żółte światło

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Postprzez shoti piątek, 13 lipca 2007, 12:49

znalazłem w międzyczasie takie cuś :D :

Obrazek

Myślicie ,że zmieści sie do kangoo ph 2 ??
Kangoorek Alize 1.2 16V a'la 4x4 - rodzi się... Shadow Kangoo v3.46
shoti
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez kerry poniedziałek, 16 lipca 2007, 10:24

Raczej na pewno kontrola policji zakończy się konfiskatą dowodu lub nakazem zdjęcia nakładek... IMHO:)
Siedem latek na karku (razem czternaście)...:)))
ObrazekObrazek
Czerwone RN 2000 drzwi rulez! :)
kerry
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez shoti poniedziałek, 16 lipca 2007, 19:07

eeee....niby dlaczego? gdzie jest napisane że swiatło ma mieć tyle a tyle K barwy?
shoti
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez bercik70 poniedziałek, 16 lipca 2007, 21:27

kerry napisał(a):Raczej na pewno kontrola policji zakończy się konfiskatą dowodu lub nakazem zdjęcia nakładek... IMHO:)

Kerry ma racje. ja zdejmowalem takie nakładki,
policjant stwierdzil ze zarowka o barwie zoltej selektywnej oczywiscie jest zgodna z przepisami,a jakiekolwiek nakładki i dodatki bez chomologacji nie.
ale ty mozesz zrobic co chcesz twoje prawo :) :)
Pozdrawiam
bercik70
Obrazek
bercik70
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez shoti wtorek, 17 lipca 2007, 15:32

no to zmienia postać rzeczy, ale w sumie policja zatrzymuje mnie raz na ruski rok więc jak bym miał takie cuś to chyba bym zdjął na chwile i po sprawie...inna sprawa ,że to mógł byc ten "dobry glina" co pozwolił usunąć "niezgodnośc z prawem" na miejscu a nie od razu dowód+mandat no i z żółtymi pewnie wzrośnie liczba kontroli. Btw to chyba seujne peugoty 205 miały takie nakładki dla chętnych więc jakaś homologacja musi być bo czym sie różni zółty filtr na bańce żarówki od tego nakładkowego? imho swiatłu to nie robi różnicy gdzie go przefiltrują czy to będzie 1 cm od żarnika czy 3 cm na bańce nakładki.

Jednak z racji ewentualnych problemów z kompatybilnością skupie się na "homologowanych" żarówkach :D

bercik70: czy dobrze rozumiem ,że już nie jeździsz z takimi nakładkami i leżą gdzieś tam takie,same,biedne,niużywane,zapomniane....bo jesli pasują do kangoorka a ty chciałbyś sie ich pozbyć to chętnie je odkupie :P
shoti
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez bercik70 środa, 18 lipca 2007, 08:24

shoti. to jest oczywiste że nie jeżdzę juz z nakładkami, poza tym nakładki miałem w innym autku (to były czasy fiata palio) ,a gdzie są te nakładki to nawet w ABW nie wiedzą :wink:
Pozdrawiam
bercik70
Obrazek
bercik70
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez kerry środa, 18 lipca 2007, 13:48

Wiedzą, wiedzą... 8)
Siedem latek na karku (razem czternaście)...:)))
ObrazekObrazek
Czerwone RN 2000 drzwi rulez! :)
kerry
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez shoti czwartek, 19 lipca 2007, 23:14

no to trzeba powołać komisje sledczą....nikt nam nie wmówi ,że zółte jest zółte:D:D:D

a tak na serio to czy jakis właściciel halogenów mógł by mi podać jaki tam jest typ żarówki? i gdzie jest włącznik (to ten od przeciwmgielnych czy oddzielny?)
shoti
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez keszamot piątek, 20 lipca 2007, 07:43

Shoti jak pamietam to sa tam zarowki H11. Nie wiem czy cos tam dopasujesz ale szukaj. A orginalnie Halogeny maja wlacznik na manetce swiatel i kierunkow, w tym samym miejscu co przeciwmgielne tylne, tyle ze w orginale najpierw sie wlanczaja halogeny, a na drugiej pozycji tylne przeciemgielne.
Kangoo ze śląska. 1.6 16V expression 04r. czerwień wiśni/oklejony
keszamot
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez shoti wtorek, 24 lipca 2007, 07:17

moje wrażenie po pierwszych testach : jestem zawiedziony :roll:

Kupiłem 3 pary zarówek : Bosch allyear i 2 kompety postojówek diodowych. Oczywiście postojówki diodowe ledwo świecą nie mówiąc ,że wszystki zamiast zółtych są raczej pomarańczowe. A co do specjalnych h4 bosch'a to gdyby mi ktoś założył i nie powiedział to nie wiem czy bym sie zorientował. Prawie nie widac żadnej różnicy. Światło jest tylko troche bardziej zółte z jakimś niebieskim refleksem. Podejrzewam ,że wszystkie allweathery i allyeary świecą podobnie. Jak widać bez żółtej nakładki czy żółtego klosza na troche mocniejszej żarówce i bez normalnej żółtej pozycyjnej w5w (żarnikowej) nie osiągnie sie zamierzonego żółtego oświetlenia :evil:

Jak wpadnie mi w ręce jakaś żarówka Gold to jeszcze sprawdze też...może bedzie lepiej. W zwiazku z tym wszystkim odpuszczam sobie na razie halogeny i inne przeróbki bo cięzko by je było zmusić do zółtego swiecenia (a znalazłem h11 alweather żarówkę ), no chyba ,że znajde takie z żółtym kloszem.
shoti
Kangooekspert
Kangooekspert

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pytam