Gratulacje
Damian ma 2 m-ce, mamy fotelik Dumbo BaBy
atest do 13 kg ale sprzedawca radził go wymienic przy 9 kg
cena to ok 150 zł, regulowane pasy, pozycja półsiedząca, zawszejest zapinnany za kierowcą (statystycznie birąc to najbezpieczniejsze miejsce w aucie)
Damianek śpi w nim jak zabity, szczerze radząc to nie ma sensu wydawac kasy na foteliki za 300 i więcej dzieci szybko rosną, kolejny fotelik bedzie juz niedługo i na dłużej ważne by były atesty i to po polsku a nie po chińsku
wózek to X lander 1 X1 model z 2007

bo inne roczniki miały mniejsze gondole o 5 cm, wchodzi do bagażnika w całości

i to jest piękne bez nosidełka za 300 kilka żł, dzidziuś jeszcze ani razu sie nie obudził podczas wyjmowania go z samochodu i niesienia do domu, dzieci w aucie zazwyczaj mocno śpią
acha zamocowoanie tego fotelika to kilka sekund, dłużej sie gramole na miejsce za kierowcą (mam z tyłu tylko prawe drzwi - ale to kolejny plus przy większych pocichach pomimo wielu blokad one potrafią otworzyc niemal wszystko, wycięcie drzwi im zajmie troche czasu

)
Ważna rzecz (podpowiada mi żona) że dziecko nie może zbyt długo byc w pozycji połleżącej (małe dzieci) szkodzi to im nie usztywnionym kręgosłupom- dlatego w dłuższą podróż zabieram też wózek oprócz nosidełka, z tego też powodu nie kupowałem nosidełka wpinanego w wózek, szkoda pleców szkraba