Brzęczące wspomaganie

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Brzęczące wspomaganie

Postprzez jedruko niedziela, 7 listopada 2004, 17:19

Witam
Ostatnio mialem problem ze wspomaganiem ( przepalony bezpiecznik). W serwisie nie podano przyczyny jego przepalenia, a wczoraj stojąc obok samochodu jak silnik pracował poza dzwiękiem silnika wydobywal sie dzwięk brzęczenia pracującego silniczka elektrycznego ( wiem że wspomaganie mamy elektryczne i ten dzwięk był własnie od wspomagania ).
Mam pytanie bo nie mam egzemplarza porównawczego CZY TO TAK U WSZYSTKICH brzęczy w sposób wyraźnie słyszalny :?: :?:

Czekam na jakies info i pozdrawiam

Jedruko
Kaleido 1,5dCi 82 KM
jedruko
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez Bullitt niedziela, 7 listopada 2004, 17:37

U mnie piszczy jak przetwornica. Poprzednia pompa zaczeła buczec i ..... padła. Ponoc typowa usterka niestety...
Bullitt
Kangoomistrz 2008
Kangoomistrz 2008

Postprzez jon104 niedziela, 7 listopada 2004, 18:41

:( Jeżeli brzęczy na postoju tzn. kiedy akurat nie krecimy kierownicą, to niestety nie jest dobry objaw. Sprawdzalem w moim Kangoo-rku nic takiego nie ma miejsca. Zdaje się, że trzewba będzie przycisnąć serwis - ostatecznie jest gwarancja :lol:
Pozdrawiam - Janusz
http://www.pozadomem.eu
------------------------
Alize '03 dCi BYŁ!!!
jon104
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Alberciak niedziela, 7 listopada 2004, 21:53

W moim też jest cicho
POZDRAWIAM
Alberciak
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez turtl poniedziałek, 8 listopada 2004, 17:45

Witam, w moim Kangoo też coś piszczało jeszcze na gwarancji, w serwisie po dokładnych ogędzinach okazało się że to piszczenie pochodziło z pompy paliwa - dopiero po wejściu pod auto wyraźnie było słychać z kąd piszczy, wcześniej dźwięk faktycznie wydawało mi się że to z przodu piska.

Pozdrawiam TURTL
Kangoo 1,4 E + SWG
żółty cytrynowy RN
turtl
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez jedruko poniedziałek, 8 listopada 2004, 19:03

turtl napisał(a):Witam, w moim Kangoo też coś piszczało jeszcze na gwarancji, w serwisie po dokładnych ogędzinach okazało się że to piszczenie pochodziło z pompy paliwa - dopiero po wejściu pod auto wyraźnie było słychać z kąd piszczy, wcześniej dźwięk faktycznie wydawało mi się że to z przodu piska.

Pozdrawiam TURTL

Mam cicha nadzieje ze to nic powaznego.
W srode po 18 jestem umowiony w serwisie.
Pytanko do osob z Lublina lub osob ktorzy korzystali z serwisu w Lublinie, ktory serwis Renault polecacie Nazaruk czy Carrara?
Pozdrawiam A.
jedruko
Kangoojunior
Kangoojunior

Re: Brzęczące wspomaganie

Postprzez jedruko piątek, 12 listopada 2004, 21:15

Witam
Dzis rano bylem w serwisie renault Nazaruk service
Dignosta stwierdzil ze faktycznie brzeczy ( buczy ), ale to jeszcze nie powod do wymiany :x ,obaj poszlismy do ich firmowego kangoo sprawdzic czy jest taki sam objaw , NO I BYL :evil: moze u mnie delikatnie glosniej, poradzil ze skoro jest jeszcze duzo na gwarancji to nalezy poczekac az zacznie troszke glosniej pracowac i wtedy reklamowac bo teraz moga nie uznac 8O , nie sprawdzalismy na nowym wiec nie mam 100% pewnosci jak powinno :oops: byc skoro u niektorych grupowiczow nic nie slychac.
Povzekam jeszcze troche i zobaczymy jak sie wszystko rozwinie, albo podjade do innego serwisu.

Z innej beczki
Dzis wpadla mi w rece ksiazeczka RENAULT SERWIS CO I ILE?
np. wymiana klockow przod300zl
pasek rozrzadu kpl+ pasek alternatora i montaz 1,4 1,6 bez 16v 890zl

Jedruko
Kaleido 1,5dCi 82 KM[/quote]
jedruko
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez zuwik piątek, 12 listopada 2004, 23:10

Optymistyczna lektura :lol: Słuchaj może to nie jest głupi pomysł powołać się na klub, wyjdźmy wreszcie z cienia :!: Powiedz chłopowi, że jesteś z Klubu Kangoo Polska i koledzy klubowi mówią, że im nie piszczy. Mi to wygląda, że chłop chce Cię przeczekać, a im awaria większa tym łatwiej udowodnić, że "auto było niepoprawnie eksploatowane" :? A wtedy to dopiero jest lipa...
Obrazek
zuwik
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez jedruko sobota, 13 listopada 2004, 22:57

zuwik napisał(a):Optymistyczna lektura :lol: Słuchaj może to nie jest głupi pomysł powołać się na klub, wyjdźmy wreszcie z cienia :!: Powiedz chłopowi, że jesteś z Klubu Kangoo Polska i koledzy klubowi mówią, że im nie piszczy. Mi to wygląda, że chłop chce Cię przeczekać, a im awaria większa tym łatwiej udowodnić, że "auto było niepoprawnie eksploatowane" :? A wtedy to dopiero jest lipa...

Wracajac do tematu
Wczoraj wieczorkiem w czasie jazdy padlo wspomaganie ( i to byl gwozdz do trumny) domyslilem sie ze napewno przepalony bezpiecznik ale w serwisie juz nie popuszcze :twisted: . W sobote pojawilem sie u nazaruka mowiac o calej sprawie ( na moje szczescie byli ci co wczesniej osluchiwali kangorka ) po nieudanej probie podlaczenia do kompa i odkrecenie oslony pompy wspomagania ( za przednim lewym kolem obok zderzaka ) diagnosta stwierdzil ze nie ma co tylko trzeba wymieniac cala pompe. W środe powinno juz byc zrobione :D , a w zamian dostalem zastepcze clio ( ale niestety stary rocznik :? ale lepsze to niz nic)
Mam nadzieje ze juz moj Kangor nie bedzie chorowal przynajmniej przez pierwsze 100000km

Pozdrawiam Jeduko
NArazie bez Kangora :cry: :cry:
jedruko
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez jedruko niedziela, 21 listopada 2004, 21:38

Odebralem Kangorka we wtorek, pompa wymieniona na nowa, ale moi drodzy wspolklubowicze nawet nowa cicho brzeczy :wink: wiec trzeba to kiedys na jakims spotkanku zweryfikowac.
Generalnie powrot do swojego Kangora bardzo cieszy.

Pozdrawiam Jedruko
Kaleido 1,5 dCi 82 KM
jedruko
Kangoojunior
Kangoojunior

Następna strona

Powrót do Pytam