ostatno wertuje strony i pytam kolesi w sklepach ale generalnie jest chyba problem z boxem do Kangoo z poprzeczkami ( odległość między nimi to ok 140 cm ) i wtedy nie za bardzo ze sztywnością - Panowie ma ktoś zamontowanego Boxika na tych naszych belkach?????
1.5 dCi Alize, Gwiezdny Pyłek z Lotem + pakiet elegans
Widziałem gdzieś na necie takie oto mocowanie: Do "podłogi" boxa zamocowane są wzdłuż szyny z "rynienek" zwykłego dachowego bagażnika rowerowego.
Do poprzeczek na dachu zamocowane są takie same szyny które służą jako prowadnice. Dzięki temu boxa można "załadować" od tyłu skoczka jak pocisk Potem tylko trzeba to razem skręcić i już
tak, widziałem ten patent ale jakos nie za bardzo przypadł mi do gustu - raczej bym wolał ( podobno są takie ) dłużśzy i nizszy box montowany bezpośrednio na naszych pięknych beleczkach. Dałem takie zadanie kolesiom w Harpie żeby poszukali - może akurat.....
Generalnie to osobiscie widziałem tylko jedno Kangoo z Boxem; boje sie ze sprawa nie będzie prosta
Usztywnienie podłogi boxa to żaden problem. Aluminiowa rura o kwadratowym lub prostokątnym przekroju albo nawet ceownik. Generalnie myślę, że to nie rozstaw belek jest powodem małej ilości Kangoorów z boxami tylko wysokość skoczka i trudności związane z pakowaniem. Ja tam mam prawie 1,9 ale są niżsi
Masz racje że nie każdy może zobaczyć dacch Kangoo ( przepraszam niższych użytkowników ) ja 198cm.
Obawiam się że nie obędzie się bez tego usztywnienia...... Jojcze z tego powodu że ubzdurałem sobie BOX którego poziom dna jest bardzo blisko dachu, a jekiekolwiek dodatkowe belki podniosą całość do góry.
Nawet znalazłem takowy ale nikt nie wie czy pasuje do Kangoo.
Raz widziałem kangoo które miało zamocowane poprzeczki tak jak relingi, czyli wzdłuż auta Pięknie to nie wyglądało, ale może do tego da się coś dokonstruować.