po dodaniu gazu potrafi zgasnac

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

po dodaniu gazu potrafi zgasnac

Postprzez lam3r piątek, 18 maja 2007, 11:32

Witam,

baaardzo rzadko, wrecz tylko kilka razy mialo to miejsce, ale postanowilem opisac sytuacje. Wyglada to tak:
wsiadam sobie do autka, przekrecam kluczyk i auto odpala bez najmniejszego problemu. Nastepnie wrzucam jedynke, probuje ruszyc a autko... widze jak obroty spadaja (gdy ja puszczam sprzeglo) i "ja mu w gaz,a on zgasl". Wyjsciem z sytuacji jest "przygazowac" na luzie i po chwili wszystko wraca do normy.
Inne dane:
- poziom paliwa duzy
- moze to byc rano (po nocy), jak rowniez po dwoch godzinach po wylaczeniu silnika
- serwis Nawrot wymieni nie ma pojecia - wymienil soft:-)
- auto kupione w salonie, w 11.2004. Zdarzenie mialo miejsce ze 3 razy w ciagu ostatniego roku.

Dla mnie jest to zagadka... moze to nic, a moze zapowiedz powazniejszego problemu? Dodam, ze mam wymieniose swiece - mialo to miejsce przy okolo 30 000 - aktualnie mam przejechane jakies 43 000
Bye
--
lam3r - iphone 12 mini user last used Kangoo Privilege 1.5 DCi 105KM av ~6,6 L/100km -> now using Hyundai Kona Premium 1.6 177KM 7DCT 4WD av ~9,8 L/100km
"This is the French-est car on sale. It should come with chickens and garlic bulbs as standard equipment."
nie tankuję na PutOil
http://www.vigowroclaw.pl
lam3r
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez keszamot piątek, 18 maja 2007, 22:27

Tez mi sie tak pare razy stalo ale jakos to mi nie zinteresowalo na tyle zeby szukac przyczyny :roll: Moze dlatego ze zbyt zadko zwlaszcza po dluzszych postojach.
Kangoo ze śląska. 1.6 16V expression 04r. czerwień wiśni/oklejony
keszamot
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez lam3r wtorek, 22 maja 2007, 10:47

keszamot napisał(a):Tez mi sie tak pare razy stalo ale jakos to mi nie zinteresowalo na tyle zeby szukac przyczyny :roll: Moze dlatego ze zbyt zadko zwlaszcza po dluzszych postojach.

No właśnie dlatego, napisałem tego posta, dopiero jak mi sie nudziłona szkoleniu z sql`a:-)
Ale u mnie niekoniecznie dzieje się to po dłuższych przerwach - raz miało to miejsce po około 3 godzinach stania na parkingu.
Bye
--
lam3r - iphone 12 mini user last used Kangoo Privilege 1.5 DCi 105KM av ~6,6 L/100km -> now using Hyundai Kona Premium 1.6 177KM 7DCT 4WD av ~9,8 L/100km
"This is the French-est car on sale. It should come with chickens and garlic bulbs as standard equipment."
nie tankuję na PutOil
http://www.vigowroclaw.pl
lam3r
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Powrót do Pytam