Klekocząca kierownica z poduchą.

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Klekocząca kierownica z poduchą.

Postprzez jackwys niedziela, 22 kwietnia 2007, 15:07

Witam wszystkich serdecznie, to mój pierwszy post na tym forum. Zanabyłem niedawno kangura 1,9 dti rocznik 01, 60 kkm na blacie. Autko całkiem przyjemne, ale irytuje mnie jedna rzecz - klekocząca obudowa airbagu w kierownicy, znaczy się ten środek kiery. Na wybojach i od wibracji silnika telepie się toto niemiłosiernie. Śrubki pod spodem dokręcone na maxa bo sprawdziłem. Co można z tym zrobić pomóżcie proszę, bo jakoś boję się tego rozbierać samemu. :?
jackwys
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez ROBAK niedziela, 22 kwietnia 2007, 16:02

Witam serdecznie :) polecam dział Jestem tu nowy
Pozdrawiam - ROBAK
Moja strona - WWW - serdeczne zapraszam.

Obrazek
ROBAK
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez branio niedziela, 22 kwietnia 2007, 19:44

Witaj :)
Niestety trzeba rozebrać 8)
Can go. Kangoo
Zahaczony kłapacz z Junkersem
branio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez jackwys poniedziałek, 23 kwietnia 2007, 07:32

Mógłbym prosić o jakieś bliższe wskazówki, jak rozebrać i co poprawić żeby nie telepało ? :wink:
jackwys
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez lam3r poniedziałek, 23 kwietnia 2007, 09:01

jackwys napisał(a):Mógłbym prosić o jakieś bliższe wskazówki, jak rozebrać i co poprawić żeby nie telepało ? :wink:

Miałem to samo, ale se zrobiłem. Po pierwsze musisz odłączyć akumulator (masz kod do radia?), a później odkręcasz osłonkę drążka kierownicy i poduszkę powietrzną. Brzęczą Ci takie blaszki od masy... są chyba ze dwie - odegnij je i np. lekko posmaruj jakimś smarem technicznym. U mnie pomogło, robiłem to w serwisie Nawrot z ich mechanikiem.
Bye
--
lam3r - iphone 12 mini user last used Kangoo Privilege 1.5 DCi 105KM av ~6,6 L/100km -> now using Hyundai Kona Premium 1.6 177KM 7DCT 4WD av ~9,8 L/100km
"This is the French-est car on sale. It should come with chickens and garlic bulbs as standard equipment."
nie tankuję na PutOil
http://www.vigowroclaw.pl
lam3r
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez jackwys piątek, 27 kwietnia 2007, 16:53

Rozebrałem dzisiaj toto i wydaje mi się że winę za drgania środkowej części kierownicy ponoszą plastikowe stopki mocujące włączniki klaksonu. Są one dosyć luźno obsadzone i mogą hurgotać. Środek zaradczy polegał na podłożeniu pod każdą z nich skrawków grubszego papieru. W punkty styku bolczyków nawaliłem troszkę towotu, gumki potraktowałem silikonem, wszystko ładnie skręciłem...no i zobaczymy. Jak pomoże to się pochwalę :D
jackwys
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez jackwys niedziela, 29 kwietnia 2007, 21:59

No i odniosłem pełny sukces, nic nie telepie, kierycha siedzi już cichutko !! :wink:
jackwys
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Powrót do Pytam