasie napuchnąć i spryskiwacz pada ... ja tak miałem - jak popodcinałem gumeczki to "sika" aż miło ;)

Kuba

PS: poszukaj w tematach - było o tym pisane dużo wcześniej :)
www.pomozlence.pl/aukcja.html
Czarny XX Super Blackbird '01
Granatowy C8 2,2 '03
Czerwony Kangoorek 1,4 `99 ... już ex
KiK
Łubu dubu, łubu dubu, niech nam żyje Prezes i jego Pomocnik naszego klubu, NIEEECH ŻYYYJEEE NAM!
Łubu dubu, łubu dubu, niech nam żyje Prezes i jego Pomocnik naszego klubu, NIEEECH ŻYYYJEEE NAM!

Postprzez zuwik wtorek, 20 czerwca 2006, 20:54

A może...

SZUKAJ :?:
Obrazek
zuwik
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Spryskiwacz

Postprzez rafako środa, 21 czerwca 2006, 07:25

Witam!
Nie zabralem się jeszcze za rozkręcanie bo niemam czasu ale przestał spryskiwać tył i przód, więc być może coś się przytkalo. Dzięki za wszelkie porady - jaki będzie finał "walki" ze spryskiwaczem napisze.
Pozdr.
Rafał

Kangoo 1,4 2000r - zagazowany
gg: 5229421
www.mojepapugi.za.pl
rafako
Kangoojunior
Kangoojunior

Re: Spryskiwacz

Postprzez lam3r środa, 21 czerwca 2006, 08:04

rafako napisał(a):Witam!
Nie zabralem się jeszcze za rozkręcanie bo niemam czasu ale przestał spryskiwać tył i przód, więc być może coś się przytkalo. Dzięki za wszelkie porady - jaki będzie finał "walki" ze spryskiwaczem napisze.
Pozdr.

No ładnie narozrabiałeś:-) U mnie było identycznie. _ONE_ mnie straszył, że to pompka, ale kończyło się na czyszczeniu "rozdzielacza". Ale uważaj... u mnie tak się "zatarł", że ledwo wyciągnąłem to cudo ze środka. Nie znałem sensu konstrukcji i już myślałem, że tego się nie rozbiera:-D
Jeśli chodzi o czas, to zajęło mi to nie więcej niż 40 minut ze sprzątaniem... a jak coś robie to burdel w promieniu 10 metrów jest:-)
Bye
--
lam3r - iphone 12 mini user last used Kangoo Privilege 1.5 DCi 105KM av ~6,6 L/100km -> now using Hyundai Kona Premium 1.6 177KM 7DCT 4WD av ~9,8 L/100km
"This is the French-est car on sale. It should come with chickens and garlic bulbs as standard equipment."
nie tankuję na PutOil
http://www.vigowroclaw.pl
lam3r
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez ROBAK środa, 21 czerwca 2006, 16:37

oj.chyba trzeba ROZKRĘCIĆ

Pozdrawiam ROBERT
Pozdrawiam - ROBAK
Moja strona - WWW - serdeczne zapraszam.

Obrazek
ROBAK
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Następna strona

Powrót do Pytam