luźna prowadnica szyby

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

luźna prowadnica szyby

Postprzez Demol wtorek, 5 września 2006, 18:51

Witam,
Jestem użytkownikiem Kangoo od 2 tygodni, mam nadzieję że szczęśliwym , serdecznie witam wszystkich Kangoomaniaków (wystarczył 1 dzień aby się przekonać co do zalet), ale do sedna. Strasznie mi stuka szyba w drzwiach po jej opuszczniu, prawdopodobnie poluzowała się prowadnica. I tu kłopot, odkręciłem wszystkie możliwe śruby w tapicerce i niespodzianka, tak jakby dodatkowo była połączona z metalem silikonem lub klejem. Może dokonywał ktoś podobnej operacji, oczekuje porady i wsparcia, szkoda na żywca działać i "drapać" Kangoo. Pozdrawiam Demol. :D
Demol
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez _ONE_ wtorek, 5 września 2006, 18:59

"Tapicerka" jest przyklejona na specjalną masę i dodatkowo trzymają ją specjalne spinki (dosyć kiepskie :!:), po odkręceniu WSZYSTKICH śrub ściągniesz plastyk zaczynając od któregoś boku.

Zapraszamy do jestem tu nowy :!:
Obrazek
_ONE_
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez branio wtorek, 5 września 2006, 19:03

Witaj
Jednak trzeba na żywca :D Dobrze by było cieplo.
Can go. Kangoo
Zahaczony kłapacz z Junkersem
branio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez lam3r wtorek, 5 września 2006, 19:29

Od zdejmowania trudniejsze jest zakładanie. Chodzi o te spinki... składają się z dwóch elementów - jeden wchodzi w blachę a drugi zaczepia się o plastik, następnie obie części są łączone. Mnie nigdy nie udało się założyć "tapicerki" poprzez dociskanie plastików z ich częścią spinki do blachy z ich częścią spinki. Robię to tak, że łączę spinkę w komplet i montuję na plastiku. Dopiero wtedy całość dociskam do blachy. Mam nadzieję, że zrozumiałeś cokolwiek... ja miałbym problemy, ale jaśniej nie umiem:-)
Bye
--
lam3r - iphone 12 mini user last used Kangoo Privilege 1.5 DCi 105KM av ~6,6 L/100km -> now using Hyundai Kona Premium 1.6 177KM 7DCT 4WD av ~9,8 L/100km
"This is the French-est car on sale. It should come with chickens and garlic bulbs as standard equipment."
nie tankuję na PutOil
http://www.vigowroclaw.pl
lam3r
Kangoomaniak
Kangoomaniak

luźna prowadnica szyby

Postprzez Demol środa, 6 września 2006, 05:31

ok, ale jeszcze jedno mnie zastanawia, czy masa klejąca tapicerkę z blachą drzwi pozostaje do wykorzystania ? czy stosować nowy klej, jeśli tak, to macie jakieś sugestie ?
Demol
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez branio środa, 6 września 2006, 05:43

Wystarczy.
Can go. Kangoo
Zahaczony kłapacz z Junkersem
branio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Re: luźna prowadnica szyby

Postprzez lam3r środa, 6 września 2006, 16:02

Demol napisał(a):ok, ale jeszcze jedno mnie zastanawia, czy masa klejąca tapicerkę z blachą drzwi pozostaje do wykorzystania ? czy stosować nowy klej, jeśli tak, to macie jakieś sugestie ?

Spoko, można ja wykorzystywać wielokrotnie:-) Ale ja i tam szukam coś takigo do kupienia. Produkuje to firma Godmar, ale nie mogę doszukać się sklepu we Wrocławiu z jej asortymentem.
http://www.godmar.com.pl/oferta.php?kat=4&pkat=none
Bye
--
lam3r - iphone 12 mini user last used Kangoo Privilege 1.5 DCi 105KM av ~6,6 L/100km -> now using Hyundai Kona Premium 1.6 177KM 7DCT 4WD av ~9,8 L/100km
"This is the French-est car on sale. It should come with chickens and garlic bulbs as standard equipment."
nie tankuję na PutOil
lam3r
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez KiK środa, 6 września 2006, 18:30

lam3r napisał(a):Spoko, można ja wykorzystywać wielokrotnie:-) Ale ja i tam szukam coś takigo do kupienia. Produkuje to firma Godmar, ale nie mogę doszukać się sklepu we Wrocławiu z jej asortymentem.
http://www.godmar.com.pl/oferta.php?kat=4&pkat=none

A po co szukać sklepu skoro masz internetowy pod tym samym adresem :D

Kuba
www.pomozlence.pl/aukcja.html
Czarny XX Super Blackbird '01
Granatowy C8 2,2 '03
Czerwony Kangoorek 1,4 `99 ... już ex
KiK
Łubu dubu, łubu dubu, niech nam żyje Prezes i jego Pomocnik naszego klubu, NIEEECH ŻYYYJEEE NAM!
Łubu dubu, łubu dubu, niech nam żyje Prezes i jego Pomocnik naszego klubu, NIEEECH ŻYYYJEEE NAM!

Postprzez lam3r środa, 6 września 2006, 21:11

KiK napisał(a):A po co szukać sklepu skoro masz internetowy pod tym samym adresem :D

Ty mnie jednak nie lubuisz, co?:-) A sprawdziłeś koszt transportu?:-P
Bye
--
nie tankuję na PutOil
lam3r
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez KiK czwartek, 7 września 2006, 06:32

lam3r napisał(a):
KiK napisał(a):A po co szukać sklepu skoro masz internetowy pod tym samym adresem :D

Ty mnie jednak nie lubuisz, co?:-) A sprawdziłeś koszt transportu?:-P

Ależ nieprawda - lubię Cię bardzo bo fajny z Ciebie jest kolega i super się z Tobą rozmawia :D

Kosztów transportu nie sprawdzałem :oops: :oops: a już miałem sam zamawiać :roll: Dzięki, że mnie uprzedziłeś.

Kuba
www.pomozlence.pl/aukcja.html
Czarny XX Super Blackbird '01
Granatowy C8 2,2 '03
Czerwony Kangoorek 1,4 `99 ... już ex
KiK

Następna strona

Powrót do Pytam