stacje neste24

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Postprzez mkk czwartek, 31 maja 2007, 09:10

Masaccio napisał(a):Ja na NESTE nie tankuję, bo nie znam fińskiego :lol:

Tankowalem na neste w finlandii. Polecialem na pamiec, czyli wsadzilem karte i nie patrzac na wyswietlacz kliknalem to co zawsze. :lol: A trzeba bylo zaczac od zmiany jezyka :x Cos mi tam napisal, czego nie zrozumialem, oddal karte, ale paliwa to juz nie. Potem okazalo sie, ze trzeba bylo szukac innej stacji, bo dziad nie chcial obsluzyc zadnek z kilku zaproponowanych kart. Konkurencyjna stacja lyknela pierwsza z nich bez klopotu.
kangoor morski, DCI 1,5, 80km

A computer, like air-conditioning, works correctly until you open windows.
mkk
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez michal czwartek, 31 maja 2007, 22:57

przejechałem na ropie z Neste już 125 tyś - silnik zero problemów - myślę, że trochę zaoszczędziłem na przyszłą naprawę (na wszelki wypadek zacząłem wlewać co 5000 STP)
P.S -dziś spojrzałem na ceny benzyny 8O 8O -prawie złotówka drożej
michal
helios 1.5 dci
michal
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez lam3r poniedziałek, 20 sierpnia 2007, 12:12

Neste wlasnie dstało u mnie wielkiego minusa. Na początku lipca włożyłem do maszynki o 15 zł więcej niż weszło do baku. Dopiero dzisiaj sobie o tym przypomniałem więc dzwonię i zonk...
Jako, że tankuję na kartę to dostaję potwierdzenia, a później zbiorczą FV - w momencie dostania FV księgowa wyrzuca potwierdzenia. Myśle sobie może być problem - ale w sumie niby dlaczego, przecież mają system komputerowy, ja mam kartę i FV... mamy pzrecież XXI wiek:-)
Dzwonie....
i dowiaduję się, że bez tego potwierdzenia to się mogę wypchać:-( System stacji automatycznych, karty, cuda wianki, a aby zwrócić kasę muszę przedstawić pokwitowanie.
A co najfajniejsze, NIGDZIE nie ma takiej informacji!
Nic nie kumam...
Bye
--
lam3r - iphone 12 mini user last used Kangoo Privilege 1.5 DCi 105KM av ~6,6 L/100km -> now using Hyundai Kona Premium 1.6 177KM 7DCT 4WD av ~9,8 L/100km
"This is the French-est car on sale. It should come with chickens and garlic bulbs as standard equipment."
nie tankuję na PutOil
http://www.vigowroclaw.pl
lam3r
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez B52 poniedziałek, 20 sierpnia 2007, 13:18

na takich stacjach to niech niedźwiedzie polarne tankują :x
B52
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Poprzednia strona

Powrót do Pytam