Musicie raz takie założyć. Pamiętam moje pierwsze wrażenie, jak na BlueVisionach wjechałem po raz pierwszy na lotnisko sportowe (w zimie) - łooooooooł, jestem na księżycu
Jak ktoś jeździ często w nocy to naprawdę warto - oczy dużo mniej się męczą.
lam3r napisał(a):Masz zamiar rocznie wydawać na żarówki 160 zł?
Niekoniecznie... GT 150 A poza tym na bezpieczeństwie podobno nie opłaca się oszczędzać.
Jeżeli mam zobaczyć w nocy pieszego na poboczu z odległości 100, a nie 80m...
Prawie to samo A jak wiadomo prawie robi różnicę
Lucass i tak mnie nie stać, będę jeździł nocą wolniej... poza tym, nocą na trasie to ja może 3 % kilometrów zrobiłem.
zuwik mam nadzieję, że nie razisz nimi jadących z przeciwnej strony? Dla mnie jest to wiekszym problemem, niż fabryczne oświetlenie Kangoo.
Bye -- lam3r - iphone 12 mini userlast used Kangoo Privilege 1.5 DCi 105KM av ~6,6 L/100km -> now using Hyundai Kona Premium 1.6 177KM 7DCT 4WD av ~9,8 L/100km
Nie, nie rażę. Strumień światła pozostaje taki sam, jest ono tylko jaśniejsze. Na dodatek BlueVision dawały efekt odblasku na wszystkich białych elementach (linie, znaki, śnieg)
Osobiscie jezdze na BlueVision i powiem szczerze ze roznica wielka w porownaniu z zarowkami standardowymi. Wiadomo ze troche kosztuja i trwalosc mniejsza, jesli sie przepala to nie bede sie duzo zastanawial tylko kupie ponownie BV.