bagaznik dachowy..jak wesja?

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

bagaznik dachowy..jak wesja?

Postprzez generali czwartek, 17 maja 2007, 19:46

Witam!
Kiedyś jezdziłem kangoo i przyszedł czas wrócić do korzenia, potrzebuje samochodu drugiego do firmy i oczywiście podało na kangoo...ale tu nie chodzi o to....

Mam pytanie, dwa dni temu widziałem na mieście kangoo z takim sprytnym bagażnikiem na dachu, z rur wykonany w całości, coś w rodzaju łódki...całkiem sprytne to, czy to jest samoróbka czy wychodziły wersje jakieś z tym bagażnikiem, jak tak to jakie rocznik ...... lub czy spotkał sie już ktoś z tym ze można to gdzież kupić? jaka jest ładowność takiego bejeru?
Pozdrowienia
Jacek
generali
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez keszamot czwartek, 17 maja 2007, 20:05

Napewno mozesz to zamowic u dealera renault (ale cena :evil: ) lub popytac w wiekszych sklepach motoryzacyjnych typu Norauto.
Kangoo ze śląska. 1.6 16V expression 04r. czerwień wiśni/oklejony
keszamot
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez Majster czwartek, 17 maja 2007, 20:52

Witam,
czy chodzi tobie o coś takiego? http://img168.imageshack.us/my.php?imag ... goovm1.jpg
Osobiście udało mi się znaleźć coś takiego na szrocie przy okazji szukania części do innego kangura - ale i tak sprzedawca sobie za to trochę życzył - prawdę mówiąc nie pamiętam ile.
Na bagażniku jest tabliczka znamionowa z podanym max. obciążeniem 100 kg. Trochę rzeczy tym przywiozłem (m.in. płyty OSB o wym. 2600*1200mm) oczywiście opasane pasami - sprzedawca dziwnie na to patrzył, troche długich rzeczy jak drabiny, wykładziny itp. :D Zbyt często to faktycznie tego nie używam, ale czasami pozwala zaoszczędzić parę groszy.
Oryginał w Renault ma numer 77 01 410 293 - jak się nie mylę.
1,4;RN;E7J; żółty'98/99; tył-drzwi
GG 4648375
Majster
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez dominik czwartek, 17 maja 2007, 21:32

Szukaj na allegro, takie bagażniki mają auta z importu i nie każdemu są potrzebne.
F8Q 1,9/65/ 283 kkm, 1999r GRIS FJORD MET. 2CT (920) klima,relingi,zahaczony,CB,naklejki klubowe, Leichtmetallfelgen
Obrazek
dominik
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez akagi czwartek, 17 maja 2007, 21:47

na pierwszych reklamach kangoo z roku 1997 widniał właśnie taki bagażnik , teraz spotkać taki na drodze to rzadkość :o taka tam ciekawostka :oops:
akagi
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez lam3r piątek, 18 maja 2007, 08:53

A powiedzcie mi jak wyglada kwesia homologacji bagaznikow dachowych? Jesli zrobie sobie cos sam, to co pozniej gdzie sie udac?
Bye
--
lam3r - iphone 12 mini user last used Kangoo Privilege 1.5 DCi 105KM av ~6,6 L/100km -> now using Hyundai Kona Premium 1.6 177KM 7DCT 4WD av ~9,8 L/100km
"This is the French-est car on sale. It should come with chickens and garlic bulbs as standard equipment."
nie tankuję na PutOil
http://www.vigowroclaw.pl
lam3r
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez generali piątek, 18 maja 2007, 20:43

Majster napisał(a):Witam,
czy chodzi tobie o coś takiego? http://img168.imageshack.us/my.php?imag ... goovm1.jpg
Osobiście udało mi się znaleźć coś takiego na szrocie przy okazji szukania części do innego kangura - ale i tak sprzedawca sobie za to trochę życzył - prawdę mówiąc nie pamiętam ile.
Na bagażniku jest tabliczka znamionowa z podanym max. obciążeniem 100 kg. Trochę rzeczy tym przywiozłem (m.in. płyty OSB o wym. 2600*1200mm) oczywiście opasane pasami - sprzedawca dziwnie na to patrzył, troche długich rzeczy jak drabiny, wykładziny itp. :D Zbyt często to faktycznie tego nie używam, ale czasami pozwala zaoszczędzić parę groszy.
Oryginał w Renault ma numer 77 01 410 293 - jak się nie mylę.

O coś takiego mi chodziło tak miej więcej....wydawało mi sie ze jest to dużo większe jak wyprzedzałem ten samochód wspomniany wcześniej z takim bagażnikiem.....
Tak za bardzo nie widzę tego cuda na allegro, nawet żaden sprzedawany samochód nie jest w to wyposażony.
Masz to zamontowane do relingów czy to zupełnie osobna konstrukcja?
generali
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez Majster piątek, 18 maja 2007, 21:34

Jest to mocowane bezpośrednio w otwory znajdujące się w dachu (4 śruby). Faktycznie teraz nie ma na allegro ale jeszcze kilka dni temu ktoś to miał wystawione. Musisz od czasu do czasu poszukać. Znalazłem tylko na e-bay'u no ale francuskim tak więc pewnie nic ci nie pomoże - ale jest zdjęcie które lepiej pokazuje sam bagażnik. http://cgi.ebay.fr/vends-gallerie-de-ka ... otohosting
1,4;RN;E7J; żółty'98/99; tył-drzwi
GG 4648375
Majster
Kangoojunior
Kangoojunior

Powrót do Pytam