podgrzewane lusterka

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

podgrzewane lusterka

Postprzez shap sobota, 5 sierpnia 2006, 22:28

Nie wiem jak w innych modelach, ale w moim nie ma podgrzewanych lusterek. Czy warto sobie cos takiego zafundować? Czy podgrzewane lusterka sprawdzają się podczas deszczu (tzn. nie pozostaja krople deszczu na lusterku), czy to tylko do zastosowań "zimowyvh" ? ;-)
shap
1998/1.4RTA/osobowy
shap
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez KiK niedziela, 6 sierpnia 2006, 10:49

U mnie podgrzewanie działa wraz z podgrzewaniem tylnej szyby - nie orientuję się czy jest tak we wszystkich. Przy deszczu też się sprawdzą, ale jeżeli myślisz, że ustrzesz się przed "sladami" po wyschniętych kroplach to możesz się zawieść. Ja osobiście w deszczu nie używam :D

Kuba
www.pomozlence.pl/aukcja.html
Czarny XX Super Blackbird '01
Granatowy C8 2,2 '03
Czerwony Kangoorek 1,4 `99 ... już ex
KiK
Łubu dubu, łubu dubu, niech nam żyje Prezes i jego Pomocnik naszego klubu, NIEEECH ŻYYYJEEE NAM!
Łubu dubu, łubu dubu, niech nam żyje Prezes i jego Pomocnik naszego klubu, NIEEECH ŻYYYJEEE NAM!

Postprzez branio niedziela, 6 sierpnia 2006, 11:32

Mam,ani razu nie użyłem :D
Can go. Kangoo
Zahaczony kłapacz z Junkersem
branio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez siwy261976 niedziela, 6 sierpnia 2006, 18:59

u mnie też lusterka są podgrzewane razem z tylną szybą :) w deszczu też nie użyłem, a zima jeszcze przedemną i zobaczę jak to sie sprawuje, ale system sam w sobie to rewelacja w zimie, powinno być w każdym aucie za free bez żadnych dopłat :)
ObrazekObrazek
siwy , Szczecin, Kangoo 1,4 RN 1999r. bordo - metalic :) zahaczony
siwy261976
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez Bullitt poniedziałek, 7 sierpnia 2006, 07:23

Fabryczne nie grzeją zbyt mocno (ale na zime wystarczajaco), natomiast jesli sam dokładasz z uniwersalnej folii, to z deszczem sobie radza. Tyle, ze jak Kuba napisał, plamy zostaja... Podgrzewanie polecam, koniec ze skrobaniem lusterek i ich drapaniem, wygoda zwłaszcza przy zacinajacym od tyłu sniegu, przy powolnej miejskiej jeździe.
Bullitt
Kangoomistrz 2008
Kangoomistrz 2008

Powrót do Pytam