Subwoofer pod siedzenie

Pytania i porady dotyczące audio, CB i nawigacji satelitarnej i tel. komórkowych w naszych samochodach

Postprzez glowak środa, 6 grudnia 2006, 14:17

Masaccio napisał(a):Swojego suba kupiłeś w tym sklepie do którego dałeś linka? Nie było problemów z przeciągnięciem przewodów?

Tak, w tym sklepie kupiłem. W czwartek zamówiłem, w sobotę przyszło. 233 zł. Z przeciągnięciem kabli kłopotów nie było - osłony przy progach są na zatrzaski, plastiki z przodu też nie są w demontażu i montażu uciążliwe. Ponieważ naczytałem się tu o różnych cudach dotyczących fabrycznych kabli do tylnych głośników, to pociągnąłem okablowanie od nowa.
1,5 dCi 80 KM, 2004, kaleido blue, oklejona samiczka.
glowak
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez Masaccio wtorek, 23 stycznia 2007, 15:31

Kupiłem tego Boschmanna pod fotel. Gra wystarczająco, daje trochę basu i nie zajmuje dużo miejsca. Co do podłączenia to problemów nie miałem, bezpiecznik na przewodzie był tylko uszkodzony (optycznie wyglądał na dobry) co mnie trochę zmyliło. Podłączyłem sygnał przewodem z końcówkami cinch, gdyż moje radio ma takie wyjście, a wydaje mi się to lepszym rozwiązaniem.
Masaccio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez dempsej wtorek, 23 stycznia 2007, 17:20

A ja wladowalem kolumne od wiezy do bagaznika, podlaczylem pod radio i smiga jak marzenie :]. Nie obeszlo sie od szukania kabelka, tj. szukania odpowiednich kabli w kostce w progu, znalazlem, ale dalem sobie spokoj, bo nie slo sie wpiac w kostke (przynajmniej pora temu nie sprzyjala - aimno i ciemnawo sie robilo), wpialem kable besposrednio do kostki radia. Glosnik przymocowany na elastyczne gumy do uchwytow wbagazniku, nie lata, latwo zdemontowac w razie czego.

Jedyny problem, to te 10 w desce, trzeba im zamontowac jakies odciecie niskich tonow.

Polecam :]

PS. Warto szukac na allegro, czasem mozna okazyjnie trafic, ja mam od kuzyna, ktoremu zjarala sie wieza.
ObrazekObrazek
Był sobie zielony Kangur 1.5 dCi 80 KM + cośtam jeszcze, Privilege, klapa , ale pojechał w dobre ręce.
http://dempsej.deviantart.com, http://www.flickr.com/photos/dempsej/ - moje zdjęcia
dempsej
II Vice Kangoomistrz 2009
II Vice Kangoomistrz 2009

Postprzez Masaccio wtorek, 23 stycznia 2007, 19:24

Ja mogłem tylko pod siedzenie, gdyby nie to to pewnie, że bym władował tubę do bagażnika, zawsze to lepiej zagra. 10" w desce mam odcięte fabrycznie, nic nie charczą :)
Masaccio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez glowak środa, 24 stycznia 2007, 10:10

Suba mam podłączonego pod wyjścia głośnikowe i jestem zadowolony. Jak raz dałem prawie na max to mi prawie łokieć za okno sam wyskoczył :):). Poza tym, tak jakby sprzęt się "dotarł", mam wrażnie że dużo lepiej gra. Ogólna ocena subiektywna po kilku tygodniach użytkowania - dobrze jest.

Co do kolumny w bagażniku to i owszem, nęcąca sprawa, nawet mam dwie, stare, dobre ALTONY, akurat jedna do bagażnika się zmieści :D.

Ale w aspekcie wożenia wózka i psa, chyba sobie odpuszczę.
glowak
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez Masaccio środa, 24 stycznia 2007, 15:39

Ja jeszcze nie próbowałem dawać na max :) Ogólnie to jestem zadowolony. Jak na takie maleństwo to radzi sobie dobrze. Glowak, podłączyłeś ten niebieski kabelek? Ja podłączyłem i subek gaśnie mi razem z radiem, nie wiem do czego jeszcze jest potrzebny.
Masaccio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez glowak czwartek, 25 stycznia 2007, 12:04

Masaccio napisał(a):Glowak, podłączyłeś ten niebieski kabelek? Ja podłączyłem i subek gaśnie mi razem z radiem, nie wiem do czego jeszcze jest potrzebny.

Do niczego innego, oprócz sterowania zdalnym włączaniem suba, nie jest on potrzebny. Takie "turbodoładowanie" pamięci, coby subek prądu nie żarł bez potrzeby. Za to bez podłaczenia tego kabelka sub nie zagra, bo się nie włączy :)
glowak
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez Masaccio czwartek, 25 stycznia 2007, 14:12

Jak ustawiłeś pokrętło? Ja na środek w tym miejscu jest lekki opór i właściwie nie mam potrzeby tego ruszać. Pilota pociągnąłem na górną półkę, mam teraz podświetlany na niebiesko sufit :lol:
Masaccio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez glowak czwartek, 25 stycznia 2007, 21:27

Pokrętło przykleiłem pod dźwignią ręcznego hamulca (ze wskazaniem na prawą stronę), tak że jak opuszczę rękę to akurat mam je w palcach. Ustawiam różnie, zależy jakie źródło - stacje radiowe nadają bas z różną mocą, a jak daję z mp3 to też zupełnie inna jakość sygnału. Aktualnie czekam na radio firmowe, ajk już będę miał CD to sobie jakoś ustabilizuję pewnie. Ale przeważnie ustawiam tak między 1/2 a 3/4.
glowak
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez varmeros sobota, 31 marca 2007, 22:08

Witam. Jako ze to jeden z moich pierwszych postow, poza przywitaniem napisze co poczynilem aby miec jako takie audio;)
Kupilem najzwyklejszy model radyjka na mp3, w przedniej desce bylo pusto wiec wsadzilem dwie 10 blaupunkta . . . a pod siedzenie z trudem ale zmiescilem nieuzywany subwoferek aktywny z zestawu creativa (zestaw do kompa) dziala na 12V. No i powiem ze efekt jak dlamnie zadowalajacy. Sub daje dobre niskie tony a te dwie dziesiatki w desce nadrabiaja reszte.
varmeros
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Audio, CB, nawigacja, mobile