Czy da rade wy³±czyc immobiliser?

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Postprzez pirat567 piątek, 20 kwietnia 2007, 20:33

Ja mam tez problem z imobilaizerem, a mianowicie mam dwa kluczyki orginalne i jak wlanczam zaplon to mi tak szybko miga taka okragla kontrolka od imobilaizera musze wtedy kilka razy wlaczyc i wylaczyc zaplon i dopiero zalapie i zgasnie i wtedy moge odpalic silnik, juz mnie to zaczyna powoli denerwowac, mam reno kango 2001 1,4. Z checia bym odlaczyl imobilaizer bo i tak mam kupe innych zabezpieczen, prosze powiedzcie mi czy jest mozliwosc wylaczenia imobilaizera zeby odpalac tak normalnie odrazu, i jaka moze byc tego cena, jesli nie mozna podac takiego info tu na forum to bardzo bym prosil jakis kontakt czy to gg czy kom, bardzo bym sie chcial pozbyc tego problemu.Pozdrawiam.
pirat567
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez siwy261976 wtorek, 8 maja 2007, 19:45

popraw baterię w kluczyku (czasem styki słabo dociskają) imo jest po to by go nie obchodzic, z tego co wiem nie możan odłaczyc teg modułu i tyle
jeśli to nie pomoże to korzystaj z szukaj
gdzieś tu jest cały opis reanimacji kluczyka, ale nigdzie niema jak obejśc immo :) choc słyszałem pogłoski o kangórze bez imo ale nie bardzo w to wierze
ObrazekObrazek
siwy , Szczecin, Kangoo 1,4 RN 1999r. bordo - metalic :) zahaczony
siwy261976
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez _ONE_ wtorek, 8 maja 2007, 20:12

Immobilizer oczywiście da się "wyłączyć". Trzeba poszukać dobrego serwisu, który naprawi lub przeprogramuje sterownik.
Obrazek
_ONE_
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez peter321 wtorek, 8 maja 2007, 20:57

Tak mi przyszło na myśl zo zrobić gdy sie ma jeden kluczyk
Kupiłem auto tez z jednym kluczykiem i ostatnio stwierdziłem ze warto by dorobić 2 w razie czego i dopóki ten ma na tyle zdrowe ząbki zeby mozna
go użyć jako wzoru no ale pozostaje kwestia transpodera w kluczyku
i co okazuje sie że mozna np. w Poznaniu w Castoramie dorabiaja na miejscu ale obecnie nie mieli akurat surówki poszperałem na necie
i np. jest w Toruniu ślusarz któremu cała sprawa zajeła 5 minut
wkłada kluczuk w czytnik on sczytuje kod z traspondera wkłada czysty transponder zapisuje dorabia kluczyk z surówki transponder umieszcza sie wewnątrz(wciska taka prowadniczke wewnatrz uchwytu klucza) raczej nie ma mozliwosci zeby transponder wyleciał.koszt 150,- dorobienie samego grotu ktory pasuje do oryginalnej obsadki klucza 30,-
Fakt ten kluczyk ktory dorobiłem nie ma nadajnika podczerwieni do cenralzamka. Ale teraz śpie spokojnie że w razie utraty (odpukać) kluczyka lub jego zużyciu nie bede wymieniał zamków lub kupował kluczyka w ASO za 600,-
Jeszcze jedna uwaga jezeli wasz zamek w drzwiach,wlewie paliwa itp wyrobił sie za 50,- mozna go reanimować według klucza nalezy tylko wymontować zamek podobniez to prosta sprawa
Peter321@wp.pl
Kangoor Kolor J (pomaranczowy) 1.4 8v 1998r. LPG sekwencyjna
peter321
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez madcow wtorek, 8 maja 2007, 22:24

peter321 napisał(a):np. jest w Toruniu ślusarz któremu cała sprawa zajeła 5 minut
koszt 150,-

hehe to ja w koninie na gieldzie za 170zl (wrzesien 2006r.) mozna dostac kluczyk z full opcją, wyglada prawie tak samo jak orginalny 8)
płec samiec z ogonkiem
madcow
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez peter321 środa, 9 maja 2007, 00:20

