SPOTKANKO NA TRASIE

Informacje o Klubowiczach "ustrzelonych" na drodze

Postprzez PanKot środa, 22 lutego 2006, 07:34

jozef napisał(a):Powiedzcie mi skąd dorwac naklejkę klubowicza.
Pozdrawiam JR
1.2 czerwone

Daj adresik na priv to dostaniesz, Została mi jeszcze jedna.
1,2;RN;60KM; żółty'98; tył-drzwi, CB-Alan-101, alu15", wersja sportowa (trampki w bagażniku).
MB 123 230CE 1984r.
PanKot
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez PanKot sobota, 1 lipca 2006, 19:49

A właściwie powinno być to do tematu pomoc w trasie ale...
Spotkałem się z KiK'iem w Łodzi.
Byłem w drodze i nawaliło mi ładowanie akumulatora. Telefon do KiK'a i podrzucił mi naładowany akumulator oraz ustalił namiary na warsztat elektryczny w pobliżu mojego miejsca postoju.
Wielkie dzięki KiK :!: Co prawda w poleconym warsztacie (ul.Wodna 4/6) nie bardzo potrafili sobie poradzić z usterką ale to z powodu braku części w rozsądnej cenie do mojego alternatora. Panowie obdzwaniali wszystkie znane im punkty sprzedaży i nigdzie nie mogli namierzyć regulatora napięcia i płytki z diodami. Jak wreszcie im się udało to sklep zażyczył sobie po 120 zł za element , czyli 240,-zł za te dwie części. Polecili mi wreszcie aby pojedjechał na ul.Wierzbową 29 - części z odzysku.
Tam dostalem alternator ale w bandyckiej cenie - 270zł.
Na ul.Wodnej go wymienili i pojechałem dalej w trasę. Na szczęście elektryk nie zdarł ze mnie zbyt dużo bo za całą tą zabawę ze starym i za wymianę na ten drugi wziął tylko 50 zł.
1,2;RN;60KM; żółty'98; tył-drzwi, CB-Alan-101, alu15", wersja sportowa (trampki w bagażniku).
MB 123 230CE 1984r.
PanKot
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez PanKot sobota, 1 lipca 2006, 20:00

A teraz już o spotkaniu w trasie.
Z Łodzi pojechałem do Wrocławia. Obsługiwałem tam szkolenie do 16:00.
Wyjazd po południu z Wrocławia to istna "droga przez mękę".
Godzina w korku na jakiejś rozkopanej ulicy.
I właśnie na wyjazdówce (chyba ul.Wyszyńskiego) spotkałem klubowicza ale ten jakby sie mnie przestraszył i uciekł jak pokazałem mu naklejkę klubową. Nie odpowiadał na nawoływania przez CB.
Nie rozumiem :?:
Wiem, że jestem brzydki ale żeby aż tak przestaszyć dorosłego faceta to nie przypuszczałem :lol: .
Któz to był :?:
Zielone Kangoo, klapa, długi bacik na dachu na magnesie, rejestracja: DW7......... .
MB 123 230CE 1984r.
PanKot
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez KiK sobota, 1 lipca 2006, 20:09

PanKot napisał(a):A właściwie powinno być to do tematu pomoc w trasie ale...
Spotkałem się z KiK'iem w Łodzi.
Byłem w drodze i nawaliło mi ładowanie akumulatora. Telefon do KiK'a i podrzucił mi naładowany akumulator oraz ustalił namiary na warsztat elektryczny w pobliżu mojego miejsca postoju.
Wielkie dzięki KiK :!: ...

Nie ma sprawy :D miło było się zobaczyć - choć powód mógłbyć faktycznie przyjemniejszy :? Najważniejsze, że w warsztacie nie zdarli z Ciebie ostatnich groszy :D

Kuba
www.pomozlence.pl/aukcja.html
Czarny XX Super Blackbird '01
Granatowy C8 2,2 '03
Czerwony Kangoorek 1,4 `99 ... już ex
KiK
Łubu dubu, łubu dubu, niech nam żyje Prezes i jego Pomocnik naszego klubu, NIEEECH ŻYYYJEEE NAM!
Łubu dubu, łubu dubu, niech nam żyje Prezes i jego Pomocnik naszego klubu, NIEEECH ŻYYYJEEE NAM!

