przez lam3r środa, 25 lipca 2007, 10:56
Ja mam coś takiego (tylko bez ABS), nawet ten sam rok odebrania z salonu. Silnik to 16V i jego spalanie w mieście waha się pomiędzy 7,8 a 8,4... w zależności od np. klimy, stylu jazdy itp. Jeśli chodzi o moc to... w zależności z czego się przesiadasz.
Mój kolega z firmy, który jeździ Skodą Octavia 110KM, po włączeniu się do ruchu stwierdził "to auto nie jedzie":-) Ale ja nie narzekam (na moc silnika), bo wiedziałem co biorę. Jeśli na trasie bedziesz "udawał" , że masz mocny motor to zdziwisz się na stacji paliw płynnych;-) Przy prędkości 140/150 km/h spalanie jest chyba większe niż w korkach miejskich.
Gazu nie założyłem, bo Renault nie pozwala (w trakcie gwarancji), a teraz to nie ma sensu, bo auto będzie sprzedane (jak każde u mnie w firmie) gdy skończy się leasing.
Jeśli ma to dla Ciebie znaczenie, to przejedź się po kiepskiej drodze (typu kostka) abyś później nie pytał: "jak wyciszyć auto", "co mi stuka" itp.
Aha, i zapomnij o serwisach Renault.
Bye
--
lam3r -
iphone 12 mini user last used Kangoo Privilege 1.5 DCi 105KM av ~6,6 L/100km -> now using Hyundai Kona Premium 1.6 177KM 7DCT 4WD av ~9,8 L/100kmhttp://www.vigowroclaw.pl