Siła wspomagania :)

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Postprzez Rincewind środa, 4 lipca 2007, 20:55

Sluzbowo jezdze VW Caddy i kiedy po powrocie z dluzszej trasy musze sie przesiasc do mojego Kangurka wydaje mi sie ze w ogole nie ma w nim wspomagania... Nie wspomne juz o sprzegle ktore w Caddy mozna by wciskac malym palcem.
Na szczescie wystarczy pare minut w torbaczu i przyzwyczajam sie spowrotem:)
-- Rincewind --
Tico GT '99
Kangoo 1,5dCi '04
Warszawa/Mikołajki
Rincewind
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez armata czwartek, 5 lipca 2007, 07:25

No właśnie - to sprzęgło, podeszwa w lewym bucie już mi się starła na pół centymetra i człek z tego powodu jakoś krzywo chodzi.
1.5 dci HELIOS, zielony, z tyłu drzwi 2005
1,5 dci Helios, beżowy, z tyłu drzwi 2010
armata
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez Rincewind czwartek, 5 lipca 2007, 08:03

Jeszcze troche pojezdze kangurkiem i bede mial muskuly na lewej stopie :)
-- Rincewind --
Tico GT '99
Kangoo 1,5dCi '04
Warszawa/Mikołajki
Rincewind
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez armata czwartek, 5 lipca 2007, 08:44

Świetne ćwiczenie dla zawodników w dyscyplinie lekkoatletycznej np.: bieg przez płotki, czy skok w dal - wybicie zawsze z lewej nogi. :lol:
1.5 dci HELIOS, zielony, z tyłu drzwi 2005
1,5 dci Helios, beżowy, z tyłu drzwi 2010
armata
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez Rincewind czwartek, 5 lipca 2007, 14:50

Heh, moze jeszcze zdaze sie zalapac na nastepna olimpiade :D
-- Rincewind --
Tico GT '99
Kangoo 1,5dCi '04
Warszawa/Mikołajki
Rincewind
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez a-kwiaty czwartek, 5 lipca 2007, 15:01

moze bedzie nowa dycyplina olimpijska: lewo_stopny_skok_kangurzy
Obrazek
......... berlingo xtr 1,6 - 2 szt........................... kiedyś były 3 szt Kangoo http://www.a-kwiaty.pl doręczamy kwiaty, Wrocław, Polska, świat...
a-kwiaty
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez lam3r czwartek, 5 lipca 2007, 15:22

mnie się szykuje wymiana linki... trzeci raz:-) Z tego co wiem, to dobrze jest rozebrać sprzęgło i je przeczyścić... nie wiem, nie znam się.
Bye
--
lam3r - iphone 12 mini user last used Kangoo Privilege 1.5 DCi 105KM av ~6,6 L/100km -> now using Hyundai Kona Premium 1.6 177KM 7DCT 4WD av ~9,8 L/100km
"This is the French-est car on sale. It should come with chickens and garlic bulbs as standard equipment."
nie tankuję na PutOil
http://www.vigowroclaw.pl
lam3r
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Masaccio czwartek, 5 lipca 2007, 15:33

Ja już chyba jestem przyzwyczajony, bo w lagunie 2.0 zdecydowanie ciężej sprzęgło chodzi. W kangoorku to nawet nie czuję że wciskam ;)

Jedynie nie podoba mi się kont pod którym musi być noga przy wciskaniu. Nie mogę ustawić się tak aby było do końca wygodnie.
Masaccio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez a-kwiaty czwartek, 5 lipca 2007, 16:29

przedtem miale nexie i hydrauliczne sprzeglo - to przy przediadkach nie moglem sie przyzwyczaic.
czemu 3 x wymieniles linke - przy jakim przebiegu? w sprzegle specjalnie nie ma co przeczyszczac docisk moze ciezko chodzic albo linka ale skoro linki strzelaja to raczej doscik.
Obrazek
......... berlingo xtr 1,6 - 2 szt........................... kiedyś były 3 szt Kangoo http://www.a-kwiaty.pl doręczamy kwiaty, Wrocław, Polska, świat...
a-kwiaty
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez lam3r czwartek, 5 lipca 2007, 16:40

a-kwiaty napisał(a):przedtem miale nexie i hydrauliczne sprzeglo - to przy przediadkach nie moglem sie przyzwyczaic.
czemu 3 x wymieniles linke - przy jakim przebiegu? w sprzegle specjalnie nie ma co przeczyszczac docisk moze ciezko chodzic albo linka ale skoro linki strzelaja to raczej doscik.

Zgłaszałem się do serwisu i mówiłem, że sprzęgło mi ciężko chodzi, a tak nie było, a mnie noga boli i maja coś z tym zrobić. Wymieniali mi linkę, bo najtaniej:-) Za pierwszym razem było prawie tak dobrze jak po zakupie auta, za drugim razem już tylko "prawie prawie prawie" tak dobrze jak po zakupie:-)
Mechanior z serwisu przyznał, że niewiele da się z tym zrobić - można rozebrać sprzęgło i je oczyścić, bo z czasem się zapieka a to ma wpływ na linkę (efekt domina). Ja się nie znam, a gwarancja się skończyła... biorąc pod uwagę, że nie mogę doprosić się o porządne sprawdzenie zawieszenia, to już o sprzęgle nie wspominam - jeszcze coś zepsują;-)
O czasy...:-(
Bye
--
lam3r - iphone 12 mini user last used Kangoo Privilege 1.5 DCi 105KM av ~6,6 L/100km -> now using Hyundai Kona Premium 1.6 177KM 7DCT 4WD av ~9,8 L/100km
"This is the French-est car on sale. It should come with chickens and garlic bulbs as standard equipment."
nie tankuję na PutOil
http://www.vigowroclaw.pl
lam3r
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pytam