Postprzez Gavel sobota, 1 lipca 2006, 22:20

PanKot napisał(a):Panowie obdzwaniali wszystkie znane im punkty sprzedaży i nigdzie nie mogli namierzyć regulatora napięcia
To to jest takie trudne do dostania? Hehe nie wiedziałem :)
Miałem ostatnio taki sam problem w Vento ale podjechałem do elektryka i na początku krzyknął mi 70 zł za regulator i 50 za robocizne bo cały alternator trzeba wyjmować ale jak przyszło co do czego to gość znalazł używany regulator, przelutował tylko jakieś blaszki i za całą operacje zapłaciłem 90. Ale teraz za to ładuje jak się patrzy :)
Kangoo 1,5 dCi, 80 KM, wiśnia, klapa

Mandaryna by Gavel
Gavel
Vice Kangoomistrz 2009
Vice Kangoomistrz 2009

Postprzez PanKot sobota, 1 lipca 2006, 22:55

Gavel napisał(a):
PanKot napisał(a):Panowie obdzwaniali wszystkie znane im punkty sprzedaży i nigdzie nie mogli namierzyć regulatora napięcia
To to jest takie trudne do dostania? Hehe nie wiedziałem :)
Miałem ostatnio taki sam problem w Vento ale podjechałem do elektryka i na początku krzyknął mi 70 zł za regulator i 50 za robocizne bo cały alternator trzeba wyjmować ale jak przyszło co do czego to gość znalazł używany regulator, przelutował tylko jakieś blaszki i za całą operacje zapłaciłem 90. Ale teraz za to ładuje jak się patrzy :)

Nie sądzę aby to było takie trudne do kupienia, po prostu - pech.
Często tak miewam, że jak coś mi jest pilnie potrzebne to brak lub kosztuje majątek a jak już mam to trafiają się okazje za grosik.
W sąsiedztwie były sklepy i mieli takie podzespoały do Skody, do Deawoo i innych w normalnych cenach ok. 40-50zł.
Zapewne chwilowy brak na ryku podbił cenę. Mi się to często przytrafia.
MB 123 230CE 1984r.
PanKot
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez PanKot czwartek, 6 lipca 2006, 11:52

PanKot napisał(a):A teraz już o spotkaniu w trasie.
Z Łodzi pojechałem do Wrocławia. Obsługiwałem tam szkolenie do 16:00.
Wyjazd po południu z Wrocławia to istna "droga przez mękę".
Godzina w korku na jakiejś rozkopanej ulicy.
I właśnie na wyjazdówce (chyba ul.Wyszyńskiego) spotkałem klubowicza ale ten jakby sie mnie przestraszył i uciekł jak pokazałem mu naklejkę klubową. Nie odpowiadał na nawoływania przez CB.
Nie rozumiem :?:
Wiem, że jestem brzydki ale żeby aż tak przestaszyć dorosłego faceta to nie przypuszczałem :lol: .
Któz to był :?:
Zielone Kangoo, klapa, długi bacik na dachu na magnesie, rejestracja: DW7......... .

sam siebie cytuję ale ... spodziewałem się, że ktoś się przyzna do tego, że widział mnie we Wrocławiu.
MB 123 230CE 1984r.
PanKot
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Masaccio czwartek, 6 lipca 2006, 16:30

Ja ciebie nie widziałem :| Szkoda.
Ostatnio widziałem na wylocie z wrocławia białe kangoo, nowy model, drzwi. Niestety kolega nie miał CB, bo bym sobie z nim pogadał.
Masaccio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez alchemiczny poniedziałek, 10 lipca 2006, 19:27

MASACCIO jesli na blaszkach WN to bylem ja:) czesto krąże na wiekszosci wylotowek z wrocka:)

Pozdrawiam i bede wypatrywal nastepnym razem
Alchemiczny
Biała samiczka 1,2 16V alize:)
koponiety zólty kwadracik klubowy na rufie:)
alchemiczny
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez Bullitt sobota, 15 lipca 2006, 10:51

Wczoraj prawie 1200 km po Polsce - objazd Dolnego Ślaska i Wielkopolski i ani jednego klubowego torbacza...
Bullitt
Kangoomistrz 2008
Kangoomistrz 2008

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Spotkania na drodze