Tylna belka co jest grane ??

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Tylna belka co jest grane ??

Postprzez Ada¶ko piątek, 17 listopada 2006, 14:01

Tydzieñ temu zepsu³o mi siê autko nie wiem co jest objawy jakby pêk³ dr±¿ek skrêtny, ale nie bo s± wszystkie ok, autko siedzi u mechanika i on te¿ rozk³ada rêce nie wie co jest, wogóle nie moze tego rozebraæ nie potrafi wyci±gn±æ dr±¿ków mówi ¿e wali w to m³otem i ani rusz.

Pomó¿cie macie jakie¶ rady, co to mo¿e byæ, muszê wymieniaæ ca³± belke na now± czy co. Nie mam ochoty wydawaæ 1000z³ na now± belke je¿eli to mo¿e byæ jaka¶ b³achostka.
Jak kto¶ co¶ wie niech pisze adam22_22@o2.pl

Co podej¿ewacie ze jest tam nie tak,
i jak t± belke rozebraæ??
Ada¶ko

Postprzez GregoreKangoorek piątek, 17 listopada 2006, 16:46

Zaraz zaraz do drążków to są specjalne klucze a nie młotek :P Może postaraj się opisać więcej objawów i bardziej szczegółowo...
Renault Kangoo 1.4 8V Babie Lato
2000 r. Zielony metalik

Obrazek
GregoreKangoorek
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez Lucass piątek, 17 listopada 2006, 16:55

Zajrzyj TUTAJ
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Zapraszam na http://www.wedrowki.com
Lucass
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny

Postprzez siwy261976 sobota, 18 listopada 2006, 08:55

po pierwsze zmien mechanika, jak miałem praktyki na serwisie to tylko takie belki ściągaliśmy i oddawaliśmy je do serwisu obok bo tam mieli możliwość demontażu tzn mieli acetylen i grzali to żeby ściągnąć drążek po drugie naprężyć taki drązek nie jest też sprawą prostą i wielu mechaników robi to żle bo nie ma jak tego naprężyć
po trzecie wymień belkę na rurową i tyle. po czwarte drążek nie musi wcale pęknąc po prostu traci sprężystość lub część wpustu (z wpustem to tylko teoria bo jeszcze czegoś takiego nie widziałem)
ObrazekObrazek
siwy , Szczecin, Kangoo 1,4 RN 1999r. bordo - metalic :) zahaczony
siwy261976
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez KiK niedziela, 19 listopada 2006, 22:15

W związku z tym, że pozostała część dyskusji była nie na temat i stała na bardzo ... niskim poziomie, a ponad to Lucass wskazał właściwe miejsce tematu, pozwoliłem sobie usnąć wypowiedzi obraźliwe i kontrowersyjne. Mam nadzieję, że z pośród klubowiczów nie znajdą się Ci co piszą dla ilości postów i stracili przy tej operacji po jednym ze swojej kolekcji ;)

Temat zamykam.

Kuba
www.pomozlence.pl/aukcja.html
Czarny XX Super Blackbird '01
Granatowy C8 2,2 '03
Czerwony Kangoorek 1,4 `99 ... już ex
KiK
Łubu dubu, łubu dubu, niech nam żyje Prezes i jego Pomocnik naszego klubu, NIEEECH ŻYYYJEEE NAM!
Łubu dubu, łubu dubu, niech nam żyje Prezes i jego Pomocnik naszego klubu, NIEEECH ŻYYYJEEE NAM!

Powrót do Pytam