Lozko w Kangoo szukam chetnych:)

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Postprzez kangooroo środa, 12 stycznia 2005, 22:22

Czy sa aktualnie jacys chetni na budowe lozeczka w Kangoo?? bo mnie coraz bardziej interesuje ten temat. Moze ma juz ktos jakies dokladne plany z opisem?? Jesli nie chetnie bym sie zlozyl na oferte firmy robiacej takie cos. Chca za opis razem ze wszystkim bez drewna farby i oczywiscie materaca 84Euro. W pare osob byla by to niedroga zabawa a maja to calkiem fajne z mozliwoscia szybkiego przemianowania na stolik lub lawe do siedzenia . Wiec w skrocie szukam paru osob zeby wspolnie dorwac te plany:) http://www.kangoo-camping.com/detd2.htm#campb
Aktualnie maja to na Ebay
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... 59349&rd=1 84 euro plus 7 euro przesylka:) OCzywiscie na terenie Niemiec:( ale reszte zalatwie:)

Jarek 1.6 16V[/quote]
Jarek
kangooroo
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez Rafal czwartek, 13 stycznia 2005, 19:45

ja musze sie zastanowic, moze sie wstrzymasz do wiosny...????
1998 kangoo 1,4 LPG -to był kangoor...
2006 kangoo pampa 1,5 dci
2006 trafic 2,0 dci -to był trafic....
2008
Rafal
Szaman klubowy
Szaman klubowy

Postprzez kangooroo czwartek, 13 stycznia 2005, 21:08

No to mysl intensywnie i mysle ze cos z tego w6yjdzie i znajdzie sie pare osob i wtedy wyjdzie nas za grosze a w dodatku plan jest przez kogos przemyslany i sprawdzony w produkcji wiec mysle ze warto:)

Jarek 1.6 16V
Jarek
kangooroo
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez PanKot piątek, 14 stycznia 2005, 10:29

przyglądałem się dokładnie zdjęciom na niemieckiej stronie i mam kilka uwag co konstrukcji tegoż łóżka.
1. widać, że wyjęta jest tylna kanapa (nie zabierać jej w drogę czy wymontowywać na pikniku?),
2. siedzenia przednie są odsunięte max do przodu(tak pewnie trzeba aby uzyskać te 190cm),
3. widać jakieś podwieszenie na lince na wysokości słupka z pasami bezpieczeństwa (dobry pomysł)
Wszystko to jednak sprawia wrażenie, że nie jest to łatwe do zmontowania, szczególnie jeśli chodzi o demontaż tylnej kanapy. Na pewno nie trwa to 5 minut. Pomysł jest jednak bardzo dobry - na taką sypialnię.
Wystawianie tego całego urządzenia po to aby przerobić na stolik ze skrzynią do siedzenia nie jest najlepszym rozwiązaniem. Wgodniej byłoby wozić kilka krzesełek wędkarskich i stolik turystyczny. Uniknie się wtedy przekładania bagażu.
PROPONUJĘ aby samemu wymyślić coś lepszego. Zaczerpnąć z tego rozwiązania dobre pomysły i zrobić coś praktyczniejszego. Zaoszczędzimy 90euro.
Uważam, że bardzo dobrym pomysłem będzie zrobienie podwójnej podłogi w bagażniku. Pozwoli to umieścić tam szyflady na bagaż i narzędzia (i na krzesełka wędkarskie). Jeżeliby zrobić to na odpowiednią wysokość to przedłużenie jej "skrzyni" dodatkowym blatem może storzyć "łóżko" ponad złożoną tylną kanapą. Ten dodatkowy blat można później wykorzystać jako stolik ale nie demontować już samej "skrzyni". Podwieszenie blatu, aby zrobić "łóżko", na śrubach od pasów bezpieczeństwa jest chyba dobrym pomysłem niemców. Możnaby jeszcze tak zrobić aby ten blat dało się zamocować z drugiej strony, tak aby wystawał na zewnątrz samochodu tworząc stolik. Trzeba wymyślić mocowanie i sposób podparcia łatwy w montażu.
No co? Zrobimy coś sami? Kto coś wniesie do pomysłu?
1,2;RN;60KM; żółty'98; tył-drzwi, CB-Alan-101, alu15", wersja sportowa (trampki w bagażniku).
MB 123 230CE 1984r.
PanKot
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Lozeczko

Postprzez kangooroo piątek, 14 stycznia 2005, 21:21

Z tego co czytalem w ich opisie to wlasnie po to jest ta skrzynia zeby siedzenia zostaly i cale lozko wydaje mi sie ze rozklada sie na zlozone tylne fotele i nie sadze zeby je trzeba bylo waciagac bo to mijaloby sie z celem. Jesli bedzie tak daleko i znajdzie sie pare osob to zadzwonie do nich i dowiem sie wszystkiego dokladnie:)

Jarek 1.6 16V
Jarek
kangooroo
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez adi26 sobota, 15 stycznia 2005, 20:01

A można było sobie kupić przedłużona wersje,ja samej paki mam 2m z centami a projekt ze strony niemieckiej jest niezły ale czy ta płyta jest aż tak droga w niemczech. Proponuje samemu obliczyć wmiary sądzę że koszt wyjdzie ok 200zł no i przyciemnijcie sobie szyby bo zawieszenie z tyłu jest rewelacyjne????????
adi26
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez akagi niedziela, 16 stycznia 2005, 21:30

rok temu na niemieckiej stronie o zwierzaku przypadkowo trafiłem na dokładne plany z wymiarami łóżeczka, które zrobił jakiś zapaleniec , niestety od tego czasu nie mogę tego na nowo odkryć - brak znajomości deutche jazyk :oops:
akagi
Kangoogaduła
Kangoogaduła

troszke lepsze zdjecia

Postprzez starek niedziela, 16 stycznia 2005, 22:56

na wloskiej stronie znalazlem kilka zdjec tej fajnej przerobki kangurka
http://www.kangoo4x4.com/Kangoo-Camper.htm
starek
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Lozeczko

Postprzez kangooroo niedziela, 16 stycznia 2005, 23:07

No niestety Ja mam krotka wersje Kangoo i jestem coraz bardziej zblizony zakupu tych planow po przeczytaniu na niemieckim odpowiedniku naszego forum opinii na temat tego LOZECZKA i ludzie sa conajmniej zadowolenii:)

1 bardzo praktyczna jest mozliwosc wykorzystania jako Lawy do siedzenia i stolika
2 Podobno stabilna konstrukcja i latwe wykonanie
3 Po zlozeniu zajmuje w bagazniku podloge na mniej wiecej potrojna grubosc materialu uzytego
4 Siedzenia tylne sa caly czas w aucie i nie wymagaja demontazu
5 Po wycieciu plyt u stolarza caly montaz jest banalnie prosty :) a skoro niemcy tak pisza to na pewno nie przysparza wiekszych wiekszych trudnosci
6 Jak sie zlozyc w pare osob na plny to koszt zakupu na pewno zwroci sie w stosunkku do zaoszczedzonego czasu i ewentualnych bledow w przygotowaniu

Jarek 1.6 16V
Jarek
kangooroo
Kangoojunior
Kangoojunior

Powrót do Pytam