Kangoo 1.2

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Postprzez waldi piątek, 7 stycznia 2005, 10:04

Witam
Mama Kangoorka 1,2 8V z LPG juz od roku, w moim przypadku wydatek 4600zł juz sie zwrócił , ale to zalezy ile kto jezdzi. Mam zamontowną instalacje z w firmie Czakram w Warszawie, gdyz u mnie w Suwałkach mieli problem z zamontowaniem instalacji sekwencyjnej.
Autko spisuje sie dobrze, lecz nie na tyle żebym napisał że bardzo dobrze. Jak sie dowiadywałem na stacjach montujacych LPG ogolnie odradza sie instalacje gazowe przy malych pojemnosciach silnika, mogą pojawiac sie roznego rodzaju problemy zwiazane z mala moca silnika. Ale ja jestem i tak zadowolony, wczesniej w fiacie tempra jezdzilem na gazie 4 lata bez problemowo, wiec iw tymprzypadku sie nie zastanawialem.

pzdrawiam
waldi
kangoo 1.2 RN 2000 LPG
waldi
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez Juri sobota, 8 stycznia 2005, 15:48

Witaj Waldi! Napisz ile Ci autko spala gazu? Jaką masz instalację gazową (marka). Też noszę się z zamiarem montażu LPG w swoim 1,4. Co prawda w tej chwili benzyna jest nawet nie taka droga , ale pewnie niebawem znowu podrożeje. Pozdrawiam JURI.
Juri
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez shoem poniedziałek, 10 stycznia 2005, 07:59

Juri...
moje 1.4 spala 9,5 - 10 l lpg/100km

spytaj jeszcze Rafała ale myślę że podobnie....

Pozdrawiam
Shoem (...obecnie niezakangoorzony...)
Kangoo 1,4 OCEAN LPG (...to była fura...)
Słupsk
shoem
Kangoogaduła
Kangoogaduła

LPG

Postprzez waldi poniedziałek, 10 stycznia 2005, 08:54

Witam
przy moim slniczku 1.2 spalanie miesci sie w granicach 8-9l, przy mojej jezdzie , a jezdze zbyt szybko jak na taki silniczek , dla niego predkosc 120 to praktycznie max :cry: a ja niestety czesto tak jede do pracy , bo czas nagli

instalacje zakladalem jak juz wczesniej wspomnialem w frmie Czakram a sama instalacja jest firmy BRC Just Heavy
a oto link do stronki firmy
http://www.czakram.pl
waldi
kangoo 1.2 RN 2000 LPG
waldi
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez Rafal poniedziałek, 10 stycznia 2005, 15:14

Witam, mam 1,4 z gazem tez BRC. Spalanie mam rozne od 9 do 12 litorw na setke. Ale mysle ze wszystko zalezne jest od majstrow. Lezeli chodzi o dobrych specjalistow, to z swiaca mozna ich szukac, wiekszasc z nich to majsterkowicze, ktorzy maja male pojecie o tym co robia. Ja bylem 3 razy reklamowac wzkaznik gazu i okazalo sie ze przyczepili go uwaga: do gory nogami.
2 razy bylem na regulacji bo za duzo pali i okazalo sie ze w spalinach jest pelno niespalonego gazu na zimno, a na cieplo czasem wypala sie gdzies w wydech. gdyby nie to ze widzialem co tam sie dzialo w komputerze to facet dalej by mi mowil zebym wymienil filtr, swiece, albo cokolwiek byle dal mu spokoj. W koncu zgodzil sie zmiejszyc "bogatosc" mieszanki i co??? zmiejszono o 40% !!!!! i silnik pracuje z podobnie tylko plynniej. Ma lekko mniejsza moc. Poobserwuje najwyzej pojade zeby o "piczy kłak" zwiekszyl. Ciekwai mnie jeszcze spalanie- ale jutro jade do Katowic, razem bedzie z 1400km to sprawdze.
Pozdrawiam i zycze zebyscie trafiali do lepszych zakladow...
1998 kangoo 1,4 LPG -to był kangoor...
2006 kangoo pampa 1,5 dci
2006 trafic 2,0 dci -to był trafic....
2008
Rafal
Szaman klubowy
Szaman klubowy

Poprzednia strona

Powrót do Pytam