Jak z pokrowcami do Kangoo?

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Postprzez Masaccio środa, 6 grudnia 2006, 19:05

W mojej lagunie '94 nie miałem pokrowców i welur tylko trochę ciemniejszy się zrobił, a tak to się trzyma.
Masaccio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Downunder czwartek, 7 grudnia 2006, 08:25

shoti napisał(a):a ja mam pokrowce Top Drive. Pasują idealnie i są tanie jak barszcz. Można zmieniać co rok jak sie komuś znudzi. Zamontowałem je tak ,że okucia zagłówków są na zewnątrz i nie widać poszarpanych dziur w których są zamontowane. Ale to moje ostatnie pokrowce. Odkryłem ,że człowiek całe życie sie pieprzy z pokrowacami a nowe fotele ma tylko....drugi właściciel auta. Obecnie mam bo już założyłem a poniewaz pasują nie chce mi sie ściągac...ale jak sie podrą czy coś to nie bede dawał nowych. A tkanine na fotelach jak by co łatwo wyczyścić aktywnymi piankami za 25 zł. Moje następne kangoo bedzie miało pakiet skórzny więc nie bede miał już tego problemu :twisted:

no to przekonałeś mnie by nie kupować pokrowców , dziękuję :wink:
Renault Kangoo 1.2 RNA 2000r 8V D7F 60KM żółty dziewczynka

Down under

Obrazek
Downunder
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez bolo221 czwartek, 7 grudnia 2006, 17:21

artjet nie masz racji bo nawet latem siadając w jakis spodniach dzinsowych jak ci sie tyłek spoci to i tak upaprzesz a ja ci powiem ze w bełchatowie jest gosc co szyje na miare i jak u niego zrobiłem to wszyscy myslą ze to oryginalne foteliki wszystkie szycia przechodzą w tych samych miejscach co oryginał:-)
kango 1.5 dci 48 kw kaleido wiśnia
bolo221
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez MZ_MZ piątek, 8 grudnia 2006, 12:18

bolo221 napisał(a):artjet nie masz racji bo nawet latem siadając w jakis spodniach dzinsowych jak ci sie tyłek spoci to i tak upaprzesz a ja ci powiem ze w bełchatowie jest gosc co szyje na miare i jak u niego zrobiłem to wszyscy myslą ze to oryginalne foteliki wszystkie szycia przechodzą w tych samych miejscach co oryginał:-)

Czy masz może namiary na gościa?
MZ
jest - Kangoo ...
był - Kangoo ...

Obrazek
MZ_MZ
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez yagrafbis piątek, 8 grudnia 2006, 13:11

MZ_MZ napisał(a):
bolo221 napisał(a):artjet nie masz racji bo nawet latem siadając w jakis spodniach dzinsowych jak ci sie tyłek spoci to i tak upaprzesz a ja ci powiem ze w bełchatowie jest gosc co szyje na miare i jak u niego zrobiłem to wszyscy myslą ze to oryginalne foteliki wszystkie szycia przechodzą w tych samych miejscach co oryginał:-)

Czy masz może namiary na gościa?

Ku przestrodze :!:

miałem takie pokrowce w hundai-u, malina-pełne zadowolenie, nie do poznania, że to pokrowce,

ale

zdumienie moje jak po 3 latach sprzedawałem auto i zaglądnąłem pod owe pokrowce - nie było prawie oryginalnej tapicerki, ale to pewnie tylko takie koreańskie badziewie było.

Zbyszek
Joanna na pokładzie

http://www.klubsuzuki.pl
yagrafbis
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez Masaccio piątek, 8 grudnia 2006, 21:02

To całkiem możliwe, że tapicerka niszczy się bardziej pod pokrowcami, mi w starym dostawczaku też cały fotel kierowcy się podarł choć był w pokrowcu. Jakbym miał fotele materiałowe, to pokrowców bym nie zakładał bo to wg mnie sensu nie ma. Fabryczne fotele 10 lat pewnie wytrzymają, a jak nie to dopiero wtedy można założyć pokrowce.
Masaccio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez shoti sobota, 9 grudnia 2006, 09:22

no właśnie w pełni sie zgadzam ( choć sam już zrobiłrem inaczej ) po co pokrowce na nowe fotele ?? Jak sie zniszczą po paru latach wtedy się bedzie coś kombinowac :P
Kangoorek Alize 1.2 16V a'la 4x4 - rodzi się... Shadow Kangoo v3.46
shoti
Kangooekspert
Kangooekspert

Poprzednia strona

Powrót do Pytam