Darco napisał(a):Jestem nowym posiadaczem kangoo 1,5 Dci. Nie mam w skoczku bagneta otwór jest zaslepiony. Czy to jest standard fabryczny, bagnet przy pomiarze elektronicznym jest zbyteczny.
keszamot napisał(a):Darco napisał(a):Jestem nowym posiadaczem kangoo 1,5 Dci. Nie mam w skoczku bagneta otwór jest zaslepiony. Czy to jest standard fabryczny, bagnet przy pomiarze elektronicznym jest zbyteczny.
A tak przypadkiem bagnet w twoim silniku nie znajduje sie pod korkiem wlewu oleju. Odkrec korek i sprawdz z tego co wiem takie rozwiazanie jest w niektorych dieslach.
Napewno nie w korku jest to 1,5 Dci Kalejdo z 2004 i bagnet powinien być w otworze który jest zaslepiony (tak mi sie wydaje) dlatego pytam się czy jest to praktyka fabryczna, czy poprzedni właściciel zostawił sobie bagnet.keszamot napisał(a): A tak przypadkiem bagnet w twoim silniku nie znajduje sie pod korkiem wlewu oleju. Odkrec korek i sprawdz z tego co wiem takie rozwiazanie jest w niektorych dieslach.
branio napisał(a):Chyba że pożyczył sąsiadce
B52 napisał(a):widziałem kilka samochodów z bliska w swoim życiu i spotkałem tylko jeden taki dziwny bez bagneta-bagnetui z maską na śruby, audi A2
![]()
DZIWNA SPRAWA
Darco napisał(a):Jestem nowym posiadaczem kangoo 1,5 Dci. Nie mam w skoczku bagneta otwór jest zaslepiony. Czy to jest standard fabryczny, bagnet przy pomiarze elektronicznym jest zbyteczny.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość