Zacinajacy sie szyberdach - Prosze o rade

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Postprzez KiK wtorek, 27 czerwca 2006, 22:08

Bullitt napisał(a):Nie znam szyberdachu w Kangoo...

Bullitt, myślę że mało który z nas zna :D

Kuba
www.pomozlence.pl/aukcja.html
Czarny XX Super Blackbird '01
Granatowy C8 2,2 '03
Czerwony Kangoorek 1,4 `99 ... już ex
KiK
Łubu dubu, łubu dubu, niech nam żyje Prezes i jego Pomocnik naszego klubu, NIEEECH ŻYYYJEEE NAM!
Łubu dubu, łubu dubu, niech nam żyje Prezes i jego Pomocnik naszego klubu, NIEEECH ŻYYYJEEE NAM!

Postprzez Bullitt wtorek, 27 czerwca 2006, 22:20

branio napisał(a):Niema to jak korba :mrgreen:

Dokładnie tak. Kiedys do elektrycznych Webasto dodawało awaryjną korbkę. Zdejmowało sie zaślepkę na silniku i jazda :lol: :lol: :lol:
Bullitt
Kangoomistrz 2008
Kangoomistrz 2008

Postprzez spajk środa, 5 lipca 2006, 15:07

Witam was ponownie. Obiecalem ze napisze jak skonczyla sie sprawa z moim dachem. Wiec bylem w zakladzie Renault i doznalem szoku !! Z racji zawodowych przebywam na poltorarocznym kontrakcie zagranicznym i tutejszy warsztat Renault wycenil naprawe elektrycznego dachu na blisko 2000 € !!!!!. To szokujaca cena. Podobno skrzywily sie jakies listwy czy prowadnice po ktorych przesowa sie dach. Mam wiec mala prosbe do was. Czy moze ktos wie ile taka naprawa by kosztowala w Polsce ? Ja bede u mojej dziewczyny w Lodzi w miesiacu sierpniu na wakacjach i moze udalo by mi sie usunac ta usterka wlasnie w Polsce. Mam tez pytanko o solidny wmiare przystepny cenowo warsztat w Lodzi lub okolicach taki ktory ewentualnie potrafilby dokonac takiej naprawy. Dodam ze dach otwiera sie i zamyka tylko poprostu sie zacina staje czasem w miejscu i mam obawe ze przy ktoryms razie juz moge go nie zamknac. Bylbym wam bardzo wdzieczny za pomoc.
Pozdrawiam
Tomek
Kangoorek 1.4 Greenmetalic - its fantastic
spajk
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez KiK środa, 5 lipca 2006, 16:21

a przeczyszczenie przełącznika nie pomogło :?: :?: :?: ... OK. Jutro zadzowonię do warsztatu i się dowiem. Jest jeden warsztata pod Łodzią co się w Ranufkach specjalizuje to możę będą potrafili pomóc. Tylko jak najwięcej danych o torbaczu potrzebuję ... najlepiej na maila ew. PW poporszę.

Kuba
Granatowy C8 2,2 '03
KiK

Postprzez spajk środa, 5 lipca 2006, 16:27

niestety nie pomoglo bo twierdza ze to wina skrzywionej prowadnicy czy jakiejs szyny a tego sie nie da wymienic pojedynczo tylko w calosci. Stad ten zawrotny koszt. Wyslalem PW i bede wdzieczny za kazda pomoc.

Pozdrwaiam
Tomasz
spajk
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez Gavel środa, 5 lipca 2006, 17:52

Ciekawe z jakiego materiału są te prowadnice że się wygięły :? Może da się je naprostować :wink: :lol:
W VW prowadnice są ze stopu cynku i aluminium a to takie gó... jest że od razu pękają jak coś nie gra :(

W Polsce raczej zapłacisz taniej ale najlepiej byłoby gdzieś znaleźć na jakimś szrocie taki szyberek żeby tylko wymienić ale niestety taki gadżet do Kangoo to chyba ciężko będzie...
Kangoo 1,5 dCi, 80 KM, wiśnia, klapa

Mandaryna by Gavel
Gavel
Vice Kangoomistrz 2009
Vice Kangoomistrz 2009

Postprzez spajk piątek, 7 lipca 2006, 08:06

znalezienie takiego dachu na szrocie graniczy z cudem! niestety. Tutaj zrobiono mi kosztorys ktory dzisiaj otrzymalem i za czesci tzn dach chca okolo 1000 € plus robocizna 600 € do tego podatek i wychodzi bezmala 2000 €. Moim zdaniem kosmiczna cena. Dziwi mnie to ze nie mozna kupic czy zamowic tych rzekomych prowadnic czy listew oddzielnie tylko jako jedna calosc. wszystko to troche wyglada na lekkie naciagactwo. Co bardziej smutne ze robi to niby renomowany serwis Renault ! Powiem tak ze niedawno mam Renaulta ale juz najgorsze doswiadczenia sposrod wszystkich dotychczasowych serwisow. Jesli ktos z was moze mialby informacje jak ksztaltuje sie koszt takich czesci i wymiany w Polsce bylbym bardzo wdzieczny za krotkie info. Aha za godzine pracy licza tutaj 82 € !!!
Pozdrawiam
Tomek
spajk
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez KiK piątek, 7 lipca 2006, 08:45

spajk bez nr VIN nic nie zrobię. Rozmawiałem z chłopakami z warsztatu i ... to taki unikat, że nie potrafią powiedzieć czy w ogóle by to naprawili i za jaką cenę :(

Przy jakiejkolwiek próbie kontaktu z ASO wołają o VIN ...

Kuba

EDIT : Ja tu wiadomość wysyłam a mi wiadomość z nr VIN przychodzi :D .. Dzięki, zaraz dzwonie i się pytam :)

Kuba
Granatowy C8 2,2 '03
KiK

Postprzez KiK piątek, 7 lipca 2006, 09:12

No niestety - taniej to to nie jest :( :( :( ... trzeba wymieniać całoy mechanizm przesuwania dachu, bo nie ma części jednostkowych. Czyli kwotowo same części to 6271 zł 8O robocizna ok 200 zł ... a jako dodatkowa opcja do nowego kangoorka kosztuje tylko 3200 [skąd oni biorą te ceny :?: :?: :?: ] Czas oczekiwania na części ok. 2 tygodni.

Kuba
Granatowy C8 2,2 '03
KiK

Postprzez spajk piątek, 7 lipca 2006, 09:45

dzieki za info. teraz mam dylemat co z tym zrobic ? Jedno chyba jest pewne nigdy wiecej Renaulta !!! Dziekuje serdecznie i pozdrawiam

Tomek
spajk
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pytam