Czy po dorobieniu jak napisałeś kluczyka z full opcją
centralkę przyuczyłeś do obydwu kluczyków i możesz je stosować
przemiennie raz jeden raz drugi i otwiera ci centralzamek?
Ogólnie ten numer z dorabianiem traspondera udaje sie
tylko w starszych rocznikach kangoorów ten ślusarz wspominał że chyba do 2000r. bo potem kod był zmienny i ten numer nie przechodzi.
Moje auto kupiłem z drugiej ręki z jednym kluczem a tak naprawdę to ile otrzymuje sie kluczy kupujac nowego Kangoora?
Peter321@wp.pl
Kangoor Kolor J (pomaranczowy) 1.4 8v 1998r. LPG sekwencyjna
peter321
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez siwy261976 środa, 9 maja 2007, 06:47

no i problem rozwiązany
a jak ktosik bedzie chciał gwizdnąc kangórka to i tak to zrobi z immo czy bez :(
ObrazekObrazek
siwy , Szczecin, Kangoo 1,4 RN 1999r. bordo - metalic :) zahaczony
siwy261976
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez pirat567 środa, 9 maja 2007, 08:53

Dzieki koledzy za odpowiedz, ja jednak sprawdzilem dokladnie drugi kluczyk i drugi kluczyk dziala i ani razu mi nie zaszwankowal imobilaizer wiec postanowilem wymienic baterie w pierwszym kluczyku, (chociaz centralny dzialal na tej baterij) i sie odrazu poprawilo i juz mam sprawne 2 kluczyki.Ale napisalem profilaktycznie do ASO i mi odpisali ze blad lezy w kluczyku albo w pierscieniu przy stacyjce, na szczescie wymiana bateri w kluczyku pomogla, jeszcze raz dzieki za odpowiedz. Pozdrawiam wszystkich i zycze milego uzytkowania reno kangoo :).
pirat567
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez madcow środa, 23 maja 2007, 20:31

Witam!!
male wprowadzenie:
Brat kupil sobie 19 sprowadzana z niemiec, i dostal tylko jeden kluczyk który za bardzo nie chce odpalac mu auta, nieraz i 20 minut sie meczy zanim odpali auto.
brat juz na wiele sposobow probowal pozbyc sie problemu, miedzy innymi dorabił kluczyk w nadzieji ze ponowne "nagranie" kodu na kluczyk cos pomoze, ale mie pomoglo...

i tu moja proźba czy moglby mi ktos pomoc w pozbyciu sie immo o ile jest to mozliwe (a po przeczytaniu tego tematu sadze ze da sie)

jako ze na forum takich spraw sie nie rozwiazuje to podaje nr gg 5474388
płec samiec z ogonkiem
madcow
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez pirat567 czwartek, 24 maja 2007, 13:41

No ja rozwiazalem problem z imo , tak jak napisalem wyzej, ale wypytalem sie w ASO i bylem juz gotowy do zaplacenia okolo 900zl za zdjecie imo ale mi powiedzieli ze to jest bardzo ryzykowna sprawa i oni juz od jakiegos czasu sie tym nie zajmuja, potwierdzili mi ze sa stacje gdzie to robia, ale nie daja gwarancji ze to bedzie dzialac bezawaryjnie, powiedzieli mi ze trzeba przeprogramowac komputer i wtedy imo mozna zdjac, ale wiaze sie z tym pewien kosztowny problem, w wiekszosci aut co przeszy ta operacje wysiadal komputer wtrysku, taniej i latwiej jest zamowic u nich nowy kluczyk za 500zl, ale poradzili mi najpierw sprawdzic styki w kluczyku i ewentualnie wymiana baterji i tak jak pisalem pomogla wymiana bateryjki.Podrawiam wszystkich.
pirat567
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pytam