fotel przedni stara - nowa wersja

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

fotel przedni stara - nowa wersja

Postprzez dpa piątek, 16 czerwca 2006, 20:50

pyałem różnych ludzi ( nawet serwisu ;) ) ale nikt nie wiedział więc pytam tutaj
czy do kagurka rocznik 98 można bez problemu włożyć fotel przedni z wersji nowej ( są wygodniejsze)
mój fotel kierowcy się rozlatuje i mam dylemat
wolałbym włożyc nowy ale nie weim czy jak go kupie to nie będę miał problemów z jego włożeniem
może ktoś przerabiał ten temat ?
Darek Kangurek 1,4 RT I-sza rej 31-08-1998 I-szy właściciel :) bordo metalic 320 000 km (30-12-2006 qrde nie nadążam zmieniać ) z tyłu drzwi ostatnio doposażony GPS, CB i czujnik cofania :) i jedziemy dalej ;)
dpa
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez Brada sobota, 24 czerwca 2006, 23:25

Witaj...

Nie przerabiałem teamtu dokładności foteli, ale rozbierałem fotoele w Kango '98 i '02. Są identyczne. Płozy w podłodze niczym się nie róznią. Tym bradziej bym się nie zastanawiał nad pasowaniem fotela, gdyż płozy ściąga się razem z fotelem i raczej cięzko (ale jest to możliwe) się je odczepia. Zatem jak kupisz nowy fotel to prowadnice (płozy) powinny być razem z nim, a potem wystarczy już tylko wkręcić 4 śrubki na fotel... Czy są wygodniejsze? Inaczej się siedzi, ale w zasadzie to jest to samo. Może "wygodniejsze" wydają Ci się z racji zużycia Twoich starych. Sugeruję kupić jednak fotele od '98, będę tańsze - masz to samo i nie masz problemu z dobraniem obicia, bo po 99 już się nie powtarzały.
fioletowy 1,9dTi 2002r. Pełna opcja; ABS, 4 x SRS, klima, schowki lotnicze...
Obrazek ! SPRZEDANY !
Brada
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Powrót do Pytam