Hmmmm... no tak, widziałem to zdjęcie na stronie Mikołaja, ale nie dopatrzyłem się, że tylny fotel jest wymontowany.

No i hepienda diabli wzięli... tzn cała moja pierwotna koncepcja jest do... chrzanu w tym układzie.
Dobra, to od nowa.
Skoro fotelik jest zamocowany tylko pasami bezp. i opiera się o słupek z jednej i kanapę z drugiej strony to faktycznie może nie być stabilny. Mocowanie fotelika do podłogi wiązałoby się z koniecznością jej przewiercenia, a to z kolei z wymontowaniem zbiornika paliwa
ALE! Jak się nie da podnieść mostu, trzeba obniżyć rzekę, a w tym wypadku zrobić drugą podłogę
Gdyby dociąć odpowiednio ze sklejki deskę, która częściowo, powiedzmy w połowie wchodziłaby pod kanapę, a druga połowa stanowiłaby podstawę fotelika i do tej podstawy zamocować fotelik? Deska przyciśnięta kanapą byłaby unieruchomiona i przymocowany do niej fotelik również byłby sztywny. Dla wygody mocowanie fotelika do deski mogłoby być za pomocą nakrętek motylkowych. Tzn śruba łbem do dołu na spód deski, a motylek od góry. Kwestia tylko czy fotelik od spodu siedziska ma jakiekolwiek punkty mocowania bądź miejsca gdzie takie punkty można "stworzyć":?:
To wstępna koncepcja, nazwijmy ją wersją beta
Co koledzy myślą