problem imobilajzera

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

problem imobilajzera

Postprzez alfa środa, 6 lipca 2005, 15:30

Mam problem z zapaleniem kangusia a mianowicie po włożeniu ednego z kluczykow i przekręceniu miga mi lampka :( i nie mogę zapalić, drugi kluczyk dzila poprawnie, czy można to jakoś ominąć ? kto mi coś powie na ten temat. mogę zmienicz kody kluczykow?
alfa
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez Aleksander środa, 6 lipca 2005, 16:23

To kluczyk masz już stracony a kodów ni jak nie zmienisz miałem ten sam problem a w Renault Polska chcą za taki 600 zł + 100 za przekodowanie!!!!!!!

ja natomiast potrzebuje obudowe z tego kluczyka jesli chciałbys sprzedać to chętnie!!!!!!
Aleksander
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez PanKot piątek, 8 lipca 2005, 05:51

Coś Panowie nie tak interpretujecie to zjawisko.
Według mnie powodem migania lampki jest imobilaizer.
Jeden kluczyk posiada tylko imobilaizer a drugi kluczyk ma jeszcze elektronikę do centralnego zamka.
Imobilaizer można sobie przełozyć do drugiego kluczyka (tego z elektroniką) i mieć jeden kompletny.
W ASO - owszem - 600zł kosztuje kompletny kluczyk. Płaci sie za każdy element: grot, obudowę, elektronikę, imobilaizer - to razem daje 600zł. No i przekodowanie 100-150zł.
Można zamówić sam imobilaizer i będzie taniej.
A co do budów: w serwisach autoalarmów mają obudowy uniwersalne w cenie 80zł (z montażem), które dają możliwość zamontowania grota kluczyka w sposób "scyzorykowy" - składany lub przesuwny. Może warto cos takiego sobie zafundować przy okazji wymiany obudowy?
1,2;RN;60KM; żółty'98; tył-drzwi, CB-Alan-101, alu15", wersja sportowa (trampki w bagażniku).
MB 123 230CE 1984r.
PanKot
Kangoomaniak
Kangoomaniak

imobilajzer

Postprzez kocio sobota, 9 lipca 2005, 20:19

cos nie tak oba kluczyki mają imobilajzer, miałem ten sam problem i teraz używam jednego do zamykania centralnym zamkiem a drugi do odpalania bo siadlo w jednym imobilajzer a w drugim zamykanie drzwi.

Knguś 1,4/99
kocio
Kangoojunior
Kangoojunior

Re: imobilajzer

Postprzez JareDr niedziela, 16 lipca 2006, 11:32

Witam,
mo¿na spróbowaæ uratowaæ kluczyk jedn± z przyczyn jest przerwany obwód przy cewce. je¿eli umiesz siê obchodziæ z lutownic± mo¿esz spróbowaæ.
JDR
JareDr

no

Postprzez Gosc niedziela, 16 lipca 2006, 12:06

moze to bateria w kluczyku siadla
Gosc

Postprzez JareDr czwartek, 20 lipca 2006, 21:12

DO IMMO nie potrzeba bateri ca³o¶æ zasilania przez cewkê indukcyjn±. za 300z³ mo¿na wywaliæ z pompy IMMO i w³o¿yæ zwyk³y elektrozawór.
JareDr

Postprzez KiK piątek, 21 lipca 2006, 07:51

Ale jak naprawisz [niejednokrotnie taniej] to będziesz miał jeszcze jakieś zabezpieczenie kangoorka :)

Kuba
www.pomozlence.pl/aukcja.html
Czarny XX Super Blackbird '01
Granatowy C8 2,2 '03
Czerwony Kangoorek 1,4 `99 ... już ex
KiK
Łubu dubu, łubu dubu, niech nam żyje Prezes i jego Pomocnik naszego klubu, NIEEECH ŻYYYJEEE NAM!
Łubu dubu, łubu dubu, niech nam żyje Prezes i jego Pomocnik naszego klubu, NIEEECH ŻYYYJEEE NAM!

Postprzez Roland66 piątek, 21 lipca 2006, 14:46

Zanim naprawisz możesz robić tak:
- wkładasz kluczyk do stacyjki
- przyciskasz "guzik" od centralnego (ten w kluczyku)
- trzymając wduszony przycisk przekręcasz kluczyk
- w 9-ciu na 10 przypadków odpala

Jest to, niestety, powtarzająca się usterka i droga do usunięcia.
Generalnie kluczyki i karty w Renault to wielka porażka.
Jestem użytkownikiem dwóch Kangoorów i w obydwu kluczyki jeździły do serwisu po kilka razy.
A naprawa zawsze trwa kilka tygodni.
Pzdr.
Roland66
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Mrugający imobilajzer

Postprzez piocze niedziela, 13 sierpnia 2006, 11:50

miałem podobny problem i to z dwoma kluczykami po diagnostyce w serwisie renault stwierdzono ,że należy wymienić kluczyki koszt około 700pln za szt. i to zwaliło mnie z nóg i pobudziło do myślenia w efekcie trafilem do znajomego elektronika, który na codzień zajmuje się naprawom kalkulatorów i takich tam różnych gadżetów popatrzył w ten kluczyk no i go naprwił.naprawa wyniosła mnie za 2kluczyki 150pln.wszystko działa bez zarzutów.więc troszkę pln pozozstało w mojej kieszeni a nie u prezesa serwisu reno :D
piocze
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Następna strona

Powrót do Pytam